Avocatura Com
Justiţie
Cheltuielile aferente cazării, meselor și transportului participanților vor fi acoperite din bugetul proiectului
facebook

INM - Conferință pentru magistrați despre activitățile ilicite îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene

Institutul Național al Magistraturii anunță că în perioada 3 - 4 noiembrie, în Salonic, National School of Judges organizează conferința "Fraud against the EU by illegal subsidies in agricultural products and tobacco smuggling". Seminarul se adresează în special judecătorilor care au în competenţă soluţionarea cauzelor în materia dreptului penal și procurorilor, iar termenul de înscriere este de 12 octombrie.

National School of Judges din Grecia organizează, în cadrul programului Hercule III (2014-2020), conferința cu tema Fraud against the EU by illegal subsidies in agricultural products and tobacco smuggling.

Obiectivul acestei acțiuni de formare este acela de a furniza magistraților informații de actualitate privind activitățile ilicite îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, în special cele în legătură cu subvențiile agricole și contrabanda cu tutun.

Cheltuielile aferente cazării, meselor și transportului participanților vor fi acoperite din bugetul proiectului. Precizăm că orice alte costuri ocazionate de participarea la seminar nu pot fi suportate de INM. Prin depunerea documentelor de candidatură, candidații acceptă că, în ipoteza selectării în vederea participării, acesta se va face exclusiv în condițiile financiare aprobate la nivelul National School of Judges din Grecia, potrivit INM.

Seminarul se adresează în special judecătorilor care au în competenţă soluţionarea cauzelor în materia dreptului penal și procurorilor.           

Numărul de locuri pentru această conferință este limitat la 3 participanți. INM va alcătui şi o listă de rezervă, la care se va apela în situaţia renunţării celor selectaţi, precum şi în situaţia în care INM primeşte mai multe locuri datorită renunţărilor din partea participanţilor din alte state.

DOCUMENTE NECESARE PENTRU ÎNSCRIERE

- CV actualizat-cuprinzând date de contact (telefon, fax, e-mail) - limba română;

- scrisoare de intenţie  - limba română;

- certificat de competenţă lingvistică - limba engleză (în măsura în care candidatul posedă un astfel de certificat);

- avizul colegiului de conducere al instanţei sau parchetului la care aceştia îşi desfăşoară activitatea, iar în caz de urgenţă, avizul preşedintelui secţiei/procurorului şef secţie în care judecătorul sau procurorul îşi desfăşoară activitatea sau, dacă nu există secţii, avizul conducătorului instanţei sau parchetului (potrivit art. 6 din Regulamentul privind drepturile şi obligaţiile persoanelor trimise în misiune temporară în străinătate de către Consiliului Superior al Magistraturii, Inspecţia Judiciară, Institutul Naţional al Magistraturii şi Şcoala Naţională de Grefieri, precum şi pentru stabilirea procedurii de aprobare a acestor misiuni, aprobat prin hotărârea Plenului CSM nr. 335/13.03.2014).

Documentele solicitate pot fi transmise la adresa de e-mail maria.dragu@inm-lex.ro

Termenul  înscriere este de 12 octombrie 2016 (inclusiv)

INM va efectua selecţia iniţială a candidaţilor români în funcţie de următoarele criterii:

- relevanţa programului pentru activitatea profesională a magistratului candidat/specializarea cerută pentru curs;

- neparticiparea recentă la alte forme de pregătire internaţională;

- posibilitatea şi disponibilitatea magistratului de a disemina informaţiile la care va avea acces prin participarea la programul de pregătire.

Fiecare criteriu de selecţie va fi analizat corelativ cu condiţia cunoaşterii temeinice a limbii engleze, atestate, în principal, prin documente oficiale depuse de candidat.

În măsura în care criteriile sus-menționate nu vor fi suficiente pentru departajarea candidaților, la stabilirea listei finale urmează a fi acordată prioritate candidaților care își desfășoară activitatea la instanțe/unități de parchet mai înalte în grad și/sau cu vechime mai mare în profesie.

IMPORTANT!

Selecţia INM conferă magistraţilor selectaţi doar o vocaţie de participare la seminar, urmând ca participarea efectivă să fie determinată în urma deciziei organizatorilor.

În termen de 15 zile de la finalizarea programului persoanele selectate sunt obligate să transmită INM un raport privind activităţile desfăşurate în cadrul programului de formare, problemele de drept dezbătute, soluţiile relevate precum şi orice alte informaţii de natură să permită o evaluare a calităţii şi eficacităţii programului.


Cuvinte cheie: inm, conferinta, salonic, grecia, locuri disponibile, participanti, drept penal, procurori, judecatori, program, cv, national school of judges, ue, scrisoare de intentie
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen
Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC AVOCATURA COM SRL. Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor. © Copyright SC Avocatura COM SRL și SC ADVO VALUE SRL | 2003-2020
Avocatura Com