Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Actualitate
Ora de religie se face la cerere
facebook

Pentru numele lui Dumnezeu! A fost promulgată Legea privind ora de religie. Disciplina, opţională şi "invizibilă" în situaţia şcolară

Controversata lege cu privire la înscrierea elevilor la orele de religie a fost promulgată, iar potrivit actului normativ, dacă elevul nu urmează această disciplină, situația școlară se încheie fără a o lua în considerare.

Înscrierea la religie se face prin cererea scrisă a părintelui sau a tutorelui legal sau de către elev, dacă este major. Potrivit Ministerului Educației, peste 90% dintre elevi au fost înscriși la ora de religie în anul școlar încheiat vineri, notează GreatNews.

Necesitatea cererilor pentru participarea la ora de religie a intervenit după ce Curtea Constituţională a decis, în 12 noiembrie 2014, că articolul 18, alineatul 2, teza I din Legea educaţiei naţionale este neconstituţional. Acesta prevedea că sunt obligaţi să facă cerere elevii care nu vor să participe la ora de Religie.

18 culte sunt menţionate în formularul de înscriere ce va fi înaintat directorului unităţii de învăţământ pentru participarea elevului la orele de religie: Biserica Ortodoxă Română, Biserica Romano-Catolică, Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, Cultul Musulman, Arhiepiscopia Bisericii Armene, Biserica Reformată din România, Biserica Evanghelică Română, Biserica Creştină Adventistă de Ziua a Şaptea din România, respectiv Organizaţia Religioasă Martorii lui Iehova.

Citeşte un interviu Avocatura.com cu avocatul Ana-Corina Săcrieru, vicepreşedintele APOR, cea care a militat pentru menținerea orei de Religie în școli: "La Religie copilul înţelege că în afară de trup există şi suflet, că există şi o lume nevăzută. Asta nu înseamnă îndoctrinare, ci cunoaştere

 


Cuvinte cheie: lege promulgata, ora de religie, disciplina, invatamant, optional, situatie scolara, cerere scrisa parinte, ministerul educatiei, biserica ortodoxa romana, martorii lui iehova, avocat Sacrieru Ana-Corina
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020