Avocatura Com
Evenimente
Confruntarea finală și meciul demonstrativ între Echipa Cărturarilor și Echipa Avocaților au loc luni, 23 februarie, de la ora 19:00 la Impact Hub București (zona Piața Unirii). Avocatura.com vă invită să vedeți avocații în acțiune
facebook

Echipa Avocaților vs. Echipa Cărturarilor, la competiția de dezbateri Fiat!Debate 2.0. Avocatura.com, partener al evenimentului

Peste 60 de tineri din România se vor întâlni zilele acestea la București pentru a concura la campionatul de dezbateri în limba engleză Fiat!Debate 2.0, ediția a X-a, organizată cu sprijinul casei de avocatură "Țuca Zbârcea și Asociații". Avocatura.com este partener al evenimentului.

Fiat!Debate - www.fiatdebate.ro, este campionatul anual de dezbateri în limba engleză, unul dintre primele cu participare internațională a unor echipe din Marea Britanie, Cehia, Slovenia, Slovacia, Moldova, Zimbabwe și Belarus. A zecea ediție a campionatului aduce două schimbări importante: Fiat!Debate 2.0 oferă posibilitatea atât începătorilor cât și avansaților să se înfrunte în discursuri convingătoare susținute în limba engleză. A doua noutate este formatul de dezbateri - British Parliamentary, inspirat de tradiția dezbaterilor academice din Marea Britanie și formatul de elită practicat la Campionatul Mondial de Dezbateri Universitare și la majoritatea competițiilor de studenți din lume.

"Spre deosebire de edițiile anterioare, formatul de dezbateri ales pentru anul acesta impune dezbaterea între 4 echipe de câte doi membri, două de partea "guvernului", două de partea "opoziției". Simularea dezbaterilor parlamentare și exersarea discursurilor într-un timp limitat în limba engleză îi ajută pe tineri să se pregătească pentru argumentarea unor proiecte concrete și găsirea unor soluții în echipă, ambele atuuri importante în orice carieră. În cluburile de debate ale comunității ARDOR încercăm să practicăm educația pentru democrație și să pregătim viitori cetățeni activi, toleranți și implicați, dar mai ales oameni care să gândească independent.", a declarat Emanuel Beteringhe, președinte ARDOR.

Temele fiecărei runde din cele 4 preliminarii și semifinale ale Fiat!Debate 2.0 se anunță cu doar 15 minute înainte, tinerii elevi și studenți fiind astfel încurajați să se bazeze pe cunoștințe generale, citit constant și raționamente logice. La dezbaterea finală, publicul din sală are rol decisiv în stabilirea câștigătorilor, ei având la dispoziție aparate de vot electronic pentru a-și exprima opțiunea legată de echipa care i-a convins mai mult.

 Sunt foarte încântat că avem posibilitatea de a susține activitatea de dezbateri în rândul studenților. Am convingerea că Fiat!Debate este un turneu care va rămâne de referință și că tinerii competitori din acest concurs vor proba, prin talent oratoric, elocință și șarm, că retorica este o formidabilă artă a expresiei umane.

(Florentin Țuca, Managing Partner al "Țuca Zbârcea și Asociații")

Cele mai bune două echipe vor juca un meci demonstrativ de debate alături de echipe formate din avocați și cărturari pe tema "Ar trebui ca exercitarea votului să fie obligatorie indiferent de tipul de alegeri." Echipa avocaților este formată din Mihaela Alexandrescu și Bogdan Halcu, ambii fiind Managing Associate la "Țuca Zbârcea și Asociații", iar din echipa cărturarilor fac parte doi poeți: Sorin Staicu și Miruna Troncotă. Echipa ARDOR caută prilejuri de a scoate debate-ul din forma organizată a clubului și a campionatelor naționale și internaționale, și a-l aduce mai aproape de public.

"Prin acest eveniment public am dorit să arătăm că dezbaterea argumentată poate fi parte a unei discuții între avocați, poeți și tineri, argumentul și persuasiunea sunt instrumente de exprimare a ideilor în mod convingător. Ne bucurăm că am găsit parteneri și invitați care au fost entuziasmați să intre în «jocul» nostru", a adăugat Emanuel Beteringhe.

"Sunt foarte încântat că avem posibilitatea de a susține activitatea de dezbateri în rândul studenților. Am convingerea că Fiat!Debate este un turneu care va rămâne de referință și că tinerii competitori din acest concurs vor proba, prin talent oratoric, elocință și șarm, că retorica este o formidabilă artă a expresiei umane", a declarat Florentin Țuca, Managing Partner al "Țuca Zbârcea și Asociații".

Confruntarea finală și meciul demonstrativ între Echipa Cărturarilor și Echipa Avocaților au loc luni, 23 februarie, de la ora 19:00 la Impact Hub București (zona Piața Unirii). Intrarea este liberă.

Campionatul Fiat!Debate 2.0 este organizat de Asociația de Educație Socială (AES - membru ARDOR) alături de Asociația Regională de Dezbateri, Oratorie și Retorică - ARDOR Muntenia și Universitatea Româno-Americană sub egida ARDOR. Partener principal al evenimentului este "Țuca Zbârcea și Asociații", cu susținerea Avocatura.com, Educativa, TVR, RFI, Radio România Cultural, ThinkOutsideTheBox.ro, RomâniaPozitivă, IQool, Edu-news.ro, și Revista Profesiilor Liberale.

 


Cuvinte cheie: campionat dezbateri, limba engleza, joc, fiat!debate, educatie, democratie, cetateni, implicare, avocat Florentin Tuca, Tuca, Zbarcea & Asociatii, avocat , avocat Halcu V. Bogdan-Alexandru
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen
Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC AVOCATURA COM SRL. Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor. © Copyright SC Avocatura COM SRL și SC ADVO VALUE SRL | 2003-2020
Avocatura Com