Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Internaţional
Mayweather și Pacquiao s-au întâlnit în week-end în ceea ce a fost supranumită `Lupta Secolului`
facebook

Manny Pacquiao, dat în judecată pentru că și-a ascuns accidentarea în meciul cu Mayweather. Ce spun avocații

După ce a pierdut sâmbătă meciul cu Floyd Mayweather, boxerul filipinez Manny Pacquiao a fost dat în judecată pentru daune de 5 milioane de dolari pe motiv că a înșelat publicul, ascunzându-și accidentarea la umăr.

"Pârâții înainte de, și la momentul la care reclamanții au decis să achiziționeze bilete; să cumpere programe pay-per-view sau să parieze pe eveniment au știut pe deplin faptul că pârâtul Pacquiao fusese serios accidentat și că suferea de o ruptură a ligamentelor", se arată în plângerea înaintată contra boxerului și a echipei sale de management, notează The Guardian. "Pârâții mai știau că o asemenea accidentare îi va afecta sever prestația".

Ceea ce li se impută lui Pacquiao și staff-ului său este că știau de accidentarea la umărul drept înainte de "Lupta Secolului" petrecută în week-end în Las Vegas, dar că aceasta nu a fost anunțată Comisiei Sportive din Nevada, o obligație legală.

În urma accidentării, Pacquiao va fi operat și va lipsi din ring pentru circa un an.

Rezidenții din Las Vegas care au intentat procesul vor susține, cel mai probabil, că au fost înșelați cu privire la meci și deznodământul acestuia, având în vedere că unul dintre luptători nu era la capacitate maximă. Lupta dintre Pacquiao și Mayweather a generat peste 350 de milioane de dolari, în condițiile în care trei milioane de clienți au plătit 100 de dolari pentru a vedea lupta în sistem pay-per-view. Conform unor surse, Pacquiao a dus acasă 120 de milioane de dolari, deși a pierdut.

"Acuzațiile sunt false și asta se poate demonstra", a declarat avocatul Daniel Petrocelli, care reprezintă compania de management a lui Pacquiao, Top Rank. "Există documente care arată explicit medicamentele pe care Manny le-a folosit pentru a-și trata umărul, informație comunicată Usada [Agenția Anti-Doping din SUA, n.r.], pe care am contractat-o pentru această confruntare".

"Sportivii luptă mereu răniți", a declarat promotorul Bob Arum în noaptea galei, potrivit sursei citate. "Am simțit că munca făcută în timpul antrenamentului la umăr îi va da șansa de a-și folosi mâna dreaptă. S-a descurcat cu accidentarea și a crezut că a depășit-o, dar s-a reaccidentat. Se întâmplă în fotbal și în orice alt sport."

Comisia Sportivă din Nevada s-a declarat însă nemulțumită de felul în care a fost gestionată situația. "Prima dată când am auzit de accidentare a fost când Pacquiao a sosit în vestiar", a spus șeful Comisiei, Francisco Aguilar. "Nu am nici o dovadă cu privire la accidentare."


Cuvinte cheie: floyd mayweather, manny pacquiao, lupta secolului, box, proces, daune, 5 milioane de dolari, pay-per-view, avocat, acuzatii false, sportivi
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020