Page 1 of 1
art. 66 Cod pr. civ
Posted: 27 Aug 2005, 09:41
by excalibur
Cand tertul ia locul paratului ca urmare a admiterii unei cereri de aratare a titularului dreptului, care este termenul pana la care acesta poate invoca exceptiile relative?
Posted: 27 Aug 2005, 10:20
by roxanagalateanu
eu cred ca instanta acorda un teremn tertului care a luat locul paratului pt a depune intampinare si poate invoca la aceasta data si exceptiile relative neridicate de paratul initial.
oricum atunci cand se face cererea de aratare a titularului dreptului , instanta comunica celui aratat ca titular pe langa aceasta cerere si copii dupa cererea de chemare in judecata + inscrisurile depuse la dosar, astfel ca poate lua cunostinta de neregularitatile intervenite.
Posted: 27 Aug 2005, 10:23
by excalibur
Asa mi se pare corect dar tertul intervenient nu i-a procedura in stadiul in care se gaseste?
Si daca a trecut termenul pana la care puteau fi invocate exceptiile relative, le mai poate invoca?
Care ar fi temeiul legal?
Posted: 27 Aug 2005, 10:34
by roxanagalateanu
da, tertul intervenient ia procedura in stadiul in care este, totusi in aceasta situatie el nu mai este un simplu tert care intrevine.. el ia locul paratului din procesul initial. nu mi se pare corect sa ii fie opozabile actele anterioare, avand in vedere ca nu au fost indeplinite in contradictoriu si cu el, cu atat mai mult daca are de pierdut prin neinvocarea unei exceptii.
nu am gasit nimic in cod referitor la asta si nici nu stiu cum se procedeaza in practica.
Posted: 27 Aug 2005, 11:33
by excalibur
De asta am intrebat si eu. :(
Gandim la fel, dar oare gandim si corect? 8O