Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Exclusiv
Alin Comșa (stânga) și Andrei Dunuță (Self Trust Academy) te vor învăța, în cadrul atelierelor de dezvoltare personală organizate de Avocatura.com pentru avocați, cum să te comporți cu clienții și judecătorii pentru a avea succes
facebook

Fondatorii Self Trust Academy: Îi învățăm pe avocați să-și recunoască clienții. Care e Dictator, care e Nehotărât, care e Zgârcit. Și cum să se poarte cu fiecare

Ce fel de client este clientul din fața ta? Este Dictator? Este Zgârcit? Este Dezorganizat? Este Nehotărât? Și ce faci dacă un client nu este doar Dictator, ci și Zgârcit - o combinație devastatoare? Cum te comporți cu un astfel de client? Află în partea a II-a a interviului nostru cu fondatorii Self Trust Academy, Alin Comșa și Andrei Dunuță, care vor fi gazdele unor cursuri de neratat pentru avocați, organizate de Avocatura.com.

(continuare)

Alin Comșa: Acesta este motivul pentru care eu am scris cursuri de genul "Adevărul despre minciună", unde tratăm indicatorii comportamentali ai minciunii. De ce este necesar pentru un avocat? Pentru că vreau să aflu dacă în fața mea este un client care îmi spune adevărul, înțelegând că voi avea o pledoarie cu atât mai corectă, cu cât știu mai multe.

Avem un modul care se numește "Arta de a avea întotdeauna dreptate", despre care deja ți-am zis. Avem un curs care se numește chiar "Charisma". Cât de carismatic poți să fii.

Andrei Dunuță: Arta de a fi tu însuți, adică.

Comșa: Avem un curs de public speaking. Avem un curs de time management, punând întrebări de genul: cu cine stau de vorbă, când, unde, cum își organizează agenda? Pentru că viața mea este, în fond, timpul meu.

Avocatura.com: Noi avem o rubrică, se numește Cum Lucrez, care își propune să afle care este rutina avocatului.

Comșa: Absolut interesant. Mai ales că noi, la cursul de time management, în afară de faptul că vorbim despre lucrurile urgente, importante, ne-urgente, neimportante, vorbim despre căutarea și găsirea unui echilibru între ce înseamnă carieră, serviciu și vocație, înțelegând că fiecare dintre ele este importantă. Poți să ai un serviciu, fiind avocat, poți să ai o carieră, sau o vocație. Fiecare dintre ele cu plusurile sau minusurile sale.

Însă, este clar, atâta vreme cât vei înțelege că munca în avocatură este o chestiune vocațională, vei câștiga mai mult timp, chiar dacă paradoxal, ar putea părea la prima vedere că, de fapt, consumi mai mult timp. Înțelegerea ideii de time management te va ajuta să câștigi timp. Pentru că acolo, de exemplu, avem un seminar care se numește chiar așa: "Cum să câștig timp". Și răspunsul este: înțelegând ce înseamnă munca ta, în primul rând.

Avocatura.com: Omul e o ființă reluctantă la nou. Presupun că și în contactul cu avocații vă loviți de niște prejudecăți, de niște idei preconcepute. Cum le risipiți?

Comșa: Tocmai acesta a fost și paradoxul de care îți spuneam la începutul interviului. Anume că noi am avut această - dacă vrei - îndoială: "Vine avocatul, s-ar putea să nu am nimic nou să-i spun!". Dimpotrivă, deschiderea lor este o marcă, în fond, a unei idei simple: au mare nevoie. 

"Toată lumea presupune că avocatul știe lucruri și nu mai trebuie să învețe. Presupunerea e mama eșecului"

Și pentru că toată lumea consideră că avocatul iese deja format de pe băncile școlii, ale Dreptului, aproape că nimeni nu se mai orientează să le spună: "Uite, sunt niște strategii de a vorbi în public. Sunt niște strategii de organizare interioară și exterioară. Uite, există niște strategii de a obține mai mult de la clienții și judecătorii tăi."

Pentru că toată lumea presupune - presupunerea e mama eșecului - că avocații știu deja să facă asta. Și, ținând seama de toată această istorie, ne-am trezit într-o lume în care avocații trebuie să se prefacă, mă rog, că sunt foarte buni.

Dunuță: Fake it until you make it! (Prefă-te până reușești, n.r.)

Comșa: În momentul în care au venit în sală, noi i-am văzut, prin intermediul exercițiilor pe care le facem, și care de altfel te descoperă complet. În momentul în care vii în față și e necesar să vorbești, acolo nu mai poți să spui "Împăratul e îmbrăcat frumos". Împăratul e dezbrăcat, și se vede tot. Acolo, noi discutăm niște lucruri minunate.

Avocatura.com: Presupunerea e mama eșecului, ați spus. Mama succesului care este?

Dunuță: Învățarea.

Partea mai grea intervine când un client nu este doar Dictator. Adică se comportă ca și când el ar ști tot. Ci este o combinație devastatoare: și Dictator și Zgârcit. Adică nici nu vrea să dea bani, i se pare totul scump, și vrea să fie și cel mai deștept din încăpere. Cum te comporți cu un astfel de client?
 

Comșa: Noi, la Self Trust Academy, am pornit de la ideea de încredere în sine. Și învățarea - și într-adevăr, așa cum spunea și Andrei - este foarte importantă. Noi ne sprijinim de fapt pe trei piloni: unul este învățarea. Al doilea este experiența, pentru că ea îți dă un fel de cunoaștere. Iar al treilea, care este cuprins și în denumirea noastră, este încrederea în sine.

Încrederea în sine, paradoxal, este cheia de boltă. De ce? În momentul în care ai încredere, te deschizi să înveți, te deschizi să acumulezi experiență și poți s-o dai mai departe.

Dunuță: Noi spunem că încrederea în sine se dezvoltă pe două fronturi. O dată fizic - te expui. Îi învățăm pe oameni să se expună, și, cumva, cu ghilimelele de rigoare, să "și-o fure" și să o ia de la capăt. Pentru că n-ai altă șansă, tot pe acolo trebuie să ajungi.

Și a doua oară, cum se spune și în cărțile de dezvoltare personală, prin autosugestie.

Avocatura.com: Se aplică ce citeam ieri într-o carte, că nu există cale mai bună spre succes decât eșecul?

Dunuță: Da. Noi chiar am avut, la una dintre sesiunile noastre finale, o experiență în acest sens. Workshop-ul "Nu am venit să țin un discurs" se finalizează cu un concurs între speakerii noștri. Iar una dintre temele pe care noi le-am dat spre abordare a fost chiar asta, "Pierd, deci câștig".

"Nu există eșec în afara renunțării. A spus-o Cioran"

Comșa: Iar apropo de chestia aceasta cu eșecul, Emil Cioran are un citat care este, din punctul meu de vedere, mai clar decât ceea ce spuneai tu: "Nu există eșec în afara renunțării". Noi ce facem? Îi ajutăm pe oameni să nu renunțe.

Deoarece, chiar dacă nu mi-a ieșit acum, dar nu am renunțat, va veni o vreme în care o să-mi iasă. Principalul argument pentru a reuși este să continui. De ce renunță oamenii? Pentru că nu mai au încredere. Iar noi la asta muncim. Venim cu partea de know how, într-un domeniu care e atât de sensibil - de încredere, o chestiune de ordin interior - dar pe care o ilustrăm și o dăm ca exemplu cu fiecare dintre cursanții noștri.

Acesta e motivul pentru care în testimonialele noastre veți găsi oameni care spun: "Mulțumesc pentru că m-ați făcut să văd că lucrurile care erau imposibile, sunt posibile".

Dunuță: Și de aici am ajuns să spunem că nu oferim cursuri, seminarii sau workshop-uri, ci oferim doze mari de încredere.

Avocatura.com: Se aplică ce spunea Jerry Seinfeld la un moment dat, și anume că, potrivit unui studiu, lumea e mai temătoare de public speaking decât de moarte? Altfel spus, dacă ești la o înmormântare, ai prefera să fii în coșciug, decât să ții elogiul funebru.

Comșa: Da, el are un fel haios de a pune problema. Să spunem că sunt trei mari frici în lume. Eu nu știu ordinea lor, dar am ținut mii de cursuri de public speaking. Pot să spun că frica de vorbit în public este una dintre cele trei. Mai știu că mai e moartea și mai este frica de înălțime. Acesta e top 3.

Acum, referitor la frica de vorbit în public, pot să îți spun un lucru pe care eu îl resimt. Dacă nu vorbesc trei luni - că s-a întâmplat și așa ceva - în momentul în care reiei acest exercițiu, are loc o reconstrucție interioară. Pentru că am stat mult și m-am gândit: De ce le e oamenilor teamă să vorbească în public? Fiindcă, până la urmă, nu te omoară nimeni. Și motivul, sau rezultatul la care am ajuns, a fost acesta: Leadershipul este o acțiune de curaj. Curajul nu înseamnă neapărat lipsa fricii. Înseamnă asumarea fricii.

Punând toate acestea împreună și înțelegând că leadership-ul înseamnă să ai curaj să îndrăznești, asta înseamnă că public speaking-ul este un exercițiu de leadership. Iar asta înseamnă expunere. În momentul în care vii în fața oamenilor, e necesar să și zici ceva.

Avocatura.com: Și de-asta chiar și noi, în presă, ne lovim de foarte mulți avocați care nu vorbesc, tocmai pentru că le e teamă, nu?

Comșa: Da! Dacă sunt refuzat? Apropo de cursurile pe care le-am scris, toți suntem născuți cu acest germen, cu această putere, cu această abilitate nativă numită leadership. Toți suntem, de fapt, niște zigoți învingători.

În momentul în care te expui și există o premisă să nu fii învingător, începe să îți fie teamă.

"Poți să ai succes, dar să nu ai pregătirea pentru succes"

Avocatura.com: Îmi spuneai de teama de înălțime, ca frică elementară a omului. Metaforic vorbind, există o teamă de succes?

Comșa: O, da! Dar într-unul dintre cursurile noastre, care se numește I C.A.N, care este de fapt un acronim de la Communication-Attitude-NLP, avem un seminar întreg care se numește "Pregătirea pentru succes". De fapt în NLP asta poartă numele de "ecologia schimbării". Ce se întâmplă? În momentul în care obții succes, se poate întâmpla să fii nepregătit. Și să îți dai cu stângul în dreptul tocmai de-asta. De ce? Oamenii nu și-au asumat, n-au înțeles, nu au priceput că succesul vine cu niște lucruri care se încadrează la registrul "Pierdere". Sau cu niște lucruri care pot fi trecute la registrul "Responsabilități".

 În momentul în care ești filmat cu o cameră tu, iar cealaltă cameră este pe public, la final poți să vezi imaginea completă. Ce se întâmpla în timp real, în momentul în care tu vorbeai. Ce făcea judecătorul. Dacă zâmbea. Dacă era OK. Ce reacții avea.
 

Mi-am luat cea mai frumoasă mașină, dar deja am de plătit un impozit mai mare, îmi trebuie un garaj și, mai mult decât atât, nu pot să nu alimentez corespunzător. Ei bine, luându-mi mașina si negândindu-mă la toate lucrurile astea, de fapt eu nu sunt pregătit pentru succes. O să mă întrebe lumea cum mă simt în mașina mea și le voi spune că nu prea bine, că nici nu am bani să o alimentez!

Pregătirea pentru succes vine la pachet cu foarte multe lucruri, legate de ce simt, ce gândesc, ce vreau cu adevărat.

Mai e încă o chestiune, care apare în cursul de time management: stabilirea obiectivelor. Pentru că oamenii sunt foarte tentați să stabilească obiective pentru că așa e la modă. E la modă să alerg. Să slăbesc. N-ai neapărat nevoie să slăbești, dar alergi în parc. Și te trezești că alergi în parc și te gândești: "Ce caut eu aici?". Ei bine, în momentul în care începi să consumi energie într-o direcție care nu te împlinește, îți afectează încrederea.

De ce ai nevoie de încredere? Pentru că ea este singurul argument pentru învățare, cunoaștere și rezultate. 

Avocatura.com: Și dezvoltarea personală.

Comșa: Da, noi facem cursuri de dezvoltare personală. Sintagma s-a cam demonetizat. Toată lumea vorbește de dezvoltare personală. Și totuși, dacă o iei așa, este un lucru fără conținut. Este o gogoașă umflată. Ce înseamnă dezvoltare personală?

Noi suntem preocupați de dezvoltare personală, dar mult mai punctual. Adică, ești avocat? OK. Ce vrei, mai mulți clienți? Putem să discutăm. Vrei mai mult succes? OK.

Pentru că se poate să te ascunzi după deget. "Eu sunt în tagma avocaților, aștept să vină niște clienți la mine". Și atâta vreme cât tu nu ești în competiție cu tine, nu se poate întâmpla nimic în afară.

Avocatura.com: Carisma se învață?

Comșa: Cum ai vrea să fie răspunsul? E o chestiune care ne preocupă de mult timp. Am zis să dăm și noi o definiție a carismei. Și avem un slide pe care scrie: "Te naști cu carisma, sau o înveți?" Iar răspunsul este: "Da". Depinde ce vrei să vezi.

Eu țin cursuri și pentru copii, în grădinițe. Și aici e o istorie destul de drăguță. Am avut o revelație, văzând că toți copiii sunt carismatici. Asta înseamnă că și eu am fost carismatic, la un moment dat și că toată lumea a fost carismatică la un moment dat.

"Toți avem carismă în copilărie, dar cei mai mulți ne-o pierdem"

Avocatura.com: Cum zicea Picasso, că toți copiii se nasc artiști, problema e să rămâi așa când crești.

Comșa: Exact. Mi-am dat seama că, de fapt, carisma cu care noi ne naștem - pentru că nu există copil care să n-o aibă, copil la care să nu-ți fie drag să te uiți - ne-o pierdem pe parcurs. În funcție de ce facem, de ce credem, în funcție de încredere.

Și-atunci, definiția pe care am scris-o cu Andrei este asta: "A fi carismatic înseamnă să-ți aduci aminte că ești". Este cea mai bună strategie pentru a fi carismatic.

Noi, în cursurile noastre, nu facem nimic altceva decât să reamintim că oamenii noștri știu să meargă pe bicicletă. Nu mai trebuie să învețe de la început. E-adevărat că dacă nu ai mai mers "pe bicicletă" de 10-15 ani, vei spune că nu ai mers niciodată. Ba da, ai mers. Dar nu-ți mai aduci aminte! Lumea asta, școala asta, te-au afectat atât de tare, încât ai uitat. Și te-au învățat tot felul de lucruri de care nu aveai nevoie. Noi îți aducem aminte ce e esențial.

Iar avocații au nevoie să fie carismatici. Noi doar le amintim cum să fie carismatici.

 Vin foarte mulți oameni la noi, inclusiv avocați, și au o sintagmă pe care noi vrem să o schimbăm: "Băieți, vreau să mă învățați să nu mai am emoții". Și nu se poate asta. Noi îi spunem omului: "Te învățăm absolut orice, mai puțin asta. Dacă vrei să nu mai ai emoții, uită-te la cimitir, că sunt foarte mulți oameni fără emoții. Noi putem să facem altceva, să-ți canalizăm emoțiile într-un sens constructiv".
 

Dunuță: Simt nevoia să adaug ceva legat de vorbitul în public. Vin foarte mulți oameni la noi, inclusiv avocați, și au o sintagmă pe care noi vrem să o schimbăm: "Băieți, vreau să mă învățați să nu mai am emoții". Și nu se poate asta. Noi îi spunem omului: "Te învățăm absolut orice, mai puțin asta. Dacă vrei să nu mai ai emoții, uită-te la cimitir, că sunt foarte mulți oameni fără emoții. Noi putem să facem altceva, să-ți canalizăm emoțiile într-un sens constructiv". De-aici și sintagma: "Cu toții avem fluturi în stomac. Important e să îi învățăm să zboare în aceeași direcție."

Comșa: Oamenii își doresc să nu mai aibă emoții... "Ce-ți dorești la acest curs?" "Să nu mai am emoții." "Nu putem asta. Putem să te învățăm cum să-ți organizezi emoțiile".

Avocatura.com: Cred că vor să spună "Să nu mai am anxietate".

Comșa: Da, să nu le mai fie teamă...

Avocatura.com: Dar emoții trebuie să ai.

Comșa: Noi am trecut și prin momentele astea, de genul "Nu mai am emoții". Am de ținut un curs și nu mai am emoții. Ce fac? Sfatul este să nu mai ieși pe scenă! Pentru că, paradoxal, tot ce ai ca și cunoaștere n-are valoare, pentru că nu e însoțit de emoție.

Vii și vorbești cum vorbește Daniel Goleman pe scenă și te plictisești și pleci. Nu știu dacă ai văzut. A venit în România, a vorbit, și lumea - la jumătate - a plecat! Pentru că puteau să citească cartea, și tot aia era.

"Oamenii cumpără oameni, nu servicii. Emoții, nu produse. Avocații trebuie să înțeleagă asta"

Dunuță: Concluzia noastră este că oamenii cumpără oameni. Oamenii nu cumpără produse, servicii... Cumpără emoții. Și avocații au nevoie de asta. O dată, în sala de judecată. Dincolo de legi, judecătorii sunt oameni și au nevoie să fie influențați.

Avocatura.com: Seduși?

Comșa: Spunea Andrei mai devreme despre convingere ca efect. Convingerea e un efect, spre deosebire de ce cred toți. Avocații noștri vin și spun: "Aș vrea să fiu convingător". Convingerea e un efect. Poate vrei să fii persuasiv. Poate vrei să influențezi. Poate vrei să fii argumentativ. Pentru că sunt trei sisteme: argumentare, influențare și persuasiune. Poate vrei să fii seducător. Sau inductor. Să induci. Sau mai există și manipulare.

Dar toate sunt instrumente de convingere. Și pe foarte mulți dintre avocați i-am ajutat. Pentru că nu și-au mai pus problema cum să fie convingători. Și-au pus problema cum trebuie să fie, ca să obțină rezultatul. "Ce are nevoie clientul din fața mea? Ce fel de client este? Este Dictator? Este Zgârcit? Este Dezorganizat? Este Nehotărât? Care sunt comportamentele lui?"

Le arătăm cum se comportă un Nehotărât. Cum se comportă un Zgârcit. Ce e firesc să-i spun unui Zgârcit. Pentru că dacă unui Zgârcit în primul rând îi spun: "Știi, te costă 10 milioane", va zice: "E scump." Totul i se pare scump.

Avocatura.com: Poți să-mi dezvolți un pic despre tipurile acestea de care ne-ai vorbit?

Comșa: Am scris, împreună cu Andrei, un curs, pornind de la tipurile generale de clienți, dar adaptate pentru avocați. Ce-am făcut? Am luat fiecare tipologie mare de client, am descoperit care sunt comportamentele generale și care sunt cele mai bune răspunsuri pe care le pot da, pentru a atinge rezultatul vizat. Asta este partea ușoară a lucrurilor. 

Pentru că partea mai grea a lucrurilor este că un client nu este doar Dictator. Adică se comportă ca și când el ar ști tot. Este o combinație devastatoare. Este Dictator și Zgârcit. Adică nici nu vrea să dea bani, i se pare totul scump, și vrea să fie și cel mai deștept din încăpere. Cum te comporți cu un astfel de client?

În urma experienței pe care o avem și pornind de la vânzările pe care noi le-am făcut timp de mulți ani, am văzut că sunt câteva tehnici care, aplicate în secunda în care observi comportamentul, duc la rezultate mai bune decât dacă nu s-ar întâmpla.

În fond, un avocat își câștigă pâinea prin clienți. E un paradox. Nu prin judecător. Una din chei e să convingă judecătorul. Dar marea lui "bătălie" este în relația cu clienții. Dacă am o relație bună cu clientul meu, va înțelege adevărul și va pricepe că am obținut maximum din ce era posibil în relația cu judecătorul. Tot acest eșafodaj se construiește pe relația cu clientul, nu pe relația cu judecătorul, așa cum s-ar părea la prima vedere.

Pentru că o serie de avocați cred că, dacă sunt buni în fața judecătorului, sunt buni în fața clienților. Nu, e invers. Asta nu înseamnă că nu trebuie să fii bun în fața judecătorului. Și, apropo de colegul nostru Adrian Toni Neacșu, care a scris cartea "Convinge judecătorul", asta reprezintă un procent important. Dar nu e 50%. E mult în partea aceasta, în relația cu clientul.

"Avocații vor găsi la noi un mediu safe, unde vor învăța să facă lucruri bune pentru clienți și judecători"

Avocatura.com: Ca o concluzie a discuției noastre. Dacă aș fi un avocat - nu ne cunoaștem, am venit doar la o discuție, am auzit despre voi - de ce mi-ați recomanda să vin la cursurile voastre?

Comșa: Pentru că mediul din sălile noastre este nu numai de cunoaștere, învățare și aprofundare a unor experiențe. Ci este un mediu safe. Cine nu și-ar dori vreodată, să învețe, spre exemplu, să conducă o mașină într-un spațiu în care toți pereții sunt din cauciuc? Adică nu lovești mașina. Tuturor le-ar plăcea asta!

Cum ar fi dacă, în primul an de șoferie, toate străzile pe care ai merge ar fi doar din cauciuc, astfel încât să nu lovești niciodată mașina, să te obișnuiești cu ea? Ceea ce oferim noi, metaforic vorbind, este o sală în care înveți să faci lucruri bune pentru clienți și judecători, într-un mediu safe, care nu te afectează.

Și orice "neajuns" e o treaptă pentru succesul viitor.

 Noi ne sprijinim de fapt pe trei piloni: unul este învățarea. Al doilea este experiența, pentru că ea îți dă un fel de cunoaștere. Iar al treilea, care este cuprins și în denumirea noastră, este încrederea în sine. De fapt, nu oferim cursuri, seminarii sau workshop-uri, ci oferim doze mari de încredere.
 

Încrederea este al doilea argument pentru care aș invita un avocat să vină aici. Pentru că noi nu putem să dăm încredere - asta e o chestiune personală. Dar tot ce stă la baza dezvoltării umane este mimetismul. În momentul în care vezi cum se întâmplă asta, ai cel puțin un argument forte pentru a face același lucru.

Dunuță: Din punct de vedere tehnic, foarte mulți avocați lucrează cu noi din simplul motiv că la cursul de vorbit în public oferim o experiență unică în România, prin prisma filmării încrucișate. Se va întâmpla și la unul dintre cursurile pe care le organizăm împreună cu Avocatura.com.

Prin natura noastră, suntem subiectivi. Noi oferim în sală obiectivitate. De ce spunem asta? Pentru că în momentul în care ești filmat cu o cameră tu, iar cealaltă cameră este pe public, la final poți să vezi imaginea completă. Ce se întâmpla în timp real, în momentul în care tu vorbeai. Ce făcea judecătorul. Dacă zâmbea. Dacă era OK. Ce reacții avea. Iar o astfel de experiență, apropo de ce spuneai tu - că poate domnii avocați sunt foarte reticenți la schimbare - o astfel de expunere obiectivă, pe ecran, te face să nu rămâi insensibil la schimbare.

Avocatura.com: Care va fi structura cursurilor?

Comșa: Probabil că le vom personaliza pentru fiecare casă sau grup de avocați. Dar în principiu vorbim de sesiuni de câte trei ore, sau de sesiuni de câte șase ore, asta însemnând că ne întâlnim două zile la rând, la cursul de public speaking unde - așa cum spunea și Andrei - am nevoie să îl filmez pe avocat, să filmez publicul, și să îl pun față în față cu el.

Cele mai amuzante feedback-uri, aici, sunt: "A, păi eu n-am zis așa ceva!". E pe sistemul: "Faci pariu cu mine?". "Nu, nu cred". Și când se uită, cum zicea Andrei, nu e vorba de un șoc. Ci de o conștientizare, dacă e să mai vorbesc de un argument pentru care ai vrea să fii ca avocat la mine în sală. Este conștientizarea a ceea ce faci. Pentru că multe dintre lucrurile pe care le facem, le facem involuntar. Inconștient.

Respectivul om se vede pe el, vede și publicul, stând în sală. După care se dă un feedback, și participă și sala. Pornind de la feedback-ul pe care el îl dă, în primul rând. Adică eu sunt primul care vine și spune: "Nu mi-a plăcut" sau "Mi-a plăcut" sau "Cred" sau "Nu cred". După care toată lumea spune ceva, iar lucrurile care se repetă sunt adevăruri. Dacă îmi zic mai mulți că fac foarte bine ceva, sau nu fac foarte bine ceva, înseamnă că asta trebuie repetat. Sau îmbunătățit. Conștientizare e cuvântul, aș zice.


Vrei să îți dezvolți cariera și să dobândești noi abilități pentru a-ți spori șansele de succes în profesia de avocat, una tot mai dinamică? Vrei să fii un avocat de secol XXI, și nu unul de secol XX? Urmărește Avocatura.com și înscrie-te la cursurile susținute în cadrul atelierelor de dezvoltare personală pentru avocați, pe care le vom găzdui în parteneriat cu experți reputați. Vino să-i cunoști și să înveți de la Alin Comșa și Andrei Dunuță, fondatorii Self Trust Academy!

 


Cuvinte cheie: alin comsa, andrei dunuta, self trust academy, training, dezvoltare personala, avocati, convinge judecatorul, minciuna, adevar, public speaking, time management, strategii, esec, succes, incredere in sine, frica, leadership, curaj, carisma
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2021