Drept exclusiv
Drept exclusiv
Cum poate interveni Vama pentru a proteja un drept exclusiv? Se aplica legea 202/2000? :-(
E o firma mare, care si-a deschis si o filiala aici,sa zicem ca se ocupa cu cosmeticele. Si-au inregistrat marca, modelul,designul industrial. Titularul marcii poate sa-si cedeze dr. unui tert sau sa-i acorde o licenta de exploatare. Se mai practica si concesionarea de licenta, unde detinatorul e lasat sa-i utilizeze marca pe un anumit teritoriu/zona.
Drepturile exclusive se nasc numai din lege.
Tu faci trimitere la Legea 344/2005 care nu vad sa reglementeze nici macar la nivel general drepturi exclusive sau speciale.
Incerc sa ghicesc care este intrebarea ta dar nu reusesc pentru ca tu cand spui "drepturi exclusive" te referi la altceva decat ceea ce este definit in legislatia noastra ca incadrandu-se in aceasta categorie.
Banuiesc ca ai pus intrebarea cu scopul de a primi un raspuns.
Daca vrei sa-l primesti, incearca sa dai mai multe amanunte.
Tu faci trimitere la Legea 344/2005 care nu vad sa reglementeze nici macar la nivel general drepturi exclusive sau speciale.
Incerc sa ghicesc care este intrebarea ta dar nu reusesc pentru ca tu cand spui "drepturi exclusive" te referi la altceva decat ceea ce este definit in legislatia noastra ca incadrandu-se in aceasta categorie.
Banuiesc ca ai pus intrebarea cu scopul de a primi un raspuns.
Daca vrei sa-l primesti, incearca sa dai mai multe amanunte.
Am facut referire la Legea 344/2005 deoarece aveam nevoie sa stiu cum pot opri legal importul unor produse la vama, deoarece odata intrate in tara nu mai poti face nimic, legislatie in domeniu e putina. E vorba de contrafacere de marca, sunt firme care platesc bani foarte multi pt. a avea exclusivitate. Sunt marci comunitare.Inregistrarea marcii confera titularului sau un drept exclusiv asupra acesteia. Inseamna ca titularul marcii poate cere instantei judecatoresti competente sa interzica tertilor sa foloseasca, in activitatea lor comerciala, fara consimtamantul titularului, semne identice sau asemanatoare cu marca inregistrata.
Daca tot iti place legislatia europeana ia uite aici:Directiva 2004/48/CE; Regulamentul nr. 40/94 din 20 decembrie 1993 privind marca comunitara;Regulamentul nr. 6/2002 din 12 decembrie 2001;etc.
Daca tot iti place legislatia europeana ia uite aici:Directiva 2004/48/CE; Regulamentul nr. 40/94 din 20 decembrie 1993 privind marca comunitara;Regulamentul nr. 6/2002 din 12 decembrie 2001;etc.
UIte ce am inteles eu:
O firma din Romania a incheiat un contract de exploatare exclusiva in Romania a unei anumite marci, cu o firma straina titulara a drepturilor asupra acestei marci.
Firma din Romania este prejudiciata prin faptul ca se importa produse contrafacute care imita marca respectiva.
Am inteles bine, sau sunt tot pe langa subiect?
O firma din Romania a incheiat un contract de exploatare exclusiva in Romania a unei anumite marci, cu o firma straina titulara a drepturilor asupra acestei marci.
Firma din Romania este prejudiciata prin faptul ca se importa produse contrafacute care imita marca respectiva.
Am inteles bine, sau sunt tot pe langa subiect?