Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Barouri
A doua a Congresului a fost mai relaxată - `Unii dintre delegați chiar o consideraseră zi de odihnă după unele scaune goale care cu o zi înainte erau ocupate`
facebook

Congresul avocaților 2016 prin ochii unui "novice" - Impresii din spatele "ușilor închise", partea a II-a

După ce am aflat cum a fost "pe bune" prima zi a Congresului avocaților 2016, avocatul Dan Cherteș, delegat al Baroului Cluj, ne prezintă în stilul său (direct și onest) câteva concluzii ale acestui eveniment cheie pentru avocatură.

"Până când Uniunea nu devine transparentă ca sticla, să vă așteptați la interpretări (corecte sau greșite) de intenții (ascunse sau neascunse)" sau "Un sistem se sprijină pe cei care l-au creat și îl susțin. El poate fi schimbat dacă nu mai reprezintă voința majorității. Dar asta presupune o majoritate, nu doi-trei sau zece oameni", sunt două dintre concluziile "(a)tipice" ale delegatului clujean la Congresul avocaților 2016.

Dacă prima zi a Congresului a prezentat mai mult interes pentru delegați, sala fiind arhiplină, cea de-a doua zi a fost mai relaxată, "unii dintre delegați chiar o consideraseră zi de odihnă după unele scaune goale care cu o zi înainte erau ocupate (...)".

Avocatul arată care au fost rezoluțiile și apelurile adoptate în cea de-a doua zi de Congres, ce se pot regăsi pe site-ul UNBR-ului, dar și câteva aspecte (din interior) de interes pentru publicul larg:

"Una dintre veștile bune pe care le-am aflat pentru stagiari e faptul că la nivelul Uniunii există o comisie care are în lucru aspecte ce țin de pregătirea inițială. Printre altele, se discută ca să se ajungă la o proporție de 2 / 3  a cursurilor online, față de cele clasice, lucru care ar ajuta foarte mult avocații care vin din alte localități în centrele teritoriale INPPA".

"Apelul Congresului Avocaților privind asigurarea și respectarea anumitor condiții de lucru pentru avocați prin evitarea oboselii cronice a avocatului (mai ales prin ceea ce a fost denumită "justiție nocturnă"), strigarea cauzelor în baza unor intervale orare stabilite anterior (art. 215 teza a doua din CPC) etc".

 

Mai multe, pe avocaturaltfel.ro.
 


Cuvinte cheie: congresul avocatilor 2016, unbr, delegati, baroul cluj, lucrarile congresului, hotarari, rezolutii, discutii, avocati, apararea apararii, rezolutii, stagiari, conditii de lucru, justitia nocturna
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020