succesiune

Succesiuni, Terenuri, Constructii, Dezmembraminte, Societati Comerciale
Post Reply
Dana

succesiune

Post by Dana » 11 Jan 2017, 11:10

Buna ziua,

Am dori sa facem o succesiune dupa bunicul care a decedat in 1993 dar avem o problema pe care am intampinat-o si nu stiu cum am putea proceda. Bunicul a avut un copil care a decedat mai demult inaintea lui, in urma lui a ramas sotia si fetita. Noi ca sa facem succesiunea am inteles ca prima data trebuie facuta succesiunea dupa baiat dar sotia acestuia nu vrea sa faca succesiunea. Exista o alta varianta de a face succesiunea dupa bunicul in conditiile date?

Multumesc.

Guest

Re: succesiune

Post by Guest » 01 May 2017, 17:01

Bună ziua,

Una dintre condițiile pentru a moșteni este aceea că succesorul trebuie să fi supraviețuit defunctului.
În cazul acesta, copilul predecedat nu își moștenește tatăl, deci pentru a dezbate succesiunea bunicului nu este nevoie să dezbateți succesiunea fiului său predecedat.

Totuși, trebuie să țineți cont că, întrucât „fetița” este nepoată de fiu predecedat, adică un descendent în linie directă care a supraviețuit defunctului, aceasta vine la succesiunea bunicului său în calitate de moștenitor alături de ceilalți copii ai bunicului. Am pus „fetița” între ghilimele deoarece dacă era fetiță în 1993, înseamnă că a depășit de ceva vreme vârsta majoratului, ceea ce înseamnă că la momentul actual nu este nevoie de acordul mamei sale pentru ca aceasta să vină la moștenire.

Recapitulând:
- după bunicul dumneavoastră vin la moștenire toți urmașii săi din prima clasă, care i-au supraviețuit, adică toți copiii aflați în viață și toți nepoții de fiu predecedat (împreună cu soția bunicului, dacă i-a supraviețuit);
- dezbaterea succesiunii bunicului nu implică în acest caz dezbaterea succesiunii fiului predecedat, deci nu aveți nevoie de acordul soției fiului predecedat.

tiberiu

Re: succesiune

Post by tiberiu » 09 May 2017, 13:20

Buna ziua, am cumparat un teren intravilan pt. constructie casa, am cert.Urbanism si PUD pt.teren,studiu topografic,studiu geotehnic,situatii de amplasament,incadrare. Pe acest pamant era proiectat a se construi 1 casa locuit. Intrebarea mea este daca eu doresc construirea a 2 case, mai am nevoie de alt PUD si alt certificat de urbanism?

decebal campean

Re: succesiune

Post by decebal campean » 30 Jan 2018, 16:36

O succesiune de la tatal decedat,spre unicul fiu poate fi facuta,cu copie lagalizata?posed 5 hectare de padure si nu m-ai gasesc originalul.

AnamariaAna

Re: succesiune

Post by AnamariaAna » 05 Nov 2020, 12:45

Buna ziua. Tatal meu a decedat recent. Mama este decedata cu mult timp in urma. Singurii mostenitori suntem eu si sora mea. Imi puteti spune va rog de ce acte am nevoie pentru succesiune?

Molnar Ferenc

Re: succesiune

Post by Molnar Ferenc » 04 Nov 2021, 12:09

Buna Ziua.
1. Tata si mama sant decedati in anul 1996 si 2010 posed Certificatul de Mostenitor. Ulterior am aflat ca tata avea 11 arie de teren extraviran in Municipiul Zalau pe care vrem sa fie operat in Certificatul Mostenitor Suplimentar. Avand in vedere ca mama nostra este decedata in anul 20210 in Ungaria si ca mortii nu mostenesc dupa parerea mea pentru mama nu trebuiesc sa fie intocmit Certificatul Suplimentar de Mostenire numai ptr noi sora mea si eu care santem in viata.Va rog sa-mi scrieti procedura notariala pe care trebuie sa parcurgem si costul Certificatului Suplimentar de Mostenire.
2. Va rog sa-mi scrieti ce acte trebuie depus la notar ptr incheierea contractului de vanzarea unui teren extraviran.
Raspunsul daca este posibil va rog sa-mi trimiteti pe E-mai: molnarf10@citromail.hu
Va multumesc.
Ferenc.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests