Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Analiză
facebook

Ernst & Young: Evolutia economiei din zona euro, veste proasta pentru incercarea de a restrange deficitul bugetar

Ultimii indicatori economici monitorizati de expertii de la Ernst & Young confirmă faptul că avansul PIB din zona euro este in prezent foarte scăzut,” in cel mai bun caz”. “Aceasta este o veste proastă pentru capacitatea guvernelor de a ţine sub control deficitele publice”, a declarat Marie Diron, consilier economic senior al publicatiei Ernst & Young Eurozone Forecast .

Potrivit acesteia, rezultatele de astăzi ale incatorilor monitorizati confirmă faptul că creşterea din zona euro este in prezent foarte scăzuta. Atat productia cat şi serviciile sunt la un nivel staţionar. “Aceasta este o veste proastă din două motive principale. In primul rand, pentru ţările periferice, o creştere slabă sau chiar negativă a zonei adaugă la provocarea enorma de reducere a deficitelor publice. Dar asta nu este o surpriză”, a aratat Diron.

Consilierul a punctat faptul ca, incă de la inceputul acestei crize, acum un an si jumătate, obiectivele legate de deficitele publice ale statelor au părut excesiv de ambiţioase şi predispuse la derapaje, pe masura ce creşterea economica preconizata nu se confirma.

“A doua veste proastă este mai ingrijorătoare si provine din ţările principale ale zonei euro. Deteriorarea indicatorilor economici ai Germaniei şi Franţei din ultimele luni, pe fondul slăbirii economiei globale, sugerează că ţările mari din zona euro sunt incă foarte dependente de cererea de pe pietele externe”, subliniaza Diron.

Astfel, intr-o perioadă in care perspectiva pentru economia SUA este intunecata şi pieţele emergente si-au incetinit cresterea, o astfel de dependenta de mediul extern este o sursă de slăbiciune.

Importurile Italiei şi Franţei, respectiv a doua şi a treia ţintă de export a Romaniei au scăzut in al doilea trimestru al anului, comparativ cu primele trei luni din 2011, in vreme ce cele ale Germaniei, statul cu cea mai mare pondere in exporturile romaneşti, au crescut, potrivit datelor publicate de institutele naţionale de statistică ale celor trei ţări.

 Mai ales Italia, dar şi Franţa, se află sub presiune din partea pieţelor financiare internaţionale, din cauza situaţiei delicate a deficitelor bugetare şi a datoriilor publice, şi au anunţat deja măsuri de austeritate, pentru a-şi putea menţine la nivele controlabile costurile de imprumut prin obligaţiuni de stat.

 Exporturile Romaniei au scăzut cu 2,92% in lei in T2 2011, comparativ cu primul trimestru al anului, de la 46,6993 miliarde lei la 45,3338 miliarde lei. In euro, scăderea a fost de 0,9%, de la 11,0283 miliarde euro in T1 2011 la 10,9829 miliarde euro in T2 2011.


COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020