Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Alegeri
Componența Curții Constituționale a României a fost înnoită
facebook

Noii judecători CCR au depus jurământul de învestitură în funcție

Odată cu expirarea mandatelor lui Augustin Zegrean, Tudorel Toader și Valentin Puskas, Curtea Constituțională a României a declanșat procedura de numire a trei noi judecători. Livia Stanciu, Attila Varga și Marian Enache sunt cei 3 "mușchetari" care vor avea, pentru 9 ani, funcția de judecător la CCR. Pentru "a-și intra în drepturi", aceștia au depus miercuri, 13 iulie, jurământul de învestitură în funcție.

La ceremonia care a avut loc la Palatul Cotroceni au participat vicepreședinții Senatului și Camerei Deputaților Teodor Atanasiu și Florin Iordache, vicepremierul Vasile Dîncu, judecători ai CCR și consilieri prezidențiali.

Livia Stanciu a fost desemnată judecător la CCR de președintele Klaus Iohannis, Attila Varga - de Camera Deputaților, iar Marian Enache - de Senat. Ei vor avea un mandat de nouă ani.

După înnoirea componenței Curții, cei nouă judecători vor trebui să își aleagă președintele pentru următorii trei ani, potrivit Agerpres.

CCR a declanșat procedura de numire a trei noi judecători având în vedere că miercuri expiră mandatele lui Augustin Zegrean, Tudorel Toader și Valentin Puskas.


Cuvinte cheie: ccr, judecatori, depunere juramant, investitura in functie, palatul controceni, presedintele curtii, camera deputatilor, expirarea mandatelor
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2021