Pretentii daune morale OMV PETROM

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
Guest

Pretentii daune morale OMV PETROM

Post by Guest » 28 May 2014, 22:35

Dorim, daca sunteti de acord sa ne reprezentati, o mediere cu OMV PETROM S.A., pentru plata unor despagubiri morale, deoarece prin actiunile unilor angajati ai acesteia (cerere de mita, discriminare, conflict de interese, jigniri, favorizare firme, uz de influenta, licitatii trucate, lipsa de transparenta) si prin neluarea unei pozitii de catre reprezentantii oficiali ai firmei, a reusit sa scoata de pe piata firma ADDECO S.R.L. si chiar sa o falimenteze.
INFORMARE
Catre: Avocat
Societatea comercială ADDECO S.R.L. a fost înfiinţată în iulie 1991, fiind atestată de către AGENŢIA NAŢIONALĂ DE RESURSE MINERALE Bucureşti pentru elaborarea de studii de cercetare în domeniul industriei de ţiţei şi gaze.
Firma a finalizat 167 studii de fezabilitate pentru evaluarea resurselor geologice şi a performanţelor în exploatare a unor zăcăminte comerciale de hidrocarburi, diverse alte lucrări, 140 rapoarte de expertiză pentru studii de zăcământ, 1 proiect şi 1 raport de expertizare-supervizare de abandonare din exploatare a unei sonde în perioada 2000-2013 pentru: S.C. ROMFOR S.A., ROMPETROL S.A., S.N.G.N. ROMGAZ S.A., OMV PETROM, AURELIAN OIL & GAS PLC, RAFFLES ENERGY Pte Ltd, WINTERSHALL S.A. KASSEL, TRANSION S.R.L., iar în perioada 2000-2002 a fost consultantul firmelor ROMTEX International, L.L.C., Houston, Texas, S.U.A. şi AMROMCO Energy, L.L.C., Delaware, S.U.A., pentru demararea unui program de reabilitare a exploatării gazelor naturale pentru unsprezece zăcăminte din România împreună cu S.N.G.N. ROMGAZ S.A.
Firma s-a clasat în Topul firmelor prahovene 2010: pe locul 1, categoria servicii microîntreprinderi, în Topul firmelor prahovene 2009: pe locul 6, categoria servicii microîntreprinderi, în Topul firmelor prahovene 2006: pe locul 8, după domeniul de activitate, în Topul naţional al firmelor private 2008: locul 19, după domeniul de activitate şi pe locul 31 în clasamentul judeţean, categoria microîntreprinderi, în Topul naţional al firmelor private 2006: locul 45, categoria microîntreprinderi, în Top Profit/Afaceri România 2009-2011 Microîntreprinderi, judeţul Prahova: locul 1, după domeniul de activitate.
Societatea comercială ADDECO S.R.L. dispune de un nucleu de bază de specialişti cu experienţă de lucru (atât în ţară, cât şi în străinătate) în activitatea de producţie şi cercetare în domeniul petrolier.
Directorul firmei, Ioan Dan Grigoraş – EXPERT atestat A.N.R.M., conferenţiar doctor inginer la UNIVERSITATEA PETROL-GAZE Ploieşti, la Departamentul de Geologie Petrolieră şi Inginerie de Zăcământ, are o experienţă de 32 ani în domeniul industriei petroliere, producţie, proiectare, învăţământ universitar. A lucrat un an şi jumătate în Nigeria pentru NATIONAL NIGERIAN PETROLEUM CORPORATION, ca supervizor în proiectarea şi execuţia unor parcuri de rezervoare şi aproape trei ani pentru compania petrolieră americana AMOCO, ca inginer de zăcământ.
Pentru partea de geologie şi geofizică este responsabilă Gabriela Grigoraş– EXPERT atestat A.N.R.M.,, inginer geolog la S.C. ADDECO S.R.L., cu o experienţă de 22 ani în domeniul geologiei petroliere, atât la PETROM-I.C.P.T. Câmpina, cât şi la DanOil Consulting S.R.L. Câmpina.
Ceilalţi angajaţi importanţi ai firmei S.C. ADDECO S.R.L. sunt: Ioana Tătaru – SPECIALIST atestat A.N.R.M., inginer de zăcământ şi Iuliana Lupacescu – SPECIALIST atestat A.N.R.M., inginer geolog, fiecare cu o experienţă de 7 ani în domeniul petrolier. De la 01.05.2013 aceste ultime 2 angajate ramase au fost cedate catre PICOIL INFO CONSULT Campina, care se afla printre cele 4 firme selectate de OMV PETROM la licitatia din septembrie 2012 sa efectueze in continuare studii de zacamant pentru OMV PETROM.
În decursul timpului firma ADDECO S.R.L. a şcolarizat şi alţi tineri ingineri care în prezent lucrează la numeroase firme din domeniul petrolier, agreate de OMV PETROM SA.
În cei peste 22 de ani de activitate, firma ADDECO S.R.L. a avut un comportament corect faţă de toţi partenerii de afaceri.
De la 01.05.2013 ultimii angajaţii au fost cedaţi unei firme concurente, după ce aproape un an de zile au fost ţinuţi acasă (din lipsă de lucru) cu salariul întreg.
Va informam ca in relatiile contractuale cu OMV PETROM S.A. am intalnit cazuri de cerere de mita, discriminare, conflicte de interese, uz de influenta, licitatii trucate si lipsa de transparenta, limbaj necorespunzator si jigniri, precum si favorizare firme, pe care le-am sesizat conducerii OMV PETROM S.A. si nu s-au luat masuri impotriva coruptilor, ci impotriva noastra, prin rezilierea tuturor contractelor pe care le aveam in derulare, fapt care a dus aproape la falimentarea firmei ADDECO S.R.L. si la disponibilizarea a 6 angajati din cei 7 ai firmei.
1. Cerere de mita:
a. la repartizarea studiilor la licitatii pentru fiecare firma se implica si Domnul Catalin Lazar, care in anul 2009 a venit personal la noi acasa pentru negocierea unui procent din valoarea contractului pe care trebuia sa il platim dupa incasarea banilor pe contractele efectuate. Deoarece am refuzat sa il platim (nu incasasem banii), Domnul Catalin Lazar nu ne-a mai invitat la licitatia urmatoare din mai 2010, când ocupa funcţia de Technical Expertise Office, Petroleum Expertise Department, Reservoir Business Unit şi era membru cheie în comisia de atribuire studii de zăcământ la licitaţiile organizate de OMV PETROM. Am fost reinvitaţi la licitaţii dupa ce am făcut plângere la OMV PETROM, cand am sesizat situatia creata de Domnul Catalin Lazar catre Domnul Spencer Florian Coca - Director Petroleum Engineering Exploration & Production şi Domnul Gheorghe Marcian - Head of Department Petroleum Expertise Department, dar nu s-a luat nici o măsură impotriva respectivului. Am facut o plangere la care a dat curs Shoaib Mahboob, Head of Investment Office, Finance and Services Division -E&P, Procurement Department si astfel am reusit sa fim din nou invitati la licitatii. Domnul Catalin Lazar a continuat insa cu presiunile asupra noastra impunandu-ne sa-i angajam sotia, iar dupa refuzul nostru ne-a defavorizat in mod repetat si continuu, fiind sprijinit de altfel de sefii sai, Spencer Florian Coca si Gheorghe Marcian. In alta ordine de idei a reusit sa-si angajeze sotia la firma SERVPETROL Câmpina, care efectua de asemenea studii de zacamant acordate prin licitatii de Domnul Catalin Lazar. De fapt, incepand din anul 2010, tripleta Spencer Florian Coca-Gheorghe Marcian-Catalin Lazar a facut tot ce a putut ca sa intrerupa colaborarea OMV PETROM cu firma ADDECO, Domnul Catalin Lazar, fiind mentinut in aceeasi pozitie si ulterior promovat, incalcand codul de etica al OMV PETROM.
b. Domnul Gheorghe Marcian - Head of Department Petroleum Expertise Department, Exploration & Production, a solicitat in repetate randuri mita pentru lucrarile repartizate, in perioda 2006-2007, conditionand si avizarea lucrarilor de aceste avantaje materiale.
2. Discriminare: Gheorghe Marcian impreuna cu Spencer Florian Coca si Smaranda Bratu – Director Departament Rezerve, pe data de 07.10.2011 au reziliat 2 contracte pe care ADDECO le-a avut cu OMV PETROM pe motiv de intarziere, in timp ce celorlalte firme care se aflau in aceeasi situatie ca si ADDECO li s-au acceptat amanari, apoi, fara motiv ni s-au mai anulat inca 2 contracte pe care ADDECO S.R.L. le avea in derulare cu OMV PETROM S.A., desi erau in termen, fara ca sa fim macar anuntati.
3. Conflict de interese: Catalin Lazar membru important in comisia de licitatii, in anul 2009, a devenit actionar cu 15% din actiuni, prin intermediul sotiei sale, Mioara Lazar, la firma PETROLIFERA MUNTENIA CONSULTING, firma care participa la licitatii organizate de OMV PETROM. Mentionam ca firma PETROLIFERA MUNTENIA CONSULTING lucreaza si in prezent pentru OMV PETROM, fiind acceptata la licitatia din septembrie 2012.
4. Limbaj necorespunzator si jigniri: doamna Smaranda Bratu ne-a jignit de mai multe ori atat in cadrul sedintelor de avizare interna afirmand ca toate lucrarile noastre sunt „copy-paste”, chiar daca acestea erau complet diferite de cele vechi si aduceau noi informatii si rezerve OMV PETROM, cat si in cadrul sedintelor de confirmare a rezervelor cu Agentia Nationala de Resurse Minerale, spunand ca suntem „experti prosti”.
5. Favorizare firme: Domnul Iulian Sorici, expert superior la Agentia Nationala de Resurse Minerale, a avut pana in anul 2012 (cand si-a dat demisia din A.N.R.M., se pare in urma informarilor noastre) atributii si rol decizional in toate sedintele de confirmare a resurselor si rezervelor de petrol si a detinut din anul 2000 prin sotie, Carmen Sorici, firma GEO CLAS, care a avut mai multe contracte cu OMV PETROM S.A., cat si cu S.N.G.N. ROMGAZ S.A. Dansul a avut in acea perioda un rol activ in timpul sedintelor de confirmare organizate de Agentia Nationala de Resurse Minerale, luand decizii importante privind calitatea lucrarilor efectuate de firmele concurente, precum si in avizarea studiilor efectuate de propria firma Geo Clas. Mentionam ca OMV PETROM S.A. a tratat preferential firma Domnului Iulian Sorici, deoarece acesta putea dispune amenzi impotriva OMV PETROM
6. Uz de influenta:
a. Spencer Florian Coca care a fost seful comisiei de licitatie din septembrie 2012, a avantajat clar asocierea de firme RFD OIL AND GAS-ENID OIL, pentru a primi contracte foarte bine platite de la OMV PETROM pentru 5 ani (cu valori de 10-30 ori mai mari decât le-a oferit vreodată celorlalte firme similare din România), fapt reflectat in plecarea ulterioara a acestuia la aceasta firma, fiind de fapt chiar actionar (!) impreuna cu Florin Mocanescu (alt actionar), fost consilier OMV PETROM si membru in comisia de avizare ale studiilor de zacamant (care a hotarat rezilierea unilaterala a tuturor contractelor ADDECO cu OMV PETROM). Aici menţionam că RFD OIL AND GAS S.R.L., o firma înfiinţata in anul 2010, initial cu 3 angajaţi preluaţi din OMV PETROM S.A. (desi OMV PETROM S.A. interzice firmelor colaboratoare sa preia personal instruit în cadrul şi pe cheltuiala OMV PETROM S.A.), în anul 2011 a primit fără licitaţie contracte de peste 800 000 Euro, suma care a depăşit valoarea totală a contractelor obţinute împreuna de toate celelalte 10 firme care executau studii de zăcământ pentru OMV PETROM S.A. şi care împreună dispuneau de un număr de circa 100 de angajaţi (ADDECO, BEKATA CONSULTING, GEO CLAS, GEOPETROL, ENGINEERING PRODUCTION & TRADING, ENID OIL, EXPERT SERV, PETROLIFERA MUNTENIA, PETROLIFERA MUNTENIA CONSULTING, PICOIL INFO CONSULT). RFD OIL AND GAS S.R.L. este o firma stabilita într-un paradis fiscal din Cipru. Administratorul firmei este Robert-Petrică Lovin, soţul consilierului de la Ministerul Culturii, Carmen Croitoru. Carmen Croitoru, membru al partidului politic PDL, a fost implicata în mai multe scandaluri cu bani publici prin altă firmă a sa, Cultural Comunication S.R.L., care îl avea ca angajat unic pe soţul acesteia, acelaşi Robert-Petrică Lovin.
b. Domnul Florin Mocanescu, fost director PETROM, in prezent consultant independent si actionar la R.F.D. OIL AND GAS S.R.L., care a avut atributii in comisiile de avizare a studiilor efectuate de terti pentru OMV PETROM S.A., are stranse legaturi de afaceri cu Dan Dinu, care a inceput colaborarea cu PETROM din anul 1998, cand si-a deschis prima firma: ENADIS PETROLEUM S.R.L. cu urmatorul actionariat: Elena Dinu – sotie: 33%, Octavian Crintea – 33% (care in anul 2008 i-a cesionat actiunile lui Marius Velescu, director PETROM) si Marioara Baicu– 33% (un interpus pentru Florin Mocanescu, director PETROM). In anul 2001, Domnul Dan Dinu si-a deschis o alta firma: ENID OIL S.R.L., ca asociat unic, firma cu care lucreaza in prezent pentru OMV PETROM S.A. Cu firma ENADIS PETROLEUM S.R.L. continua sa lucreze pentru S.N.G.N. ROMGAZ S.A. si OMV PETROM. Domnul Florin Mocanescu a detinut si 96% din actiunile firmei Aurul Negru, firma care a derulat contracte in perioada 1998-2008 cu PETROM S.A. (perioada cand Florin Mocanescu ocupa functia de director PETROM), apoi cu OMV PETROM
7. Licitatii trucate si lipsa de transparenta:
a. in cadrul DEPARTAMENTULUI EXPERTIZA PETROLIERA din cadrul OMV PETROM S.A. exista de mai mult timp o politica interna de avantajare a unor firme la atribuirea contractelor, in detrimentul intereselor OMV PETROM S.A. si a celorlalte firme. Avantajarea firmelor se materializeaza prin faptul ca inainte de fiecare licitatie se cunosteau valorile studiilor din bugetul OMV PETROM S.A., iar listele cu studiile si valorile acestora erau puse numai la dispozitia Domnului Dan Dinu de la firma ENID OIL S.R.L., care mult timp s-a erijat in ,,seful” celorlalte firme care participa la licitatie, impartind studiile dupa bunul sau plac si dupa interese personale. In sprijinul acestei afirmatii va putem pune la dispozitie E-mail-ul primit de ADDECO S.R.L. de la Dan Dinu in data de 03.07.2009, in care se pot vedea studiile si preturile pentru licitatie, iar pe ultima coloana firmele desemnate de Dan Dinu pentru efectuarea studiilor respective. Mentionam ca termenul limita de depunere a ofertelor pentru aceasta licitatie era 07.07.2009. Mentionam ca numai in anul 2011 am facut 2 plangeri la conducerea OMV PETROM S.A. pentru a sesiza nereguli in modul de desfasurare a procedurilor de licitatie si faptul ca ADDECO a fost defavorizata in fata altor firme, plangeri la care nu am primit nici un raspuns, insa ambele licitatii au fost anulate.
b. Firma ADDECO S.R.L. a fost descalificata de la Licitaţia pentru Lot 1, publicată pe website E-licitatie.ro, cu numărul 136073/30.05.2012 şi pe ted.europa.eu cu numărul 2012 / S 103-172996 / 06/01/2012. Prin aceasta licitaţie OMV PETROM S.A. a dorit de fapt să asigure intrarea în legalitate a contractelor pe care doreşte să le ofere firmei RFD OIL AND GAS S.R.L. asociata cu ENID OIL S.R.L., cu preţuri de cel puţin zece-treizeci ori mai mari decât le-a oferit vreodată celorlalte firme din România (de exemplu RFD OIL AND GAS S.R.L. asociata cu ENID OIL S.R.L. va primi numai pentru lotul 3, minimum 4 contracte pe an in valoare de 1 600 000 Euro fiecare). In septembrie 2012 la licitatia pentru preselectia firmelor colaboratoare cu OMV PETROM pe domeniul studiilor de zacamant, Gheorghe Marcian a decis eliminarea firmei ADDECO, impreuna cu Spencer Florian Coca, pentru a sprijini firmele preferate ale dansilor. Marea castigatoare a acestei licitatii a fost consortiul dintre proaspata firma RFD OIL AND GAS (inregistrata in anul 2010 in Cipru, cu sediul in Agias Fylaxeos & Zinonos, Rossidis 2, 1st Floor, PC 3082, LIMASSOL, CIPRU) si ENID OIL, patronata de bunul prieten al lui Gheorghe Marcian, Dan Dinu (totdeauna bine informat in legatura cu situatia si valoarea studiilor de zacamant scoase la licitatie), asociat cu Florin Mocanescu (la vremea aceea consilier OMV PETROM). De altfel atat Spencer Florian Coca, cat si Florin Mocanescu au plecat recent din OMV PETROM la RFD OIL AND GAS, unde sunt si actionari. (R.F.D. OIL AND GAS S.R.L., din BUCURESTI SECTORUL 1, jud. BUCURESTI Stare societate: ÎNREGISTRATA, din data de 23.04.2010 CIF: RO26821514 Reg. Com.: J40/4208/2010 CAEN (rev. 2 2009): 610 STR. PADURII, Nr. 5, Loc. BUCURESTI SECTORUL 1, Sector 1, Jud. BUCURESTI Administrator este Lovin Robert-Petrica, ca si al firmei RFD OIL AND GAS Ltd, cu sediul in Agias Fylaxeos & Zinonos, Rossidis, 2 1st Floor, PC 3082, LIMASSOL, CIPRU, fondator al firmei RFD OIL AND GAS S.R.L.). Deci practic firma RFD OIL AND GAS Ltd, inregistrata in Cipru (conform M.O.) este fondator al firmei RFD OIL AND GAS S.R.L. Ambele firme au acelasi administrator: Lovin Robert-Petrica.
Informari asupra acestor situatii au fost facute in mai multe randuri si catre OMV PETROM S.A., care a ales sa ne rezilieze toate contractele in derulare si catre:
Conducerea si Comisia de Etica OMV PETROM S.A. (atat la Bucuresti, cat si la Viena),
Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri: Domnului Secretar de Stat Claudiu Constantin Stafie,
A.N.R.M.: Domnului Presedinte Alexandru Patruti si Domnului Director General Dorin Octavian Cojocaru (care a avut o deosebita influenta la rezilierea contractelor nostre, refuzand de asemenea prelungirea termenelor numai pentru ADDECO, avand firme protejate si intre timp a fost obligat sa-si dea demisia la 01.05.2013). Aproape imediat dupa demisia fortata a Domnului Director General Dorin Octavian Cojocaru, a fost arestata Iarmila Ghitan (a fost reclamata pentru pretinderea a 1000 Euro pentru oferirea unui atestat A.N.R.M., caz descris pe larg in presa), din comisia de acordare atestate A.N.R.M., care elibera atestate numai prin solicitarea de foloase necuvenite,
DIRECTIA NATIONALA ANTICORUPTIE, CONSILIUL CONCURENTEI, TRANSPARENCY INTERNATIONAL, PRESA (s-a publicat un articol in ziarul PUTEREA pe data de 30.03.2012 si altul in Revista KAMIKAZE nr. 43/30 octombrie-5 noiembrie 2013 (atasat), cu mare impact la public, mai ales in mediul on line)
Mentionam ca in urma a 3 tranzactii (atasate) incheiate prin negocieri indelungate cu OMV PETROM am reusit sa recuperam o parte din banii datorati de OMV PETROM pentru lucrarile efectuate, dar neplatite la data rezilierii contractelor, in 07.10.2011. In aceste tranzactii ne-am asumat obligatia sa nu mai solicitam despagubiri pentru contractele reziliate, anulate sau pentru numeroasele lucrari neplatite in decursul colaborarii cu OMV PETROM si am semnat si o declaratie de renuntare la Notariat (atasata).
Consideram necesar sa mai mentionam ca in timpul colaborarii pe care am avut-o cu OMV PETROM (care a inceput in anul 1992), in special in perioada 2007-2011, desi am facut toate eforturile pentru a raspunde cu ONOARE la toate solicitarile OMV PETROM, am fost traumatizati moral, indignati si totodata contrariati de multe aspecte negative, care au adus grave prejudicii firmei ADDECO, aproape de falimentarea acesteia.
Tinand seama ca cifra de afaceri medie anuala inregistrata de ADDECO S.R.L. a fost de 200 000 Euro, pentru anii 2005-2011, pana in momentul rezilierii unilaterale de catre OMV PETROM a tuturor contractelor aflate in derulare, consideram ca in cca. inca cel putin 10 ani de activitate, ADDECO S.R.L. ar fi avut o cifra de afaceri cumulata de cel putin 2 000 000 Euro. Totodata daca ar fi fost admisa de OMV PETROM la licitatia din septembrie 2012, ADDECO S.R.L. ar fi incasat pe numai un singur studiu de zacamant, de marimea celor reziliate in 07.10.2011, cel putin 2 000 000 Euro. De aceea consideram ca suma de 2 000 000 Euro este pe deplin justificata si reprezinta un minimum al prejudiciilor materiale si morale aduse de OMV PETROM catre ADDECO.
Asociati ADDECO S.R.L.,

Av Dragu Marius

Re: Pretentii daune morale OMV PETROM

Post by Av Dragu Marius » 04 Jun 2014, 13:15

Buna ziua.

Grupul nostru de avocați poate sa va asiste si sa va reprezinte în aceasta situație .Va rog sa ne contactați la tel.0735844899.Av Dragu Marius,Av.Mirela Nedelcu. mail mariusdragu@yahoo.com.Avem experienta necesara sa putem media aceasta situație.Înainte de toate acestea trebuie stabilita o întâlnire si sa discutam pe documentele pe care le aveți si apoi sa vedem în ce mod vom pregăti soluționare acestei situații.Sediul nostru se afla pe Bd-ul Unirii nr 20,Bl 5 C ,sc.A,Ap.3,sector 4 Bucuresti

addeco

Re: Pretentii daune morale OMV PETROM

Post by addeco » 10 Jun 2014, 15:23

Un raspuns jenant, dupa ce am intrat in detalii.

Astept si alte oferte.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests