Page 1 of 1

Nulitatea Contractului de renta viagera

Posted: 22 Oct 2011, 21:54
by cristian cristian
Pe data de 25-II-2010, bunica mea este internata la sectia de neurologie al spitalului judetian timisoara cu diagnosticu de dementa-mixta, ulterior la externare, dupa investigatii amanuntite si tomograf este externata pe data de 11-III-2010 cu diagnosticu de dementa-mixta si alzheimer moderat.
Surpiza deabea acum apare, ca la moartea concubinului 01-IX-2011 (fostu sot al bunici) am descoperit ca unchiul (fiul bunici mele si al fostului sot) a intocmit un contract de renta-viagera cu bunica, surpiza, in intervalu de timp 2-III-2010 si 5-III-2010. Timp in care figura internata la neurologie pentru investigatii. Mentionez faptul ca bunica are diagnosticu de dementa-mixta din anul 2003.
Mirarea noastra a fost cand am citit contractu de renta viafera si am aflat ca ei au fost cu bunica la un medic "curant de psihiatire" care a dat o hartie cum ca este in deplinatatea facultatilor mintale. Act cu care s-au prezentat si la IML-timisoara , de unde au optinut un document cum ca este apta si dornica sa semneze acel contract de renta viagera.
Intrebarea mea este? Ce sanse de a anula contractul de renta viagera sunt.
Mentionez ca am internarile si iesirile bunici.
IML-ul poate fi combatut prin prezentarea in fata instantei a dovezilor pe care le detin?

Re: Nulitatea Contractului de renta viagera

Posted: 25 Oct 2011, 17:27
by romcos
In cadrul procesului se va instrumenta o emxpertiza medico-legala ce va stabili daca bunica a avut discernamant in momentul incheierii contractului.
Consultati un avocat