Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
UNBR
Avocatul Ioan Chelaru, vicepreșdinte UNBR FOTO: Bogdan LECCA
facebook

REACȚIE DURĂ a lui Ioan Chelaru, vicepreședinte UNBR, față de ministrul Justiției: "Dacă există și nu știe, își va cere scuze public. La ce ar mai folosi acest lucru avocaților, după ce a aruncat cu atâta minciună și dezinformare?"

Totul a început cu un proiect de modificare a Legii 51/1995 privind organizarea și exercitarea profesiei de avocat. Au urmat diverse declarații, chiar și un "marș al tăcerii" al avocaților. Tensiunea crește pe măsură ce ministrul Justiției continuă "acuzațiile" față de propria profesie. Vicepreședintele UNBR, Ioan Chelaru, "răbufnește" față de ultimele comentarii ale ministrului Raluca Prună.

Uniunea Barourilor din România reacționează foarte dur, după ce ministrul Justiției, Raluca Prună, a explicat că nu există nicăieri în Europa o super-imunitate pentru avocați, așa cum se dorește în România prin proiectul de modificare a Legii 51/1995 privind exercitarea și organizarea profesiei de avocat, arată stiripesurse.ro.

Mai mult, vicepreședintele UNBR, senatorul Ioan Chelaru, îi cere ministrului Justiției să-și ceară scuze public pentru afirmațiile sale și îi aduce la cunoștință despre alte cazuri din Europa unde este întâlnită o reglementare asemănătoare.

"Nicăieri în Europa, zice dumneaiei, nu există o reglementare  a regimului avocaților similară cu cea propusă în proiectul de modificare a Legii 51/1995 privind exercitarea și organizarea profesiei de avocat. Dacă există și nu știe, își va cere scuze public. La ce ar mai folosi acest lucru avocaților, după ce a aruncat cu atâta minciună și dezinformare, nu știu?

Totuși, o anunț pe doamna Prună că este cu adevărat datoare cu scuze publice informind-o că «Decanul baroului din Paris participă la percheziţiile făcute la un avocat apariținând Baroului din Paris». Pentru a-i ușura documentarea, îi recomand să citească art. 56-1 din Codul de procedură penală francez, unde spune exact cum e cu prezența decanului la percheziții și care este scopul acestei reglementări", a declarat avocatul Ioan Chelaru.

De asemenea, vicepreședintele UNBR a mai susținut că "dumneaei acceptă că ministerul n-a făcut analize de Drept comparat, dar face declarații că nicăieri în Europa nu s-a mai pomenit o «asemenea imunitate» sau că n-a auzit de prezența decanului la perchezițiile făcute la sediul avocatului. Dar dacă pentru dânsa «drepturile omunui sunt un lux!», poate să arunce o privire și pe site-ul Uniunii Naționale a Barourilor din România, unde va gasi nenumărate studii și analize de drept comparat cu privire la legislația profesiei".


Cuvinte cheie: vicepresedinte unbr, reactie, afirmatii, ministrul justitiei, modificarea legii avocatului, super-imunitate avocati, tari europene, analize, drept comparat, legislatii straine, profesia de avocat, avocat Ioan Chelaru
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020