Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Avocatul Poporului
Două concursuri, amânate pe final de an
facebook

Posturile scoase la concurs de AvP nu mai prezintă interes. Unul dintre acestea a fost anulat prin ordin, din cauza unor posibile nereguli

La finalul lui 2016, Avocatul Poporului a scos la concurs mai multe posturi vacante din cadrul instituției, însă nu toate anunțurile au avut efectul scontat. O parte dintre concursurile anunțate au fost amânate pentru "o dată ulterioară", unul dintre acestea, care viza ocuparea a două posturi de medici, fiind oprit din lipsă de candidaturi.

Centrele zonale Alba și Bacău ale Avocatului Poporului rămân în continuare cu deficit de medici specialiști, după ce la concursul organizat de instituție nu s-a înscris niciun candidat. Anunțat a se desfășura pe 19 decembrie, concursul a fost sistat pe data de 12, printr-o notă a AvP, "privind lipsa candidaților înscriși la concurs". Prin acest concurs se urmărea ocuparea a două posturi vacante de medici specialiști, la domeniul privind prevenirea torturii în locurile de detenție.

"Având în vedere că până la data de 9 decembrie (ultima dată de înscriere la concurs) nu s-a prezentat niciun candidat la concursul de ocupare a două posturi vacante de consilieri (specialiști medici) la Domeniul privind prevenirea torturii în locurile de detenție, cele două posturi vacante la centrul zonal Alba și centrul zonal Bacău, rămân vacante în continuare. Concursul va fi reorganizat la o dată ulterioară", arată comisia de concurs (într-o exprimare destul de nefericită).

AvP căuta medic primar sau specialist (în activitate sau pensionar), cu certificat profesional curent fără sancțiuni și certificat de membru valid.

Firește, o condiție care cel puțin în decembrie părea o piatră de temelie pentru viitorii profesioniști de la AvP era aceea de a nu fi "fost condamnați definitiv pentru săvârșirea unei infracțiuni.... care iar (gramatica din anunț - n.r.) face incompatibili cu exercitarea funcției, cu excepția situației în care a intervenit reabilitarea". Acum, după ce AvP s-a mai gândit la unele chichițe juridice, probabil și cerințele pentru posturile interne vor suferi micuțe modificări.

Întorcându-ne la fostele anunțuri de angajare, anterior, pe 6 decembrie, AvP a anulat un alt concurs, printr-un ordin.

Concursul respectiv urma a avea loc pe 12 decembrie și viza ocuparea unui post de expert - studii juridice la Biroul financiar, salarizare și resurse umane.

Ordinul face referire la câteva acte normative - fără a explica în concret motivul anulării concursului - și, totodată, ține "seama de rezoluția domnului Victor Ciorbea Avocatul Poporului prin care a dispus anularea concursului din data de 12.12 pentru postul de expert resurse umane; existența unor motive obiective care au determinat imposibilitatea respectării calendarului desfășurării concursului".

Actele normative la care se face referire sunt Hotărârea 17/15 aprilie 2014, prin care Victor Ciorbea a fost numit  în funcția de Avocat al Poporului, pe o durată de 5 ani, Legea 35/1997 privind organizarea și funcționarea instituției, Regulamentul de organizare și funcționare, Regulamentul-cadru instituit prin HG 286/2011 și Legea 181/2014. Interesant este că, potrivit prevederilor din Regulamentul cadru instituit prin HG 286/2011 invocate în ordinul AvP, anularea acestui concurs ar fi legată de anumite nereguli.

Astfel, în articolul 37 al Regulamentului se arată că, "în cazul in care, de la data anunțării concursului și până la afișarea rezultatelor finale ale acestuia, conducătorul autorității ori instituției publice în al cărei stat de funcții se găsește postul (...) este sesizat cu privire la nerespectarea prevederilor legale (...), se va proceda la verificarea celor sesizate cu celeritate. În cazul în care se constată că nu au fost respectate prevederile legale sau când aspectele sesizate nu pot fi cercetate cu încadrarea în termenele procedurale prevăzute de lege, desfășurarea concursului va fi suspendată".


Cuvinte cheie: concurs avp, ordin ciorbea victor, avocatul poporului, anulare concurs, specialisti avp, nereguli concurs, candidati posturi vacante
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Consultanță juridică online Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright Avocatura.com SRL 2003-2022