Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Barouri
Cartea `Avocații și Marea Unire de la 1 Decembrie 1918` va fi lansată la finele acestei săptămâni
facebook

Lansare de carte la Alba Iulia: "Avocații și Marea Unire de la 1 Decembrie 1918"

La sfârșitul acestei săptămâni, la Alba Iulia se va lansa volumul de carte "Avocații și Marea Unire de la 1 Decembrie 1918". Evenimentul editorial se va desfășura în cadrul conferinței de pregătire profesională a avocaților ce va avea loc la Alba Iulia. Lucrarea "Avocații și Marea Unire de la 1 Decembrie 1918" constituie rodul unei colaborări între Consiliul Baroului Alba și Consiliul Baroului Hunedoara.

Baroul Alba și-a propus ca anual să desfășoare două activități de pregătire profesională cu participarea a 400 - 500 de avocați, prilejuri numai bune să se lanseze lucrări de genul celei în discuție, pentru a aduce în atenția generației de azi activitatea colegilor înaintași. 

"Probleme practice în aplicarea noilor Coduri civile. Strategia profesională și legislativă a noilor organe de conducere ale profesiei de avocat" se intitulează conferința de la Alba Iulia, iar lectori la această conferință vor fi conf. univ. Marieta Avram, prof. univ. dr. d.h.c. Corneliu Bîrsan, conf. univ. dr. av. Traian Cornel Briciu, director INPPA, avocatul dr. Gheorghe Florea, președinte UNBR, avocatul Ioan Chelaru, vicepreședinte UNBR și  avocatul dr. Florin Norocel Petrosel, președinte C.A.A. 
 
Volumul de carte "Avocații și Marea Unire de la 1 Decembrie 1918" se dorește a fi o lucrare de referință pentru mediul avocațional românesc în condițiile în care face referire - în mod special - la avocații care au avut o activitate remarcabilă în evenimentele importante ale neamului românesc. Pentru a putea edita o asemenea carte, echipa de lucru a solicitat barourilor din țară să furnizeze date despre înaintașii de profesie avocat. În arhivele barourilor au fost identificați aproximativ 200 de avocați care, în decursul istoriei, au fost și buni români ce au contribuit la "luminarea" cetățenilor - și mai ales ai celor din Transilvania - și care s-au implicat în evenimentele importante ale țării noastre. Este știut faptul că preoții, dascălii și avocații s-au preocupat de participarea delegaților la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia. Mai mult de atât, mulți dintre aceștia au fost aleși inclusiv în organul de conducere "Marele sfat al românilor". 

"Din analiza documentelor pe care le-am consultat la redactarea acestei cărți s-a descoperit că avocații au fost cei mai activi, alături de preoți și dascăli, în organizarea adunărilor din localitățile din Transilvania. Noi am identificat aproape 200 de avocați. Unul dintre ei a fost Camil Velican, ales primul primar român, de după Marea Unire, al orașului Alba. Mulți avocați au ajuns prefecți, parlamentari s.a.m.d. Vrem să arătăm că cei mai mulți avocați sunt onești și își fac cu onestitate activitatea, am considerat oportun să scoatem această carte", a declarat avocatul Ioan Rus, Decanul Baroului Alba, pentru Avocatura.com. 
 
 Cartea "Avocații și Marea Unire de la 1 Decembrie 1918" se află la prima ediție, însă avocatul Ioan Rus, Decanul Baroului Alba se gândește deja la ediția următoare a volumului. Potrivit spuselor sale, ediția a  doua a cărții o să apară, cel mai sigur, în anul 2018, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.
 


Cuvinte cheie: lansare de carte, baroul alba, baroul hunedoara, avocati, marea unire, 1 decembrie 1918, decan, coduri civile, strategie, avocat Rus Ioan, avocat Ioan Chelaru, avocat Briciu T. Traian-Cornel
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020