Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Lifestyle
Lansarea volumului a avut loc la sediul Baroului Cluj, joi, 30 martie
facebook

Lansare de carte cu "iz avocațial" la Cluj - Mirel Ionescu, avocat și autor: "Tinerii stagiari, pe lângă faptul că nu cunosc trecutul profesiei, nu au nici modele profesionale de urmat"

Face ce face și Clujul ia din nou fața celorlalte barouri. De data aceasta, sediul Baroului Cluj a fost gazda unui eveniment cultural și nu numai: lansarea volumului "Epurarea avocaților din Baroul Cluj" al reputatului avocat Mirel Ionescu. Printre participanții la eveniment s-au numărat decanul baroului, Mircea Pop, fostul decan Stanca Gidro, Kapcza Mikolt și judecătorul Cristi Danileț.

Renumitul avocat și autor Mirel Ionescu și-a lansat, în cursul zilei de 30 martie, volumul "Epurarea avocaților din Baroul Cluj", în cadrul unui eveniment ce a avut loc la sediul Baroului Cluj. Mircea Pop, decanul Baroului Cluj,  a salutat perseverența și munca depuse de către autor, considerând volumul ca fiind o lucrare desosebit de importantă pentru istoria avocaturii clujene și nu numai.

"Imi manifest bucuria pentru lansarea celei de-a doua carti a colegului nostru Mirel Ionescu, prima carte, «Istoria Baroului Cluj», fiind pentru toti dintre noi o surpriza placuta. Nu am stiut insa ca aceasta ii va deschide pofta autorului pentru a doua carte, care este este continuarea primului volum, o carte despre o perioada pe care multi dintre noi nu am cunoscut-o personal. 

Un astfel de demers este cat se poate de necesar pentru a ne aduce aminte despre unele lucruri pe care, multi dintre avocatii din Baroul Cluj, nu le cunosc, si anume ce au trait confratii nostri in perioade intunecate precum anii `40", a declarat Mircea Pop.

Mirel Ionescu a făcut o scurtă sinteză a lucrării, prezentând câteva date deosebit de valoroase pentru profesia de avocat în general și pentru avocații clujeni, în special. Astfel, publicul a avut ocazia de a afla că la momentul anului 1989, anul Revoluției, județul Cluj număra doar 122 de avocați, ca urmare a epurării despre care vorbește cartea.

Autorul a mai atras atenția asupra unei probleme cu care se confruntă avocatura la momentul actual, și anume aceea că tinerii stagiari, pe lângă faptul că nu cunosc trecutul profesiei, de multe ori nu au nici modele profesionale de urmat, cunoscând doar câțiva avocați contemporani, fără a putea numi vreunul dintre marii avocați pe care i-a dat România de-a lungul timpului.

Pe lângă avocații de renume prezenți la eveniment, precum fostul decan Stanca Gidro, Kapcza Mikolt  sau alții,  și-a facut apariția și magistratul Cristi Danileț, judecător în cadrul Tribunalului Cluj, informează Ziua News.

Acesta a adresat câteva cuvinte atât autorului, cât și avocaților în general, ca parteneri ai magistraților în realizarea actului de justiție. Judecătorul a subliniat importanța studierii trecutului, ca izvor de înțelepciune pentru noile generații, pentru ca acestea să nu ajungă în situația de a repeta greșelile trecutului.


Cuvinte cheie: lansare de carte, baroul cluj, avocati, istoria avocaturii, epurarea avocatilor din baroul cluj, tineri stagiari, istorie, modele, avocati de renume, avocat Ionescu Mirel Ioan, avocat , judecator DANILET VASILICA CRISTI
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020