Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Internaţional
`Principala întrebare este: ce se va întâmpla? Iar, în momentul de faţă, chiar nu ştim`, Charlotte Wills, avocat
facebook

Companiile din UK caută avocați pentru protejarea angajaților non-britanici

După ce majoritatea cetățenilor britanici au votat ieșirea din UE, cea mai mare preocupare a angajaților non-britanici este că nu sunt doriți în Marea Britanie și se gândesc să plece "acasă". Pentru a evita plecarea angajaților străini, companiile britanice au început procesul de recrutare a avocaților din domeniul imigrației pentru a oferi consiliere juridică acestora, în sensul obținerii dreptului de rezidență în Marea Britanie.

Companiile britanice au început să recruteze avocați în domeniul imigrației pentru a oferi consiliere juridică angajaților străini care provin din țări membre UE în sensul obținerii dreptului de rezidență în Marea Britanie, pe fondul incertitudinii privind ieșirea țării din Blocul comunitar.

În Marea Britanie trăiesc peste trei milioane de cetăţeni din alte state membre UE, reprezentând 5% din populaţie.

"Aceşti oameni sunt aici pentru că au nevoie de locuri de muncă, iar noi avem nevoie de forţă de muncă"

După ce majoritatea cetăţenilor britanici s-au pronunţat în favoarea ieşirii ţării din UE, companiile din Marea Britanie care au angajaţi din alte state europene au devenit preocupate de situaţia personalului, potrivit Știripesurse.

"Aceşti oameni sunt aici pentru că au nevoie de locuri de muncă, iar noi avem nevoie de forţă de muncă", a afirmat Stuart Fell, preşedintele companiei Metal Assemblies, situată la periferia oraşului Birmingham.

"Cea mai mare preocupare a angajaţilor străini este că nu se mai simt bineveniţi în Marea Britanie. Guvernul a dat asigurări că nu se va schimba nimic în următorii doi ani, dar oamenii iau decizii de genul întemeierii unei familii sau cumpărării unei case, nu pot sta pe loc", explică Fell.

În momentul de faţă, cetăţenii din alte state UE nu au nevoie de alte documente pentru a locui şi a munci în Marea Britanie, astfel că mulţi nu se obosesc să obţină alte documente de rezidenţă care sunt acum opţionale.

"Principala întrebare este: ce se va întâmpla? Iar, în momentul de faţă, chiar nu ştim"

Cei care locuiesc în Marea Britanie de cel puţin cinci ani pot obţine certificatul de rezidenţă permanentă - un pas necesar în perspectiva dobândirii cetăţeniei, dar care părea inutil atât timp cât Marea Britanie era membră UE.

Charlotte Wills, avocat şi manager al firmei Fragomen Worldwide, specializată în drepturile imigranţilor, a declarat că în ultima perioadă au apărut o serie de întrebări din partea angajaţilor străini şi a companiilor britanice. "Principala întrebare este: ce se va întâmpla? Iar, în momentul de faţă, chiar nu ştim", a explicat ea.

Circa 15% dintre angajaţii universităţilor britanice provin din alte state membre UE.

Alţi angajatori au început deja să recruteze avocaţi. Alice Gast, preşedintele Colegiului Imperial Londra, a anunţat că universitatea încearcă să obţină clarificări privind statutul legal, în contextul în care are 2.000 de angajaţi din state membre UE. "Mulţi dintre angajaţii străini ar putea lua în considerare opţiunea aplicării pentru obţinerea statutului de rezident permanent", a recomandat Gast.

De asemenea, și fermierii britanici sunt preocupaţi de situaţia celor 50.000 - 60.000 de angajaţi sezonieri care culeg flori, fructe şi legume.

"Este o problemă uriaşă. Muncitorii nu se mai simt bineveniţi şi întreabă dacă vor mai avea locuri de muncă anul viitor. Agricultorii sunt extrem de preocupaţi de viitoarele surse ale forţei de muncă", afirmă John Hardman, directorul agenţiei de recrutări în agricultură HOPS.

 Agenţia aduce anual în Marea Britanie circa 6.000 de muncitori sezonieri, în principal din România şi Bulgaria.


Cuvinte cheie: uk, brexit, ue, referndum marea britanie, avocati, companii britanice, recrutare, imigratie, angajati non britanici, presedintele colegiului imperial londra, fermieri britanici, forta de munca
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2021