Avocatura Com
Actualitate
În România sunt mii de copii care au nevoie de ajutor
facebook

Luni începe școala - Cristi Danileț îndeamnă comunitatea juriștilor să ajute copiii nevoiași

Judecătorul Cristi Danileț, membru CSM, invită magistrații, avocații, mediatorii și nu numai să se alăture unei admirabile campanii de strângere de fonduri pentru copiii nevoiași - "Luni începe școala". Întrucât noul an școlar bate la ușă și mulți părinți nu își permit să le cumpere copiilor toate rechizitele necesare, magistratul a decis să ajute câteva familii aflate în dificultate. La anunțul deciziei, acesta a fost "invadat" de mesaje din partea cadrelor didactice, care au subliniat că există mii de elevi care au nevoie de ajutor.

"Am fost invadat imediat de mesaje de la învăţători, mulţi din mediul rural, care mi-au spus că un ghiozdan modest şi rechizitele pentru un copil ar costa cam 100 lei: caiete dictando şi caiete de matematică, caiet de muzică, vocabulare şi coli xerox, acuarele şi pensule, lipici şi carioci, bloc de desen şi creioane colorate, stilou, pixuri roşii şi verzi, mapă eagle cu folii, penar şi trusă geometrică, ghiozdan. Mă gândeam iniţial să ajut vreo 10 copii, dar solicitările primite depăşesc intenţiile mele. Mâine voi trimite prin mandat poştal sumele de bani necesare pentru 20 de copii. Dar nu e de ajuns: sunt mii de copii care au nevoie de noi", a scris judecătorul Cristi Danileț, pe blogul personal. 

Astfel, magistratul îndeamnă "imensa comunitate a juriștilor din România" să se alăture acestui demers și să doneze pentru copiii care vor să meargă la școală.

"Apelez la voi, colegii mei judecători şi procurori: sunteţi mulţi cei care vă permiteţi o donaţie, făcută din inimă. Mă adresez vouă, colegilor avocaţi: ajutaţi-ne să ajutăm! Mă adresez vouă, profesorilor noştri de Drept: fiţi alături de noi! Mă adresez vouă, colegilor mediatori: unii vă permiteţi un mic efort. Fac un apel din suflet pentru voi, ceilalţi membri ai sistemului de justiţie: investiţi în viitorul copiilor noştri! Ei sunt cei de la care aşteptăm foarte multe. Eu vă mulţumesc! Ei vă mulţumesc şi fiţi sigur că o fac cu lacrimi în ochi!", a punctat Danileț.

Orice sumă poate fi depusă în contul Asociației Viața fără Violență, condusă de avocatul Mihaela Olaru, care va expedia sumele "în condiții de deplină transparență": RO40 RNCB 0289 1306 3098 0001 deschis la BCR – Sucursala Lujerului, CUI 31015010 – Asociaţia Viaţa fără Violenţă, cu menţiunea "Donaţie începe şcoala". 


Cuvinte cheie: campanie strangere fonduri, luni incepe scoala, demers, indemn, juristi, avocati, judecatori, magistrati, mediatori, copii, rechizite, ghiozdane, ajutor, Valorile profesiei: Responsabilitatea socială, avocat Mihaela Olaru, judecator DANILET VASILICA CRISTI
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen
Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC AVOCATURA COM SRL. Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor. © Copyright SC Avocatura COM SRL și SC ADVO VALUE SRL | 2003-2020
Avocatura Com