Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Special
Candidații la Barou tratează orice speță cu seriozitate, chiar dacă este doar un exercițiu de `relaxare`
facebook

"Crima din restaurant" - Speța care dă bătăi de cap tuturor candidaților la Barou. Oare cei de la INM ce soluție ar oferi?

Sunt speriați / emoționați, știm cu toții, dar cu toate acestea candidații la profesia de avocat nu și-au pierdut simțul umorului. Printre grile și recapitulări, aceștia s-au gândit să se relaxeze puțin... soluționând o altfel de speță. Soluțiile oferite de viitori juriști sunt pe cât de diversificate, de atât de bine argumentate unele dintre ele.

Iată și fotografia cu speța "buclucașă", postată în grupul de discuții de Facebook "Admitere Barou"! 

După cum se va vedea și din soluțiile oferite, tinerii aspiranți la titlul de avocat iau lucrurile foarte în serios, fiind nevoie de un motiv al crimei, de mai multe dovezi și mai ales.. de sesizarea organelor de cercetare penală.

Bineînțeles, umorul nu putea lipsi când e vorba de un astfel de "exercițiu" de Drept, unele răspunsuri fiind chiar comice, precum PSD-ul este de vină, jihadista, chelnerul, pentru că nu a primit bacșiș...

 

Cele mai multe răspunsuri o dau vinovată pe persoana de la masa numărul 3 și pentru ca e singura femeie, crima având loc în toaleta femeilor, dar și pentru că... pare încordată.

Nici ospătarul nu este trecut cu vederea, mai ales că boneta de pe cap îl cam face să fie luat drept chef bucătar: "Chelnerul. Uitati-va ce fata suspecta are. Se vede ca sta cu morcovu`. Pe langa asta de ce ar avea palaria de bucatar? Ce chef care se respecta serveste clientii personal? Poate doar in restaurantele de renume, cu clienti importanti, ceea ce, judecand dupa cotetul din imagine, nu este cazul. Mai mult decat atat, se vede clar cum aduce painea femeii cu mana goala. Complet neprofesional. Acea persoana clar este un impostor. Ar trebui verificata si bucataria. Va garantez ca il gasiti si pe bucatar cu beregata luata."

Alte soluții oferite sau probleme ridicate de către candidații la Barou sunt:

"Invocam doar lipsa cutitului pentru a pune sub acuzare??"

"3, crima este descoperita in toaleta doamnelor, iar 3 este singura femeie  :) , daca ne luam dupa indiciul de pe usa"

"Da, ca daca vrei sa omori o femeie, barbat fiind, intri in toaleta barbatilor!"

"Avem un motiv al crimei ?" / "Tâlhărie. Geanta este deschisa"

"Sinucidere :-)" / "Cam greu. Intepatura este in dreptul inimii. De regula, sinucigasii opteaza pentru alte zone ale corpuilui."

"Sa recapitulam. Cei trei bărbați sunt la masa și deja au comandat mâncare. Femeia de la masa 2 are farfuria goala și paharul este gol. Simte nevoia sa meargă la baie se întâlnește cu victima care avea ceva valoros în geanta. Sustrage geanta și înjunghie victima. Dar Cum a ajuns cuțitul în mana autorului?"

"Crima e probabil recenta (ar fi fost descoperita pana acum). 1, 2 si 4 mananca deja, deci sunt de ceva timp acolo. 3 tocmai primeste comanda, asa ca e posibil tocmai sa se fi spalat pe maini (mai e si singura femeie). 3 pare destul de incordata (mainile puternic ancorate in masa si la departare una de cealalta si se uita fix in gol). Desigur, e doar o supozitie si nu e rezolvata problema cutitului (prezent la 3, desi ar putea sa fie explicabil daca erau 2; si absent la 4)"

"Ar mai fi o varianta: niciuna dintre persoanele ramase in restaurant. Chelnerul tocmai debarasase masa din spatele persoanei cu nr 2 (tacamurile nu se afla asezate unul langa celalalt, semn ca cineva statuse la acea masa). Usa nu este inchisa complet, ceea ce ma face sa cred ca faptuitorul tocmai ce a iesit."

"Psd-ul." :))))

"Criminalul a fugit. Daca va.uitati la masa din spatele nr. 2, scaunul este putin deranjat, deci a stat cineva acolo si a asteptat ca femeia sa mearga la baie. Cutitul lipseste de pe masa, celelalte 2 sunt pt locurile alaturate. Usa localului a ramas deschisa semn ca a plecat in graba. Probabil va mai dura ceva pana cand femeia care isi asteapta mancarea sa descopere cadavrul si sa sune la 112. Pana atunci criminalul poate sa fi fugit chiar si din localitate."

"Am gasit «baremul» pe google

The solution 

The killer is the owner of the red shirt

There are five people we exclude two of them

- The blue shirt and the orange shirt are far from the scene of the crime

- We still have the number one suspect because she is tense and worried

- The waiter is suspected of a number two of his tension is the other through the look of surprise on the phenomenon

But both are not proof against them

- The lady for her daughter who went to the toilet and has not returned yet and left her bag open

- The waiter surprised and puzzled by the absence of the victim who asked for a request and came to him but he did not find it

All that remains is the red shirt and the killer

All the evidence condemns him as follows:

1. Very tense

2. Close to the water cycle

3. His shirt is torn

4. Eats with both hands because he left the knife in the toilet

5. A piece of his shirt is next to the victim

6. There is a wound in the neck due to the resistance of the victim".

Până una alta, AMR 25 de zile… wink


Cuvinte cheie: admitere barou 2017, examene, profesii juridice, admitere inm, speta, omor, suspecti, inculpati, sinucidere, grup de discutie, emotii, pregatire, recapitulare, drept penal, umor
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020