Page 1 of 1
Sechestru pe bun imobil pe care exista ipoteca !??
Posted: 02 Sep 2008, 11:39
by bobocel3333
Buna. Intrebare (urgenta) pentru cunoscatori :
Daca exista titlu executoriu pe Bilete la ordin avalizate , debitorul avand in proprietate comuna cu sotul teren + casa , pe acestea existand sarcini (create dupa comunicarea somatiei !) , se poate pune sechestru pe acestea?
Dupa Art. 425 din cod proc civila cu privire la executare silita, s-ar intelege ca executorul poate pune sechestru si incunostiinteaza pe cel care are deja instituit un gaj in vederea stabilirii datei de vanzare a bunului ????
Deci se poate sau nu pune sechestru de catre executor judecatoresc in aceasta situatie ?
Si a doua intrebare :
Daca bunurile personale sunt instrainate prin vanzare sau divort (cele comune) DUPA primirea somatiei , poate fi contestata instrainarea ?
Posted: 02 Sep 2008, 11:52
by kinga
1. da
2. da
Posted: 02 Sep 2008, 12:32
by bobocel3333
kinga wrote:1. da
2. da
Multumesc de raspunsul prompt.
Referitor la sechestru. Este casa in care locuieste familia cu copii . Terenul e inscris cu CF, casa fiind neterminata nu. Sechestru inseamna ca trebuie parasita constructia sau se poate inca locui in ea dar nu se poate instraina ?
Referitor la al doilea raspuns. Instrainarea prin vanzare este destul de evident contestabila. Dar si pierderea completa in favoarea sotului a proprietatii in cazul unui divort - partaj ?
Posted: 02 Sep 2008, 12:54
by kinga
sechestrul este o masura asiguratorie, in sensul ca nu se poate realiza vanzarea locuintei.
referitor la intrebarea 2 .. in momentul in care se porneste executarea silita creditorul are dreptul sa solicite partajarea bunurilor sotilor in timpul casatoriei.
Io, nu as astepta pana cand X si Y divorteaza.
Posted: 02 Sep 2008, 13:10
by bobocel3333
Ok.
Am inteles ca creditorul are dreptul de a cere partaj. Intrebarea este daca intre momentul comunicarii somatiei de executare silita si incercarea de a pune in practica de catre executorul judecatoresc a sechestrului , apare un divort intre soti si sotia debitoare ramane in urma partajului cu nimic . Executorul se vede in situatia de a nu putea executa bunuri imobile care de la comunicarea somatiei si pana la incercarea de a executa. Partajul aparut , respectiv pierderea proprietatii comune executabile dupa partaj este contestabila de catre creditor/executor ?
Posted: 14 Mar 2009, 23:30
by mariuswzk
Cu privire la sechestru....este o masura asiguratorie.
Daca este pus deja sechestru pe un bun imobil, se poate pune sechestru pe acelas bun, ceea ce presupune ca se va inscrie in cartea funciara cu ipoteca de rangul doi.
Vor avea prioritate la stingerea creantelor, cele fiscale si cele bugetare, apoi restul in ordinea inscrierii in cartea funciara partea a lll a.
Posted: 14 Mar 2009, 23:48
by himera
Mesajul este din septembrie 2008 cred ca a venit vcam tarziu raspunsul 8O
Posted: 15 Mar 2009, 12:03
by mariuswzk
Asa e himera, dar nu a explicat nimeni de ce se poate pune sechestru pe un bun deja sechestrat,si nici despre felul ipotecilor.Este o speta din septembrie 2008, dar daca cineva o va citi maine ....va avea o explicatie complecta. Scz daca am deranjat cu parerea mea.