Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Avocatul Poporului
facebook

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la problemele create de mistreți populației din Vâlcea

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la situația din județul Vâlcea, unde mistreții, șacalii și vulpile pun mari probleme agricultorilor și atacă animalele din gospodării.

Sesizarea din oficiu vizează "posibila încălcare a art. 22, art. 34 și art. 35 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică, dreptul la ocrotirea sănătății și dreptul la mediu sănătos".

În stațiunea Călimănești-Căciulata au fost văzuți mistreți în zona izvoarelor termale, fapt deosebit de grav, conform sursei citate, având în vedere că în stațiuni sunt oameni de diferite vârste, părinți cu copii, iar animalele pot ataca atât adulții, cât și copii, potrivit Agrepres.

"Situația a fost prezentată, conform unui știri a agenției de presă Agerpres, din 7 august 2017, de către președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, care a subliniat că este necesar să se treacă la intervenții, în condițiile legii, pentru diminuarea efectivelor acestor animale sălbatice.

Conform relatărilor din presă, în ultimii ani, migrația mistreților din alte fonduri cinegetice și creșterea numărului de șacali și de vulpi-ultimele cunoscute ca principali vectori de răspândire a rabiei - creează mari probleme, cu precădere în sudul județului Vâlcea", se precizează în comunicatul Avocatului Poporului.

 


Cuvinte cheie: avocatul poporului, sesizare din oficiu, mistrezi, valcea, animale salbatice, gospodari, vulpi, rabie, probleme, romania, legi, strategie, victor ciorbea
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2021