Page 1 of 1

Scoaterea de sub urmarire penala

Posted: 26 Aug 2006, 09:02
by krisstina
Conform art.249 alin. 3, in cazul prevazut la art.10 lit. b 1 (fapta nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni) procurorul se pronunta prin ordonanta.

1. In acest caz, este obligatoriu sa fi fost pusa in miscare actiunea penala?

ART. 249^1
(1) in cazul in care s-a dispus scoaterea de sub urmarirea penala in temeiul art. 10 lit. b^1), executarea mustrarii sau mustrarii cu avertisment, prevazute in art. 91 din Codul penal, aplicate de procuror, se face potrivit art. 487, care se aplica in mod corespunzator.

Art. 91 c.p. face vorbire despre inlocuirea raspunderii penale si aplicarea unor sanctiuni cu caracter administrativ de catre instanta. Art. 487 face vorbire despre masura educativa luata fata de minori tot in timpul sedintei de judecata.

2. Ce anume si cum se aplica in mod corespunzator?

Voua vi se pare clar codul, referitor la cele de mai sus?

3. Care este diferenta intre mustrare ca sanctiune cu caracter administrativ si mustrarea ca masura educativa luata de minor? Produc efecte diferite?


Efectul art. 90 alin.2 (inlocuirea raspunderii penale nu se poate dispune daca faptuitorul a mai fost anterior condamnat sau i s-au mai aplicat de doua ori sanctiuni cu caracter administrativ. Condamnarea se considera inexistenta in situatiile prevazute in art. 38.) este inlaturat de trimiterea la art.38.

Posted: 26 Aug 2006, 10:56
by totem
Krisstina, vad ca esti pe urmele infractorilor in loc sa te ocupi de baietii buni.Sper ca ti-a fost dor de mine, dar ce era sa fac, a trebuit sa plec in concediu cu familia :mrgreen: :mrgreen:
pentru tine :floare: :floare:

Posted: 26 Aug 2006, 11:09
by krisstina
Draga Totem,
Carui fapt datorez onoarea dragostei tale? Ce am facut sa o merit?
Daca tot ma iubesti asa de mult, oi fi observat ca mie imi plac baietii rai (rai nu inseamna infideli).
Ma simt de-a dreptul coplesita, dar vezi ca o relatie nu trebuie sa devina sufocanta.