Page 1 of 2

procev verbal de constatare contraventie

Posted: 14 Nov 2004, 00:15
by croc
un proces verbal de constatare contraventie poate fi incheiat ulterior constatarii contraventiei - la doua zile dupa? -
eu am gasit ceva jurisprudenta insa numai pe vechea lege; insa legea noua nu modifica textul in baza caruia s-a apreciat de instanta ca procesul verbal de contarventie nu poate fin incheiat ulterior savarsirii contraventiei.

Posted: 14 Nov 2004, 15:56
by rogue
pai normal ca se poate incheia ulterior, doar pt cele flagrante vor fi incheiate pe loc...
procesul de contraventie se incheie atunci cand organele iau la cunostinta sav uneia

Posted: 14 Nov 2004, 16:02
by rogue
am gresit, scuze....
nu am fost atent la intrebarea ta.

Posted: 15 Nov 2004, 00:24
by croc
este vorba despre neindeplinirea obligatiilor stabilite de catre pmb si anume de a spala trotuarul :lol: din fata sediului, sucursalei, punctului de lucru, etc. fix lunea intre orele 9-13;
au venit luni la 12.45, au constat ca nu se spalase, iar procesul verbal l-au incheiat miercuri;
ar putea fi un motiv de nulitate? stiti ceva despre asta?

Posted: 15 Nov 2004, 09:45
by marriadellia
Din moment ce s-a intocmit un proces verbal de constatare al contraventiei la data respectiva, nu poate fi lovit de nulitate procesul verbal de contraventie chiar facut dupa doua zile. Fapta ramane, deci PV de contraventie este valabil.

Posted: 15 Nov 2004, 16:28
by elis
croc wrote:este vorba despre neindeplinirea obligatiilor stabilite de catre pmb si anume de a spala trotuarul :lol: din fata sediului, sucursalei, punctului de lucru, etc. fix lunea intre orele 9-13;
au venit luni la 12.45, au constat ca nu se spalase, iar procesul verbal l-au incheiat miercuri;
Dar miercuri se spalase?
Ai facut obiectiuni?

Posted: 15 Nov 2004, 16:33
by attorneyatlaw
se precizeaza in procesul verbal data si ora savarsirii contraventiei si cand anume a fost ea constatata?

Posted: 15 Nov 2004, 16:54
by croc
miercuri l-au incheiat la birou, la pmb, nu au mai venit la fata locului;
da, in proces scrie faptul ca respectiva contraventie a fost constata luni, iar p.v. are data de miercuri;

Posted: 16 Nov 2004, 11:58
by norocel
Cauta un alt motiv pentru care sa desfiintezi procesul-verbal.

Posted: 18 Nov 2004, 21:30
by lawprofile
Ratiunea de a fii a unui proces-verbal este alcatuirea lui la locul contraventiei imediat dupa contraventie,datarea lui,semnarea lui de contravenient si agentul constatator.In plus e nevoie si de prezenta unui martor.Toate aceste conditii fac diferenta intre un proces-verbal si o eventuala analiza retroactiva a faptei si subliniaza importanta procesului-verbal. 8O

Posted: 19 Nov 2004, 02:17
by croc
am gasit si eu ceva in sensul asta, dar putin;
poti sa-mi spui unde sa caut?

Posted: 19 Nov 2004, 11:46
by attorneyatlaw
Fii atenta: OG 2/2001 prevede la rt 17 ca lipsa mentiunilor privind numele, prenumele si calitatea agentului constatator, numele si prenumele contravenientului iar in cazul persoanelor juridice lipsa denumirii si a sediului social, a faptei savrsite si a datei comiterii acesteia sau a semnaturii agentului constatator atrage nulitatea pvcsc. Nulitatea se constata si din oficiu. deci, daca nu se mentioneaza in pvcsc "fapta a fost savarsita la data de... constatata la data de" - iata nulitatea.
art. 16 alin 7 din acelasi OG 2/2001 zice ca in momentul incheierii pvcsc ag. constatator este obligat sa aduca la cunostinta contravenientului dreptul de a face obiectiuni la conytinutul actului de const. Obiectiunile se consemneaza distinc sub sanctiunea nulitatii. Pai daca actul s-a incheiat doua zile mai tarziu in lipsa contravenientului e neted ca acestuia nu i s-a dat posibilitatea de a face obiectiuni.
A fost semnat pvcscs de catre contravenient? ca daca nu era necesar sa fie semnat de un martor si sa va fie comunicat. Nu poate avea calitatea de martor un alt agent constatator.
Cam astea pe forma. Mai citeste si tu prin OG 2/2001 vezi daca mai gasesti ceva.
Citeste si actul care stabileste contraventia (o hotarare a consiliului local presupun si vezi cum stau lucrurile si pe acolo, daca nu cumva e aplicabila chestia aia cu jumate din minim si asa mai departe.
Succes

Posted: 19 Nov 2004, 12:34
by Zgabeata_Iftode
Din moment ce l-au incheiat la sediul primariei presupun ca nu ai fost prezent deci nu ai semnat procesul verbal. In aceste conditii este necesar, potrivit art.19 din OG 2/2001 ca procesul verbal sa fie semnat de un martor care sa ateste realitatea situatiei de fapt consemnata de agentul constatator. :twisted: Mai mult, martorul nu trebuie sa aibe calitatea de agent constatator- deci virtual el nu trebuie sa fie angajat al primariei. Aspectele astea va trebui sa le verifici in instanta prin audierea martorului cu pricina.
Asupra motivelor de nulitate ale unui proces verbal nu prea voi insista- sunt cele prevazute de art.16 si 17 din ordonanta. :idea: Spui insa ca este vorba despre un punct de lucru - verifica daca este prins in procesul verbal atat loclu savarsirii contraventiei- sediul punctului de lucru cat si sediul contravenientului- sediul tau social... nu se stie niciodata :wink:
:idea: Apoi, ora la care s-a constatat savarsirea contraventiei se incadra in intervalul orar inlauntrul caruia tu puteai face curatenie... deci poti sustine cu aplomb ca nu se poate retine savarsirea contraventiei decat dupa expirarea perioadei de timp in care puteai face legal curatenie....
succes... :twisted:

Posted: 19 Nov 2004, 18:23
by hera
daca la rubrica "Alte mentiuni" contravenientul nu a semnat si nu s-a consemnat de agent nimic poate fi anulat procesul-verbal. Am practica in sensul asta.
Achiesez la ce-a spus antevorbitorul meu cu privire la ora la care s-a constatat savarsirea infractiunii........

Posted: 19 Nov 2004, 21:19
by mihai_ielciu
Verifica deasemenea si termenul in care ti-a fost comunicat. Daca e mai mare de 30 de zile se prescrie executarea si nu iti mai bati capul cu anularea procesului verbal.