Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Avocatul Poporului
Avocatul Poporului monitorizează viitoarea aprobare de către Ministrul Mediului și Ministrul Finanțelor a Normelor metodologice de aplicare a O.U.G. nr. 52/2017, care trebuie realizată în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare
facebook

AvP cu ochii pe Executiv: A fost adoptată O.U.G. nr. 52/2017 privind restituirea sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare, taxa pentru emisiile poluante și timbrul de mediu pentru autovehicule

Rezultatul este și consecința demersurilor Avocatului Poporului care monitorizează viitoarea aprobare a Normelor metodologice de aplicare.

Guvernul a adoptat O.U.G. nr. 52/2017 privind privind restituirea sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule. 

Printr-un comunicat remis Avocatura.com, Instituția Avocatului Poporului informează că adoptarea actului normativ este și rezultatul sesizării din oficiu și demersurilor efectuate de către Avocatul Poporului pe lângă Ministerul Mediului și Agenția Națională de Administrare Fiscală în vederea adoptării unui nou act normativ, care să ofere condițiile necesare restituirii pe cale administrativă a acestor sume.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în 17 februarie 2017, după ce Executivul a abrogat, la 1 februarie 2017, O.U.G. nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule. Sesizarea din oficiu a avut în vedere încălcarea dreptului de proprietate privată al contribuabililor în cauză.

Avocatul Poporului monitorizează viitoarea aprobare de către Ministrul Mediului și Ministrul Finanțelor a Normelor metodologice de aplicare a O.U.G. nr. 52/2017, care trebuie realizată în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a sus-menționatei ordonanțe de urgență (ordonanță ce a fost publicată în Monitorul Oficial al României nr. 644 din 7 august 2017). 


Cuvinte cheie: avocatul poporului, executiv, ordonanta de urgenta, taxa de timbru, taxa pe poluare pentru autovehicule, norme de aplicare, ministerul mediului, agentia nationala de administrare fiscala
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2021