Page 1 of 1
Carte de drept procesual civil.
Posted: 09 Sep 2004, 20:35
by piorel
1.Aveti idee, exista cartea lui Borois si Ciobanu de p. civila, care sa tina cont de ultimele modificari?
2.Cine e Florea Magureanu? Acum caut pe google.

sa vad cine/ce/cum/cand. Merita cartea lui vreo atentie?
Posted: 10 Sep 2004, 15:10
by corinuta
2. FLOREA MAGUREANU ESTE DECAN LA ROMANO AMERICANA
Posted: 10 Sep 2004, 20:38
by MaRylo
1.Inca nu a aparut pe piata
Posted: 11 Sep 2004, 00:24
by jus2001
Editia de anul trecut a lui Boroi si Ciobanu e foarte buna pentru ca modificarile sunt insignifiante si codul iti este de ajuns sa le intelegi. Iar Florea Magureanu, decan la Romano-Americana iti spun cu toata sinceritatea ca nu are nici o treaba. A copiat de la altii si a iesit o amestecatura ca la Turnul Babel. Dar daca vrei sa faci o investitie inutila poti sa cumperi si cartea astuia pentru ca pana la urma tot la tatutu Boroi o sa ajungi. Ma enerveaza el pe mine dar e printre putinii proceduristi care supravietuieste. Pacat de el cu mania pentru hotararea judecatoreasca, contestatia in anulare, revizuirea si alte cateva institutii. Daca o sa urmaresti subiectele facute de el la INM in ultimii ani vei intelege de ce zic asta. Dar fiecare om are si licuricii lui.
Posted: 11 Sep 2004, 16:13
by piorel
ok. mersi. Nu prea mi-a recomandat nimeni cartea lui. O sa merg ep aia veche si codul.
Sanatate!
Posted: 13 Sep 2004, 11:11
by casandra_radu
Cartea lui Magureanu este buna, in princpiu. Buna fiindca este deocamdata singura la zi cu legislatia, inclusiv ordonanta 58. Stilul destul de digerabil, scrisul cam mic. Dar merge, este destul de completa. Eu am invatat dupa ea si parerea mea ca este chiar mai buna decat a luiCiobanu care in multe locuri este prea laconic si nu explica indeajuns, bunaoara la proceduri speciale.
Posted: 18 Sep 2004, 14:52
by dellutza
Iti recomand si eu cartea lui Magureanu. Cred ca e destul de bine structurata..asta in cazul in care nu vrei sa citesti povestile lui Les, spre exemplu.
Carte drept pr civil
Posted: 20 Sep 2004, 22:36
by smiru
Indiscutabil cel mai bine documentat si adaptat la realitatile juridice din viata juridico-sociala este cursul tandemului V. Ciobanu - G. Boroi, cel pentru licenta. Este analitic, agreabil, bine structurat, usor de studiat.
Pentru un studiu individual bun, care te intelepteste mai mult, este cartea lui Gabriel Boroi, altfel fara rival, zic eu.
Daca stai si te gandesti ca este conceputa oarecum pe structura manualului in 2 vol. a lui V. Ciobanu, iti dai seama ca ceva mai bun nu exista, pe moment, mai ales ca face referire la aplicatii practice in cel mai fericit mod. Cine a invatat pt magistratura stie de ce!
Evident, daca se face referire la Ioan Les, este cea mai stufoasa carte si uneori benefica, dar e buna pentru cei care doresc sa studieze cu rabdare. Aceasta pare cea mai inchegata, in sensul ca se cuprinde intre copertile unui singur volum toata materia procedural civila.
Pentru un studiu usor, repede, de examen, pt cei oarecum intarziati, recomand insa cu caldura manualul lui Florea Magureanu, dar ATENTIE! cu aceasta lucrare niciodata nu va veti putea pregati cum se cuvine pentru Licenta, iar daca va ganditi la Magistratura, lasati-o balta... Repet e un studiu de examen de facultate si numai daca nu aveti profesori care recomanda numele granzilor sus-numiti.
Retineti ca atat Ciobanu cat si G. Boroi sunt in comisia juridica guvernamentala pentru modificarea Codului de procedura civila si institutiile adiacente (pe langa alti monstri sacri). De asemenea, G. Boroi intocmeste subiectele pt admitere, capacitate si definitivat Magistratura. Cu asta am spus totul.
asa ca ramane sa alegeti.
A! Si nu uitati: intotdeauna sa aveti la indemana Codul de procedura civila cu ultimele modificari, pentru ca au loc atatea modificari legislative, incat e imposibil ca vreun autor sa le poata acoperi cu a sa carte pe parcursul unui an.
Bafta maxima!
Posted: 21 Sep 2004, 08:17
by jus2001
Daca acei "granzi" de care vorbesti tu sunt in acea Comisie inseamna ca ei se fac vinovati de numeroasele modificari ale c.proc.civ. si asta nu e bine. Ei nu si-au dat seama ca nu e normal sa incarci ICCJ cu toate recursurile decat foarte tarziu. Boroi e un bun teoretician, dar din nefericire practica uneori depaseste limitele teoriei. Vorbeste mult si frumos, dar sa se potoleasca cu modificarile trimestriale. Or modifici codul o data si bine ori nu te mai dai rotund ca esti prin nu stiu ce comisii (la cursuri zicea ca el e legiuitorul). Cat despre subiectul de la INM cu privire la lamurirea si indreptarea hotararilor, daca o sa te uiti pe barem si o sa vezi ca a scos vreo 50 de elemente pe care le puncta o sa iti dai sema de reaua-credinta a domnului Boroi.
RESTITUTIO !
Posted: 29 Dec 2004, 10:53
by ramonn
domnilor ... aici se face o regretabila eroare . unii oameni predau la unele facultati si altii la altele . iata un veritabil truism . insa pe acestia care predau la altele , studentul nu ii cunoaste decat de pe coperti . evtl ii va putea cunoaste ulterior daca sunt si practicieni ori de la diferite evenimente ...
si pentru ca FLOREA MAGUREANU mi-a fost maestru nu am cum sa nu reactionez la mizeriile care s-au spus la adresa lui .
in primul rand "marelui" ciobanu cu cartulia lui galbena in format a5 , i-a fost asistent . apoi , dl FLOREA MAGUREANU are doctoratul la unul din MARII PROCEDURISTI care au fost vreodata SAVELLY ZILBERSTEIN , iar asta certifica ca nu este un cumulard ci un elitist . apoi , domnia sa este in primul rand practician , iar de curand a intrat in avocatura , unde nu face oficii, divorturi sau revendicari ci arbitraje pa comert international . cunosc personal multe aspecte ale carierei domniei sale , care oricum este la inceput , fiind relativ tanar (fata de ion deleanu spre exemplu).
apoi dl magureanu publica in revista de drept comercial .
apoi , faptul ca nu a reusit sa obtina catedra decat la universitatea amintita nu inseamna nimic ... cunosc profesori , de o inalta reputatie care datorita unor diverse motive nu au acces in medii universitare oligarhice unde sunt numele cu "reputatie" . un exemplu rapid care imi vine in minte este corneliu turianu ....
atat am avut momentan de spus referitor Florea Magureanu si tratatul sau de procedura civila.
Posted: 29 Dec 2004, 12:52
by virtual
Pe scurt, ai dreptate Ramonn.
Nu il cunosc pe respectivul profesor, dar cunosc situatii in care oameni competenti nu au loc... exemplul tau rapid spune destule, asa ca nu simt nevoia sa te completez...
Si mie mi se pare cam ciudat automat sa ii numesti granzi si sa studiezi numai dupa acele persoane in legatura cu care s=a format aproape o cutuma.
Spre exemplu, cartea de penal general a lui Mitrache. Este sau a fost citita de mai toti dintre noi pentru ca e la obiect si... in principal pentru ca la asta se asteapta cei de la INM si cei de la Barou, pentru ca numai de asta au auzit... ca si ei si-au dat seama ca ar fi cam penibil sa ne puna sa invatam dupa Explicatiile lui Dongoroz. Si trebuie sa recunoastem ca respectivul curs al domnului Mitrache, in afara calitatii de a fi accesibil si usor de parcurs este clar incomplet si superficial in multe randuri.
SI totusi, dupa el vor studia multi altii pe viitor...
Posted: 23 Mar 2005, 23:47
by deea_
ce ziceti de tratatul doamnei Tabarca?