Avocatura Com
Academica
Echipa României a câștigat turneul Prague Debate Spring 2016 după ce a învins echipele din Africa de Sud, Coreea, Argentina și Malaezia
facebook

TZA susține tinerii buni - 5 tineri din România participă zilele acestea la cel mai important campionat mondial de dezbateri pentru elevi

Câștigătoarea campionatelor internaționale de la Bratislava și Praga, echipa națională de dezbateri reprezintă România zilele acestea la Campionatul Mondial de Dezbateri pentru elevi de la Stuttgart. Pe parcursul celor 10 zile de concurs, cei 5 tineri întâlnesc echipe din peste 56 de țări înscrise la ediția din acest an a celui mai important campionat internațional de dezbateri destinat elevilor de liceu.

Selectați acum un an printr-o competiție la care au participat debateri din toată țara, Ioana Stanciu (Colegiul Național "Mihai Viteazul" din Ploiești), Mara Croitoru (Colegiul Național "Petru Rareș" din Suceava), Alexandra Firescu (Liceul Teoretic "Mihai Viteazul" din Caracal), Teodora Munteanu și Victor Ion (Colegiul Național Bilingv "George Coșbuc" din București) - elevi în clasele a X-a respectiv a XI-a, s-au pregătit intens alături de antrenorii lor.

"Pregătirea a presupus mii de ore de training și zeci de dezbateri, participarea la numeroase campionate regionale și multă, multă lectură", a spus Șerban Pitic, antrenor principal al lotului de debateri al României.

"Dincolo de multe tactici de argumentare și gândire critică, diferența într-un concurs de acest nivel, o face adesea nivelul de cunoștințe al membrilor echipei", a completat antrenorul.

Dintre performanțele obținute de echipa României 2016 se remarcă câștigarea campionatelor de la Bratislava - Bratislava Schools Debating Competiton și calificarea în rundele finale la campionate similare din Slovenia (International Worlds Schools Debate Tournament Ljutomer) și Turcia (Eurasian Schools Debate Campionship).

Înainte de WSDC, au făcut o "escală" la Praga unde au participat la turneul Prague Debate Spring 2016 pe care l-au și câștigat după ce au învins echipele din Africa de Sud, Coreea, Argentina și Malaezia.

Cu asemenea performanțe, tinerii alături de antrenorii lor (Șerban Pitic, Laura Drăgoi și Andrei Olaru) și de Simona Mazilu - profesor și arbitru în competiție, încep încrezători campionatul mondial de dezbateri ce are loc anul acesta la Stuttgart între 19 și 29 iulie. În rundele preliminarii, ei dezbat contra echipelor naționale din Malaezia, Japonia, Lituania, Hong Kong, Scoția, Coreea de Sud, Slovacia și Filipine, performanța lor poate fi urmărită live pe site-ul competiției (http://www.wsdcgermany2016.com/) sau pe rețelele de social media cu eticheta #teamromania.

Performanța în dezbaterile academice și cariera

Tradiția cluburilor de dezbateri academice din România așază mișcarea de debate pe una dintre pozițiile fruntașe în sud-estul Europei. ARDOR - Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică împreună cu asociațiile membre în rețea gestionează peste 100 de cluburi de debate și 2000 de elevi, potrivit unui comunicat remis Avocatura.com.

Abilitățile de gândire critică contribuie semnificativ la crearea de punți de legătură între informațiile dobândite în școală, iar toleranța și ascultarea activă exersate în debate sunt avantaje pe care angajatorii le apreciază foarte mult.

"Am avut oportunitatea de a-i urmări pe unii dintre debateri evoluând în competiții naționale și internaționale, dar și șansa de a le îndruma pașii în avocatură acelora dintre ei care și-au dorit să urmeze această profesie, în care arta oratoriei se îmbină cu forța argumentului.

Asemenea alegeri în carieră ne bucură și ele ne motivează în a încuraja practica debate-ului de performanță și pe mai departe", spune Florentin Țuca - fondator al Casei de Avocatură "Țuca Zbârcea și Asociații", susținător tradițional al participării echipei României la Campionatul Mondial de Dezbateri pentru Elevi.

Despre WSDC - World School Debating Championship

Campionatul Mondial de Dezbateri pentru Elevi (WSDC) este o competiție globală pentru elevi de liceu care are loc în fiecare an într-o țară diferită. Gazda din acest an este Germania, iar locațiile recente de desfășurare au fost: Lima, Doha, Dundee, Antalya, Seul, Bangkok și în 2015 Singapore.

Toate dezbaterile au loc în limba engleză, fiecare țară fiind reprezentată de o echipă de 3 până la 5 debateri pregătiți să dezbată pe teme sociale, morale și politice. Dintre patronii campionatului se remarcă Nelson Mandela și Tony Blair.

Echipa României s-a clasat pe locuri fruntașe de-a lungul celor 20 de ani de participare la campionatele internaționale pentru elevi, reușind să câștige edițiile din 1999, 2001 și 2005 la categoria EFL - english as a foreign language.


Cuvinte cheie: tineri, liceu, elevi, debateri, campionat mondial de dezabteri, teme sociale, teme politice, echipa romaniei, limba engleza, dezbateri academice, competitii nationale, nelson mandela, tony blair, Tuca, Zbarcea & Asociatii
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen
Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC AVOCATURA COM SRL. Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor. © Copyright SC Avocatura COM SRL și SC ADVO VALUE SRL | 2003-2020
Avocatura Com