Page 1 of 1
ajutor!!creditoare supusã procedurii reorganizãrii judiciare
Posted: 21 Mar 2006, 18:17
by ursu
Salut colegi de Forum,
Va rog ajutati-ma cu urmatoarea problema:
S.C. "x" , creditoare, pune in executare silita un titlu executoriu, incepe procedura executarii prin obtinerea incuviintarii ex.sil., p-v de situatie, somatie, etc. - in momentul de fata creditoarea face doar cereri de continuare a ex., fara alte acte concrete de executare -. Intre timp S.C."x" este supusa procedurii reorganizarii judiciare, sindicul pronuntand in acest sens o sent.civ. prin care inchide procedura reorg. jud. si a faliment., dispunand si radierea S.C."x" de la ORC.
Ce se intampla cu executarea sil. inceputa ?
Va multumesc pt.ajutor!!!

Posted: 22 Mar 2006, 18:58
by Crtistina
eu zic ca nu mai are capacitate de folosinta
dc in timpul reorganizarii nu s-a gandit nimeni sa execute ceva efectiv, acum nu mai au ce sa iti faca.
Posted: 22 Mar 2006, 19:38
by bozo
Ce s-a intamplat cu patrimoniul SC X?
Posted: 22 Mar 2006, 21:22
by lyanne91gl

Patrimoniul S.C. "X" a fost impartit intre creditorii societatii. Cu execitarea nu se mai poate face nimic, avand in vedere ca a fost radiata de la ORC; eu cred ca livhidatorul judiciar desemnat trebuia sa recupereze acel credit
Posted: 22 Mar 2006, 21:41
by bozo
Creditorii, preluand patrimoniul, au preluat si creanta si pot continua procedura de executare silita.
Posted: 22 Mar 2006, 22:24
by fuji
Eu zic asa :
ART. 389 Cpr.civ
Daca creditorul a lasat sa treaca 6 luni de la data indeplinirii oricarui act de executare, fara sa fi urmat alte acte de urmarire, executarea se perima de drept si orice parte interesata poate cere desfiintarea ei.
Daca soc. creditoare a fost radiata, ea nu mai exista...deci nu mai poate starui in executare. Prin urmare, executarea se va perima si poti sa ceri desfiintarea executarii
Posted: 25 Mar 2006, 11:29
by ursu
Salut colegi de Forum,
Multumesc pt.opiniile pertinente exprimate si pt. solicitudine!
Fuji wrote:Eu zic asa :
ART. 389 Cpr.civ
Daca creditorul a lasat sa treaca 6 luni de la data indeplinirii oricarui act de executare, fara sa fi urmat alte acte de urmarire, executarea se perima de drept si orice parte interesata poate cere desfiintarea ei.
Daca soc. creditoare a fost radiata, ea nu mai exista...deci nu mai poate starui in executare. Prin urmare, executarea se va perima si poti sa ceri desfiintarea executarii
Dupa deschiderea procedurii reorg. jud. administratorul S.C. X a continuat sa faca acte intreruptive a executarii - cereri de continuare a executarii, fara ca acestea sa fie urmate de acte propriuzise de executare-, fara ca administratorul creditoarei sa mai aiba exercitiul acestei calitati.
Ce se intimpla cu aceste acte intreruptive a ex. - cererile de continuare a ex.sil.- ?
Titlul executoriu este act constitutiv de drepturi. Potrivit legii contabilitatii, acest titlu ex. trebuia inregistrat ca venit in evidentele contabile ale creditoarei, fiind supus impozitarii si deducerii TVA-ului aferent venitului.
Or, creditoarea S.C.X nu a inregistrat acest titlu ex. in contabilitate, in evidenta figurind numai factura din care provine titlul ex. Se poate concluziona de aici ca in complicitate cu

(executorul jud.) creditoarea conduce executarea sil. in folosul personal al administratorului S.C.X ? Exista vreo infractiune vis-a-vis de faptele relatate ?

Posted: 25 Mar 2006, 15:06
by fuji
Ursule, eu vorbeam de perimare si nu de prescriptie.
Cererea de staruinta a "creditoarei " in continuarea executarii nu stiu daca intrerupe ceva.
Daca aceasta cerere nu este urmata de acte de urmarire, creditoare nu are decat sa faca contestatie pt. refuzul executorului de a efectua actele de executare pt. care a fost mandatat, ori sa-i faca plangere, ori sa-i faca alte bucurii din astea.
Daca executorul nu face acte de urmarire silita timp de 6 luni de la ultimul act de ex. intocmit,
executarea se perima de drept.
In plus, uite ce zice art.135 din L 64/1995 "
Prin inchiderea procedurii judecatorul-sindic, administratorul/lichidatorul si toate persoanele care i-au asistat sunt descarcati de orice indatoriri sau responsabilitati cu privire la procedura, debitor si averea lui, creditori, titulari de garantii, actionari sau asociati."
Prin urmare, fostul lichidator al creditoarei radiate din RC face cereri de continuare a executarii silite impotriva debitoarei fostei creditoare ,in virtutea inertiei .Poate ca n-ar alta treaba sau se plictiseste ori are chef de scandal la un moment dat

Posted: 26 Mar 2006, 10:07
by ursu
Posted: 08 Apr 2006, 15:29
by modetvas
eu zic altceva. Lichidatorul ala sub "ochiul" sindicului trebuia sa executare in continuare tocmai pentru a "intregi" patrimoniul S.C. X SRL in scopul de a avea din ce sa se indestuleze restul. MAi mult, daca sindicul a dispus deschiderea procedurii, nu mai e administrator legal decat lichidatorul. De-aia se preschimba si certificatul de inreg. Angajatii S.C. X SRL au drept de reprezentare si semnare, insa la dispozitia lichidatorului. In acest sens, daca au radiat-o din ORC si au impartit patrimoniul intre creditori c a la piata, inseamna ca exista o problema. SI acea problema nu cred ca ar trebui lasata asa. De fapt stiti bine cu se fac "lichidarile si reorganizarile" in ziua de azi.
Posted: 09 Apr 2006, 09:18
by ursu
Lichidatorului nu i s-a pus la dispozitie nici un act al societatii !!!
-"informatiile" cu privire la activul si averea debitoarei : bilant cont., balante, facturii, chitante, lista inventar, stoc marfa, balanta analitica, stampila,etc.au lipsit cu desavirsire.- Debitorul s-a "ascuns" cum a aflat de proc.reorg.si falim.
Posted: 09 Apr 2006, 22:01
by modetvas
si-atunci cum a fost "impartit" patrimoniul intre creditori?
Re: ajutor!!creditoare supusã procedurii reorganizãrii judic
Posted: 09 Apr 2006, 22:54
by fuji
URSU wrote: Intre timp S.C."x" este supusa procedurii reorganizarii judiciare, sindicul pronuntand in acest sens o sent.civ. prin care inchide procedura reorg. jud. si a faliment., dispunand si radierea S.C."x" de la ORC.
Pai daca procedura s-a inchis iar societatea s-a radiat din RC,
societatea nu mai exista ; nu mai exista capacitate de folosinta ,cum bine zicea Cristina. Fostul administrator este
fost; el nu mai poate reprezenta ceva ce nu mai exista. Nu stiu de ce, dar mie mi se pare clar ca lumina zilei :?
Posted: 10 Apr 2006, 12:02
by ursu
Da, si pt. mine e f. clar, dar pt. altii nu - debitorul din reorganizare -.
URSU a scris:
"...conform L:64/95, din momentul deschiderii procedurii de reorgan.jud., administratorul S.C.X nu mai avea exercitiul dreptului de administrare, prerogativele fiind preluate integral de administratorul judiciar numit in cauza de sindic.
E normal ca o persoana care nu mai are exercitiul unui drept sa se prevaleze in continuare de acesta,
substituindu-se persoanei legal desemnate si sa ceara continuarea executarii silite in folosul propriu -titlul ex. nefiind inregistrat in evidenta contabila- ?
MERCI

"
Si tot URSU intreaba:
Vis-a-vis de situatia aceasta ce imi puteti spune?
