Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Litigii
Partea vătămată vrea să fie despăgubită pentru zilele pierdute în anchetă
facebook

Partea vătămată în instanță: "Vreau să își facă și pedeapsa din urmă, eu am pierdut zile de muncă pentru el!"

De la o bicicletă care i-a fost furată, un vrâncean s-a arătat total neînduplecat față de cel care îi produsese prejudiciul. De fapt, nemulțumirea acestuia nu avea legătură neapărat cu bunul sustras, ci cu zilele pierdute în timpul anchetei. De aici, partea vătămată a arătat clar în fața instanței nu numai că nu se poate împăca cu inculpatul judecat pentru furt, ci și că dorește ca acesta să fie condamnat. Iar la pedeapsă să i se adauge și o anumită perioadă, despre care știa că inculpatul nu ar fi executat-o în trecut, dintr-o altă condamnare!

Chiar dacă prejudiciul produs în urma unei fapte de furt poate părea o nimica toată, pretențiile pe care le au părțile vătămate pot schimba situația. Așa se face că, în cazul sustragerii unei biciclete, recuperate însă la scurt timp, partea vătămată a solicitat instanței ca inculpatul să fie pedepsit cât mai dur, dar să fie obligat și la plata zilelor pe care și le-a pierdut în cursul anchetei.

Inculpatul și-a recunoscut vina, dar a mărturisit că "nevoia" l-a împins către faptele reprobabile!

Judecătoria Focșani analizează faptele de furt aparent banale comise de un focșănean în urmă cu mai bine de un an, fapte sancționate însă dur de una dintre părțile vătămate.

"Vreau să își facă pedeapsa, și din urmă! Ăsta e un om pleava societății, a furat și de la colegi. Vreau 400 de lei pentru 20 de zile pe care le-am făcut pe la poliție, dar și ziua de azi. Eu am pierdut 21 de zile de muncă pentru el", a explicat una dintre părțile vătămate viziunea sa vizavi de latura civilă și cea penală.

Și, întrebat cum anume a fost prejudiciat, a răspuns că, deși este pensionar, se ocupă de viticultură.

"Eu sunt pensionar, dar am vie, am situație. Din pensia mea plătesc oameni care să îmi lucreze, dar mă duc și eu cu ei. L-am chemat și pe el, dar nu a vrut să vină. În perioada asta am rămas cu via nelucrată, am dovezi. Într-un singur loc făceam 80 de saci și am făcut doar 8, mi s-a diminuat producția", a detaliat partea vătămată situația sa, precizând totodată că va aduce un martor care cunoaște amănuntele acestea și cu ajutorul căruia își va dovedi pretențiile. De remarcat că inculpatul îi furase acestuia o bicicletă, recuperată însă în timpul urmăririi penale.

Situația a fost alta în ceea ce o privea pe a doua parte vătămată, care a detaliat că are pretenții de 1.500 de lei. Cea mai mare parte a acestei sume, respectiv 1.000 de lei, reprezentau banii pe care inculpatul îi furase după ce îl urmărise la bancomat.

În fața instanței, inculpatul a recunoscut toate acuzațiile, însă a dat de înțeles că unele pretenții sunt absurde. Aceasta în condițiile în care, înainte de a intra în sală, părțile au discutat despre posibilitatea unei împăcări, însă fără un rezultat pozitiv. Asistat de avocatul Marius Diniță, inculpatul a precizat că este în măsură să restituie prejudiciul pe care îl va stabili instanța, dar și că, în cazul în care va fi nevoie, e de acord să presteze muncă neremunerată în folosul comunității.


Cuvinte cheie: furt vrancea, judecatoria focsani, pretentii parte vatamata, pedeapsa inculpat, bicicleta, pensie, martor, avocat, conditii, instanta de judecata, viticultura, avocat Dinita Marius Dorinel
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020