Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Avocatul Poporului
Avocatul Poporului s-a întâlnit cu Blocul Naţional al Revoluţionarilor
facebook

Avocatul Poporului s-a întâlnit cu Blocul Naţional al Revoluţionarilor pe tema Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 95/2014

Victor Ciorbea s-a întâlnit, marţi, cu o delegaţie a Blocului Naţional al Revoluţionarilor reprezentată de către Constantin Gadină, Nicolae Predescu, Ion Nicolaescu, Constantin Ciobotaru şi Silviu Lazăr.

Victor Ciorbea, alături de Ecaterina Mirea şi Emma Turtoi, consilieri, s-a întâlnit, marţi, cu o delegaţie a  Blocului Naţional al Revoluţionarilor reprezentată de către Constantin Gadină, Nicolae Predescu, Ion Nicolaescu, Constantin Ciobotaru şi Silviu Lazăr.

Reprezentanţii revoluţionarilor s-au arătat nemulţumiţi de prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 95/2014 pentru modificarea şi completarea Legii recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptători care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, precum şi faţă de persoanele care şi-au jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987 nr 341/2004.

Aceştia au solicitat Avocatului Poporului să formuleze o excepţie de neconstituţionalitate cu privire la Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 95/2014, menţionând faptul că au depus deja o petiţie în acest sens la sediul instituţiei, în luna ianuarie a acestui an.     

Avocatul Poporului a reiterat faptul că actul normativ se află în acest moment în procedura de dezbatere parlamentară, fiind respins de către comisia juridică a Senatului României, urmând a fi supus votului plenului Camerei Superioare în cursul zilei de marţi, după care va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor.

În context, Victor Ciorbea şi-a exprimat opinia că, în asemenea situaţii, practica instituţiei Avocatului Poporului este aceea de a nu intra în "concurs" cu puterea legiuitoare, respectiv Parlamentul.

Victor Ciorbea a reamintit şi poziţia existentă la nivelul instituţiei de a nu se implica în cazul unor acte normative cu un pronunţat caracter politic sau electoral.

Ciorbea a precizat totuşi că aspectele semnalate de către asociaţiile de revoluţionari se află în analiza Avocatului Poporului, care va acţiona şi în funcţie de decizia Parlamentului în cazul Ordonanţei de urgenţă a Guvernului  nr. 95/2014.


Cuvinte cheie: avocatul poporului, ecaterina mirea, emma turtoi, revolutionari, oug nr. 95/2014, camera deputatilor
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Consultanță juridică online Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright Avocatura.com SRL 2003-2022