Page 1 of 2
Admisibina sau nu? Ordonanta presedintiala
Posted: 27 Apr 2005, 19:47
by 12345
Am introdus o ordonanta presedintiala pentru evacuare - motivand urgenta cu faptul ca se consuma de cel ce ocupa imobilul, energie electrica cu instalatie improvizata dupa ce electrica a intrerupt alimentarea cu energie electrica la cererea prop. si a taiat firele din exterior intrucat in interior nu au avut acces. Am facut dovada mai multor solicitari la electrica ptr. ridicarea contoarului intrucat din acesta atarna fire neizolate care sunt un pericol de scurtcircuit astfel ca imobilul meu si al vecinilor este in pericol. Electrica nu a putut interveni decat sa taie firele
din exterior de fiecare data cand am solicitat.
La ordonanata am mai anexat si ceva recomandari de la brigada de pompieri unde se mentiona anu se improviza instalatii electrice si a nu se umbla la acestea decat de persoanele autorizate~: si un studiu al ultimelor incendii din care reiesea ca peste 50% - cauza scurtcircuit.
Cand am depus-o exec. de serv. s-a uitat cam ciudat la mine
cummm o evacuare pe cale de ordonanta??? Eu am incercat sa-i explic ca am motivast urgenta si chiar am cerut alin.3 - jud. fara citarea partilor .........
dar.....mi-a spus clar ca asa ceva nu accepta
Ce parere aveti????
Pote sa nu mi-o admita pentru ca am si o cerere de evacuare pe dr. comun cu acelasi obiect ?????

Daca la termenul ptr. ordonanta parata cere amanare ptr. cauza de

???????? Si daca da ce sanse sunt ca instanta sa dea alt termen pentru ca totusi e o ordonanta si rostul ei este de a se judeca de urgenta nu ?
Posted: 28 Apr 2005, 10:23
by KKKO
Am intilnit in practica judiciara (citita) evacuari admise pe cale de OP. Am incercat si eu asa ceva in zona si mi-a respins-o.
In schimb, in cazul tau, daca ai formulat si o cerere de evacuare de drept comun, nu vad de ce o OP nu ar putea fi admisa avand in vedere "vremelnicia" acestei masuri (pina la solutionarea fondului), urgenta si prevenirea unei pagube iminente.
In reglementarea OP-ului
" Judecata se face de urgenta si cu precadere"; daca paratul invoca motive de sanatate la primul termen, dovedite ca atare si daca nu poti sa te opui, cere-i judecatorului un termen F.scurt, subliniind necesitatea rezolvarii cu celeritate a ceea ce tu ai cerut. Si fii atent si la art.114^1 al.3 si art.103 C.pr.civ daca nu cumva paratul tinde la incalcarea art.723 C.pr.civ....

Posted: 28 Apr 2005, 10:33
by elis
KKKO wrote:In schimb, in cazul tau, daca ai formulat si o cerere de evacuare de drept comun, nu vad de ce o OP nu ar putea fi admisa avand in vedere "vremelnicia" acestei masuri (pina la solutionarea fondului), urgenta si prevenirea unei pagube iminente.
1. Evacuarea are caracter vremelnic?
2. Crezi ca numai prin evacuare se poate rezolva problema ?
Posted: 28 Apr 2005, 10:41
by KKKO
Si tu ELIS ai dreptate !!!!
Desigur ca ai fii cel mai bun avocat pentru parat. Insa daca el nu se apara, cum am mai spus, am "vazut" OP-uri pentru evacuare ADMISE (mi se pare ca am citit ceva in acest sens si in cartea lui Crisu "Ordonanta presedintiala")Deci daca 1234 a pornit pe acest drum, hai sa-i dam o sansa....El stie cel mai bine ce a invocat in actiune....
Posted: 28 Apr 2005, 10:50
by 12345
ELIS wrote:KKKO wrote:In schimb, in cazul tau, daca ai formulat si o cerere de evacuare de drept comun, nu vad de ce o OP nu ar putea fi admisa avand in vedere "vremelnicia" acestei masuri (pina la solutionarea fondului), urgenta si prevenirea unei pagube iminente.
1. Evacuarea are caracter vremelnic?
2. Crezi ca numai prin evacuare se poate rezolva problema ?
Sigur ca numai asa se poate rezolva ca am adjudecat imobilul si acum nu pot intra in el de mai bine de 5 luni ! Sper doar sa ma ajute urgenta motivata rin situatia consumului de energie electrica.
Posted: 28 Apr 2005, 10:50
by elis
Da, am vazut si eu ordonante prin care s-a dispus evacuarea, dar numai atunci cand paratul nu avea, in mod evident nici un drept sa foloseasca acel spatiu si exista urgenta.
Problema este ca in cazul lui 1234, pare a fi o urgenta, numai ca in realitate nu este, situatia putand fi rezolvata de Electrica careia politia este obligata sa-i acorde sprijin.
Vezi tu elis ca KKo parca are dreptate........
Posted: 28 Apr 2005, 11:05
by 12345
Ar trebui sa aperi paratul. Glumeam si eu
Cea care locuieste acolo nu are nici un drept fiul ei este fostul proprietar al imobilului care s-a vandut la licitati si pe care eu l-am cumparat. Femeia are doar mutatie pe buletin la aceasta adresa ......mutatie care se face in urma unei declaratii scrise la politie de catre proprietar. Acum (mai bine zis cu 6 luni in ruma) s-a schimbat proprietarul si..............eu ca nou prop. nu doresc sa tolerez prezenta ei acolo.
Cat despre faptul de problema energiei electr. se pot ocupa cei de la electrica......afla ca am facut mai mult sesizari in care doar s-a taiat legatura.....despre demontarea contoarului ei mi-au spus ca il iau oricand dar sa permit accesul in imobil......acum spune tu cum ca eu nu am posesia.
Posted: 28 Apr 2005, 11:09
by elis
Se consuma sau nu energie in acel imobil?
ptr. KKO
Posted: 28 Apr 2005, 11:12
by 12345

cam asa e justitia cate odata !!!!!!
Crezi tu ca m-ar ajuta daca mentionez ca am pe fond cerere de evacuare la care deja s-a facut o amanare ptr. cauza de

si la care ptr. urmatorul termen mai mult ca sigur ca se va cere amanre ptr. lipsa de aparare ca deja cunosc familia !!!!??????
Posted: 28 Apr 2005, 11:14
by liviu70
nu are nici o legatura evacuarea cu urgenta , vremelnicia si energia electrica
ptr. elis
Posted: 28 Apr 2005, 11:14
by 12345
Se consuma prin improvizatia legaturilor la contoar .
Eu mi-am permis sa mentionez in ordonanta ce am vazut cand am intrat cu executorul ........la contoar atarnau niste fire neizolate.
LIVIU EXPLICA-TE , TE ROG
Posted: 28 Apr 2005, 11:21
by elis
Fa plangere penala pentru furt de energie si daca reusesti sa-i lasi fara energie electrica vor pleca din locuinta oricum.
RE. ELIS
Posted: 28 Apr 2005, 11:26
by 12345
Posted: 28 Apr 2005, 11:35
by elis
De evacuat o sa-i evacuezi tu pana la urma dar, parerea mea este ca va dura.
De asta iti sugeram sa faci anumite presiuni pentru a-i determina sa paraseasca imobilul si daca ii lasi fara utilitati atunci poti rezolva probema.
Posted: 28 Apr 2005, 11:46
by KKKO
Subscriu si eu la ce zice Elis insa , mai stiu ca exista oameni care pot rezista la orice presiuni, daca au o idee fixa ca musai sa reziste....
Cat despre intrebarea ta, 1234 vei afla de la judecator....depinde cat de convingator poti sa fii.
Totusi este f.bine ca ai formulat si o actiune de drept comun In cele din urma, asta poate sa fie salvarea ta... Depune o copie a actiunii formulate (cu nr. de inregistrare la instanta) si in cadrul dosarului cu OP-ul. Ce ti se poate intimpla ??? Judecatorul este om si el, mai
poate si sa greseasca , asa putin, din cand in cand....
