Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Litigii
Avocatul a considerat pretenţiile băneşti nejustificate
facebook

Avocatul Cristian Dragovici: "Pe latură civilă, cererile sunt extrem de mari. În opinia mea s-a venit cu sume exorbitante!"

Pretenţiile civile formulate de partea vătămată dintr-un proces penal au fost puse la îndoială de avocatul inculpaţilor, acesta considerând că sumele de care se face vorbire nu au fost dovedite. De asemenea, şi în ceea ce priveşte latura penală a cauzei, avocatul a punctat pe aspecte care conduceau la nevinovăţia clienţilor pe care îi reprezenta. Din acest motiv, concluziile principale s-au axat pe achitarea inculpaţilor.

La ultimul termen, ambii inculpaţi au arătat instanţei că nu vor să dea declaraţii, însă au precizat că, dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ar fi de acord să presteze muncă în folosul comunităţii. Lămuriri necesare, în condiţiile în care procurorul de şedinţă a cerut instanţei să aibă în vedere condamnarea celor doi la pedepse cu închisoarea, însă să fie dispusă amânarea executării. Mai mult, a solicitat admiterea cererii de constituire ca parte civilă a părţii vătămate.

"Clienţii mei au dat declaraţii la Parchet şi au susţinut că sunt nevinovaţi. Din probele administrate nu rezultă vinovăţia acestora. De aceea punem concluzii de achitare pe articolul 396 alineatul 5, raportat la articolul 16 litera c) din Codul de Procedură Penală: nu există probe că au săvârşit infracţiunea. În subsidiar, dacă veţi constata vinovăţia, solicităm să faceţi aplicarea articolului 83 din Codul Penal, amânarea aplicării pedepsei. Pe latură civilă, cererile sunt extrem de mari. S-a venit cu sume exorbitante în opinia mea.

Însă instanţa va aprecia dacă pretenţiile sunt probate sau rezonabile. Clienţii mei, dacă vor fi găsiţi vinovaţi, se vor obliga să plătească daunele, dacă acestea au fost dovedite", a punctat avocatul Cristian Dragovici, pentru inculpaţi.

În același timp, reprezentantul părţii vătămate a arătat că vinovăţia inculpaţilor a fost dovedită cu probele administrate la urmărirea penală şi în cursul cercetării judecătoreşti. Iar la concluziile pe fondul cauzei s-a arătat că partea vătămată ar fi fost ameninţată ulterior conflictului în urma căruia s-a ales cu trei coaste fracturate. Şi, din acest motiv, s-a solicitat ca, pe lângă condamnarea celor doi inculpaţi, instanţa să le şi stabilească obligaţia de a nu se apropia de victimă sau de rudele acesteia. Pe latură civilă, pretenţiile materiale au fost cuantificate la peste 17.000 de lei. 

Cei doi inculpaţi din dosarul aflat pe rolul Judecătoriei Focşani, doi fraţi din Vrancea, au fost trimişi în judecată pentru loviri sau alte violenţe. În ceea ce priveşte rechizitoriul întocmit de procurori, instanţa a constatat legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în iunie anul acesta, la scurt timp de la înregistrarea dosarului. 
 


Cuvinte cheie: pretentii civile, cod procedura penala, judecatoria focsani, dosar penal, amanare pedeapsa, constituire, parte civila, loviri si alte violente, daune, latura civila, inculpati, rechizitoriu, administrare probe, avocat Dragovici Cristian-Florentin
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020