Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Internaţional
Președintele FIFA are o putere comparabilă cu a unui șef de stat
facebook

Nimeni nu mai poate dormi liniștit. Șase oficiali FIFA au fost arestați pentru corupție

Mai mulți oficiali FIFA au fost arestați miercuri dimineață pentru fapte de corupție după un raid al poliției în orașul elvețian Zurich.

Arestările au fost efectuate de mai mult de doisprezece ofițeri care au descins la hotelul de cinci stele Baur au Lac, și vin în contextul în care Zurich se pregătește să fie gazda reuniunii anuale a forului director al fotbalului mondial.

Potrivit unor surse elvețiene citate de către Associated Press, șase indivizi au fost luați în custodie sub suspiciunea că ar fi încasat sau plătit mite. În schimb, sursele The Guardian vorbesc despre nu mai puțin de 15 persoane, de pe tot globul, arestate ca parte a operațiunii.

 Președintele FIFA Sepp Blatter (79 de ani), cel care candidează la un nou mandat în fruntea forului mondial al fotbalului, nu face parte dintre cei arestați.

Biroul Federal Elvețian de Justiție a anunțat că cei arestați la Zurich așteaptă extrădarea la cererea autorităților din SUA, care îi suspectează pe respectivii oficiali că au primit sau au plătit mite ce totalizează milioane de dolari.

Președintele FIFA Sepp Blatter (79 de ani), cel care candidează la un nou mandat în fruntea forului mondial al fotbalului, nu face parte dintre cei arestați.

Reputația FIFA a suferit puternic în ultimii ani, după controversa din jurul selecției Qatar-ului ca gazdă a Cupei Mondiale din 2022, proces asupra căruia planează serioase suspiciuni de corupție electorală cu "petrodolari".

 


Cuvinte cheie: arestari, fifa, coruptie, luare de mita, dare de mita, raid, politie, zurich, elvetia, qatar 2022, controversa, sepp blatter
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020