Page 1 of 1

titlu executoriu

Posted: 19 Aug 2005, 18:33
by pavel
Sa presupunem ca ai o hotarare definitiva, o investesti cu formula executori, obtii, deci, un titlul excutoriu. Urmeaza sa incepi executarea silita, dar, din varii motive, ratacesti acel titlul. Soliciti instantei de executare o noua investire, dar cererea iti este respinsa pe motivul ca nu poate fi emis decat un singul titlu. Este normal? Codul de procedura nu face nici o referire in acest sens. Ce spuneti ca nici macar o copie legalizata de instanta de pe acel titlul executoriu nu este suficienta pentru ca executorul judecatoresc sa inceapa formalitatile de executare silita. El doreste "originalul". Ce parere aveti?

Posted: 19 Aug 2005, 18:50
by wittmann
Mergi pe procedura de refacere a inscrisurilor disparute.

Posted: 20 Aug 2005, 07:01
by ainsof
Oricum tie nu ti s-a comunicat originalul ci o copie.
Hotararea se redacteaza in doua exemplare originale din care unul se pune la dosar si unul se pastreaza la mapa (la judecatorii este insa posibil sa nu existe mapa cu hotarari).
Poti cere cate copii doresti si le poti investi.
Prin ce act ti s-a respins cererea de eliberare a titlului?

Posted: 20 Aug 2005, 07:34
by wittmann
Copii legalizate se pot obtine cate vrei, investirea cu formula se poate cere o singura data.

Posted: 20 Aug 2005, 07:38
by ainsof
Pe ce te bazezi cand spui asta ?
Eu am obtinut mai multe titluri fara probleme.

Posted: 20 Aug 2005, 08:40
by wittmann
Ma indoiesc ca ai reusit. Spun asta pentru ca incheierea de investire are autoritate de lucru judecat, iar o noua cerere va fi astfel respinsa

Posted: 20 Aug 2005, 09:04
by kko
Bine, bine si pe baza aceleiasi incheieri de investire nu mai poti sa obtii aplicarea formulei..."NOI PRESEDINTELE RAMANIEI... bla, bla,bla si pe o alta copie legalizata a aceleiasi hotarari ???

Posted: 20 Aug 2005, 09:12
by ainsof
Nu stiu daca a fost corect sau nu dar de obtinut am obtinut.
Nu acum ci cu cativa ani in urma.
Atunci infiintarea si validarea popririi era de competenta judecatoriei si celelalte forme de executare erau de competenta executorului.
Ca sa fii sigur ca puteai executa cat mai mult din suma din titlu, porneai mai multe forme de executare si trebuia sa depui titlul executoriu adica o copie de pe hotarare investita.
Incheierea de investire are autoritate de lucru judecat?

Posted: 20 Aug 2005, 12:26
by pavel
Revin si intreb: Este corect ca executorul judecatoresc sa spuna ca nu poate incepe executarea silita in baza unei copii legalizate de pe titlul executoriu? In ultima instanta, el isi primeste onorariul si singurul care ar fi indreptatit, intr-un fel sau altul, sa puna sub semnul intrebarii copia de pe titlul executoriu este debitorul. Ce ziceti?

Posted: 20 Aug 2005, 12:41
by excalibur
Executorul trebuie sa ceara judecatoriei incuviintarea executarii care va verfica daca sunt sau nu indeplinite conditiile pentru executarea silita.

Posted: 20 Aug 2005, 21:40
by wittmann
Nu stiu daca a fost corect sau nu dar de obtinut am obtinut.
Nu acum ci cu cativa ani in urma
ainsof, stiu despre ce vorbesti. Atunci investirea se facea f. simplu, printr-o cerere vizata de judecatorul de serviciu, apoi te duceai la arhiva cu taxele de rigoare si iti dadea hotararea pe loc. Au trecut vremurile alea... Acum se face dosar separat, inregistrat, etc.

Posted: 21 Aug 2005, 08:36
by excalibur
ainsof wrote:Incheierea de investire are autoritate de lucru judecat?
Procedura fiind necontencioasa incheierea nu are autoritate de lucru judecat.