Nu cred ca aveti sanse, pentru ca ANRP-ul este o autoritate publica cu atributii administrativ-jurisdictionale, care a fost infiintata in temeiul unei legi organice reparatorii speciale, si care are atributii doar in domeniul legilor organice speciale reparatorii, conform prevederilor acestora.
Deci, nu se pot aplica prevederile dreptului comun, ANRP neavand competenta sa urmeze alta procedura decat cea prevazuta de legea speciala respectiva, in temeiul careia este sesizata.
Cum Legea nr. 290/2003 nu prevede decat posibilitatea ca dvs. sa atacati hotararea ANRP in termen de 30 de zile de la comunicare, ANRP-ul nu poate primi cererea dvs. de revizuire a dosarului, nefiind o procedura prevazuta de legea organica speciala.
Dar, daca numai lipsa acestor dovezi, obtinute de dvs. cu intarziere, a condus la respingerea cererii, puteti cere instantei sa fiti repus in termenul de a ataca hotararea ANRP, avand in vedere faptul ca obtinerea acestor dovezi transmise cu intarziere, cu incalcarea prevederilor legii, tot de autoritati publice ale statului, a reprezentat a imprejurare mai presus de vointa dvs., care a condus, atat la emiterea hotararii nelegale a ANRP, cat si la impiedicarea dvs. de a ataca acesta hotarare in termenul de 30 de zile, defipt de legiuitor, nefiind in posesia dovezilor sustinerilor si pretentiilor dvs., putand fi acuzata de exercitarea cu rea-credinta a drepturilor procedurale si procesuale in cazul in care ati fi promovat o actiune inaintea instantelor de judecata, fara a va putea proba sustinerile si pretentiile.
Invocati ca autoritatile statului sunt cele care nu au respectat termenele de a transmite la ANRP inscrisurile cerute de dvs. ca probatoriu sau, chiar au negat initial faptul ca le-ar detine, si numai acum, in urma diligentelor si insistentelor dvs., vi le-au pus la dispozitie.
Avand in vedere acestea, decaderea din termenul de contestare a hotararii ANRP ar insemna o sanctionare a dvs. pentru nerespectarea legii de catre autoritatile statului, lucru care ar infrange vointa legiuitorului, si ar anula caracterul reparatoriu al Legii nr. 290/2003, prin care statul roman si-a recunoscut in mod expres si explicit vinovatia, pentru ca, acum, prin reprezentatii sai, autoritati publice, sa continue sa va incalce drepturile acordate prin aceasta lege speciala de reparatie, prin nerespectarea propriei legi, si prin neacordarea sansei ca cererea dvs. sa fie solutionata in mod echitabil si cu celeritate in cadrul procedurii administrativ-jurisdictionale prevazuta de lege, ca si urmare a ascunderii dovezilor care ar fi putut sprijini si dovedi temeinicia cererii dvs. de catre autoritatile statului, pana dupa pretinsa solutionare si, respingerea acesteia, in procedura administrativ-jurisdictionala prevazuta de lege, aceste dovezi fiindu-va puse la dispozitie in mod tardiv, cu nerespectarea obligatiilor asumate de statul roman, prin reprezentatii sai autoritati publice.
De asemenea, decaderea din dreptul de a contesta hotararea ANRP ar insemna in acest caz, un refuz de acces la justitie, unde cererea dvs. sa fie revizuita in lumina dovezilor cerute de legiuitor dar, transmise la dosarul acesteia cu intarziere si cu incalcarea termenelor de catre autoritatile publice ale statului, dvs. fiind sanctionata pentru vina statului de a nu-si respecta promisiunea de reparatie a nedreptatilor la care au fost supusi autorii dvs. si, in urma careia aveati o speranta legitima la obtinerea masurilor reparatorii morale si materiale, prevazute de lege, acest lucru fiind posibil acum, dupa transmiterea cu incalcarea termenelor prevazute de lege, a dovezilor cerute de legiuitor pentru a va putea fi acordate aceste masuri reparatorii, sperantele dvs. fiind astfel si mai intemeiate ca erati indreptatita sa obtineti masurile reparatorii, daca autoritatile statului si-ar fi respectat obligatiile dispuse in mod imperativ prin legea organica speciala in sarcina lor, in termenele defipte prin lege, si inainte ca hotararea ANRP sa fie data in lipsa acestor dovezi, si din cauza lipsei acestora, fara a fi observata si sanctionata de catre ANRP, lipsa de raspuns din partea celor obligati sa le transmita in termen util.
P.S.invocati incalcarea art. 6 din C.E.D.O.L.F. si art. 1 al primului protocol la C.E.D.O.L.F., si chiar daca va este respinsa cererea inaintea instantelor nationale puteti castiga la CEDO, statul roman, prin autoritatile sale fiind in culpa evidenta.
