Program Judecatori

Mai stie cineva ceva despre cineva cumva?
cobe_mitroi

Program Judecatori

Post by cobe_mitroi » 21 Jan 2009, 00:14

Stie cineva care este programul de lucru al unui judecator? De la ce ora pana la ce ora trebuie sa stea la serviciu? Eventual un text care regementeaza chestia asta. Spre exemplu, daca am un dosar la Judecatoria X, si unul la Judecatoria Y, distanta fiind apreciabila.La Jud. X pun cerere de strigare a dupa ora 3, intrucat mai repede nu scap de la Jud. Y. In conditiile astea judecatorul trebuie sa ma astepte chiar daca a terminat celelalte cauze ? Ma intereseaza pentru ca sunt unii minunati judecatori care iau dosarele la ordine chiar daca tu ai decat de propus probe, motivand ca lista cu prioritati s-a facut la inceputul sedintei conform regulamentului, moment in care n-ai cum sa fii acolo, pentru ca esti la nr 1, la alta instanta. Poate ma ajutati cu ceva . :cafea:

serafim

Post by serafim » 06 Feb 2009, 01:09

Normal au program de 8 ore care este afisat la fiecare instanta fiind de la:
-7.30-15.30;
-7.00-15.00;
-8.00-16.00;

daca depui cerere de apelare a cauzei dupa ora 12-13 sau ora 13-14 in cadrul programului de lucru atunci este obligat sa astepte chiar daca termina de judecat cauzele ce le-a avut, ridica sedinta urmand sa inceapa rejudecarea cauzei la ora indicata de tine in cererea de apelare a cauzei ( se accepta o marja de 30-45 de minute maxim 60 minute ) in cazul in care ai depasit limita aratata ei vor scrie in incheiere ca ai siolicitat apelarea cauzei la ora de.....la ora de nu s-a prezentyat nimeni s-a lasat la a doua strigare....nimeni si gata .....

De obicei incerc sa ma incadrez in acea ora (solicit apararea cauzei dupa intervalul orar 12-13), normal pun dovezi in acest sens copie dupa delegatiile din cauzele ce le am la alte instante, copie dupa e-cris ca intradevar acel proces in care am delegatie este pe rolul instantei X si ca sunt atatea si atatea cauze de unde el poate concluziona ca am cum sa ajung la rand sau nu !!!! . Daca ajung in instanta la ora indicata, mai repede sau mai tarziu de acea ora dar in cadrul programului al acelei instanta, dar instanta a ridicat sedinta ( pt. ca a finalizat toate cauzele ce erau pe lista de sedinta ) ma duc la jandarm si solicit sa comunice judecatorului ( in principal ) sau grefierului ca sunt x cu solicitare de apelare a cauzei dupa ora y si atunci acesta imi comunica telefonic urm[toarele:
-sa ma duc la sala ca in 10 minute va relua cauza mea;
-sa ma duc la grefier si sa semnez de primire pt. actele ce s-au depus si ca am luat cunostinta de noul termen, le comunica vor face mentiunea in incheiere ca m-am prezentat la ora indicata in cerere si ca in cadrul dezbaterilor/apelarii cauzei in sala s-a constatat ca exista cerere de apelare a cauzei la ora H, in cauza este necesar acordarea unui nou termen de judecata pt...... ca partea prezenta nu mai poate sta pana la ora H cand se vor relua dezbaterile si instanta da termen in cunostinta partii prezente termen ce se aduce la cunostinta si avocatului lipsa si se va lua prezent acesta daca se prezinta la ora indicata in cerere !!!!

cam asa procedez eu si asa s-a procedat daca s-a ridicat sedinta.

( fii sigur ca judele va suna la instanta x sa-si intrebe colegul daca a terminat dezbaterile daca nu, incearca sa afle cat mai dureaza mai ia in calcul si distanta pe care trebuie sa o parcurgi pana la instanta lui... si am avut si placuta surpriza ca depasind ora aratata cu mai mult de 1 ora judele a reluat dezbaterile...peste cateva luni de la finalizarea procesului intrebandu-l asa de curiozitate mi-a raspuns....am sunat la Alba mi s-a spus ca acum 1 ora a terminat cauzele si ca ati fost ultimul asa ca v-am asteptat stiam ca nu puteti zbura sa ajungeti in 10 minute la Deva sa va incadrati in termen )
:lol:

Consider ca daca-i respecti si ei te vor respecta !
Mai solicit si in cadrul dezbaterii ca la urmatorul termen sa aiba in vedere ca s-ar putea sa intarzii avand in vedere distanta dintre instante si zona de unde vin si mi se spune din start cam la ce ora ar fi indicat sa ajung !!!
Asa ca poti sa-ti faci o programare si fata de doleanta lui ! ( daca iti spune ca ar fi indicat sa ajungi pana la ora 12, incearca sa ajungi sau apari la prima ora acolo si soliciti dincolo apelarea mai tarziu )

parerea mea !!!!

alex

Post by alex » 08 Feb 2009, 18:53

Exista vreo baza legala pentru o astfel de cerere?
Ce e copie dupa e-cris? Cum faci rost de ea?
Multumesc

serafim

Post by serafim » 08 Feb 2009, 23:27

Intri pe portalul instantelor de judecata, dai click pe judet si instanta dorita apoi cand ti se deschide pagina soliciti informatii cu privire la dosarul tau prin simla tastare a nr. de dosar sau poti obtine lista sedintelor de judecata si a completelor din acea zi iar acestea se numesc "e-cris" adica ai informatii scrise on -line inclusiv minuta deciziei sau incheierii sedintei de judecata si noul termen ( fara sa fi nevoit sa afli din condica instantei ) dar, cam la 3 zile dupa termen...

alex

Post by alex » 09 Feb 2009, 10:04

:grin: Il foloseam dar nu stiam ca se numeste astfel. :oops:

serafim

Post by serafim » 09 Feb 2009, 22:59

da exista si o baza legala in art.125 alin 3 Cod proc.civ. si instanta accepta ca cei care se pot impotrivi vor termina cauzele inaintea ta ... :-P

serafim

Post by serafim » 09 Feb 2009, 23:01

alex wrote::grin: Il foloseam dar nu stiam ca se numeste astfel. :oops:
:-D :-D :-D stai linistit ...se mai intampla...nu ne-am nascut invatati tot timpul vietii invatam cate ceva si de aia...tot prosti murim :(

alex

Post by alex » 10 Feb 2009, 00:28

pe taramul contencios am pasit de curand, fiind singur in compartimentul juridic ,fara vreun indrumator, eu centrez, eu dau cu capul, dar din pacate, se pare ca prima data trebuie sa invat sa lovesc mingea si sa sar,
dar vorba aia..... ce nu poate face omul alaturi de Dumnezeu? muta si muntii , desigur.

serafim

Post by serafim » 10 Feb 2009, 08:22

:-D
sa stii ca odata vei multumi lui D-zeu ca ai fost singur si nu a avut cine sa te indrume...practica ta si cunostintele tale in domeniu vor fi mai vaste si bune!!! Ca est nevoit sa faci totul singur si normal fara sa te discreditezi sau sa te faci de...mirul lumii....
credema ...stiu ce spun :grin:

alex

Post by alex » 10 Feb 2009, 09:04

te cred,
pai sa stii ca lucrul acesta ma motiveaza, eu fata de mine sigur sunt de buna credinta, trebuind sa fiu autodidact fac tot posibilul sa nu o comit, si poate sunt si mai atent, decat daca as fi ghidat.
ce sa zic......
la urma urmei.......
totu-i desertaciune. :grin:

cobe_mitroi

Post by cobe_mitroi » 12 Feb 2009, 19:04

mersi mult serafim...o sa incerc sa fac asa cum mi-ai explicat... :cafea:

grigia

Post by grigia » 12 Feb 2009, 19:57

programul de lucru... cel puţin la noi la instanţă este de la 7,30 la 15,30

Eu personal intru în sală până la 15,30 dacă mi se cere. Problema e... că dacă trimiţi cererea prin fax în ziua procesului potzi să te aştepţi să fie strigată cauza şi în lipsa ta.... pe partea adversă nu o interesează dacă tu ai cauze la o altă instanţă.
În situaţia în care... adversarul nu doreşte să aştepte până la ora pentru care s-a depus o cerere, eu iau cauza cu rezerva că voi reintra în sală şi la ora pentru care s-a depus cererea.
Aşa fac eu. Dar nu este o regulă generală. Depinde şi de cel care face cererea.
Mi s-a întâmplat şi mie să mi se lase cerere pentru ora 13,00 şi am aşteptat până la ora 15,30 dar... nica. am dat termen şi la următorul termen la fel...
Cred că respectul trebuie să existe de ambele părţi.

kinga

Post by kinga » 12 Feb 2009, 20:35

grigia wrote:programul de lucru... cel puţin la noi la instanţă este de la 7,30 la 15,30

Eu personal intru în sală până la 15,30 dacă mi se cere. Problema e... că dacă trimiţi cererea prin fax în ziua procesului potzi să te aştepţi să fie strigată cauza şi în lipsa ta.... pe partea adversă nu o interesează dacă tu ai cauze la o altă instanţă.În situaţia în care... adversarul nu doreşte să aştepte până la ora pentru care s-a depus o cerere, eu iau cauza cu rezerva că voi reintra în sală şi la ora pentru care s-a depus cererea.
Aşa fac eu. Dar nu este o regulă generală. Depinde şi de cel care face cererea.
Mi s-a întâmplat şi mie să mi se lase cerere pentru ora 13,00 şi am aşteptat până la ora 15,30 dar... nica. am dat termen şi la următorul termen la fel...
Cred că respectul trebuie să existe de ambele părţi.

wauuuuu.. ce sacrificiiiiiiiiiii.. da cu conditi sa se judece pe exceptii nu?? daca tre sa cercetezi fondu.. da-i naibii ca gasim exceptii..

da scuze
pe la tine... adversarul conduce sedinta sau tu??? :-( :-( :-( :-( :-(

serafim

Post by serafim » 12 Feb 2009, 20:46

da Grigia , ai dreptate trebuie sa existe respect dar, trebuie sa prevezi si anumite chestii care nu le poti prevedea din timp....de exemplu ce am patit eu azi...., avand cerere de apelare a cauzei dupa ora 13 la tribunal timis, am zis ca merg la caransebes la 9.00, imi termin cauza si plec pe la 10 catre timisoara.
Pe drum mi s-a stricat masina ...ningea de mama focului drumul nbasol si eu pe la 12...stateam pe marginea drumului normal ca...inghetat bocna...asa ca am rugat telefonic o colega cu care colaborez care s-a prezentat pt. mine la Timisoara...la ora 13.00 am ajuns in Caransebes chiar cand voia judele sa ridice sedinta.
Cand m-a vazut a zambit....a zis ca stia ca voi veni, chiar daca colega adversara a zis ca ia cauza fara mine pt. ca mi s-a stricat masina si ca nu mai ajung.....am linistit-o ca eu imi anuntasem colega ca daca-i in stare de amanare sa o ia fara mine.....asa ca...trebuie sa prevezi si ce nu poti prvedea ???!!!??? :(

grigia

Post by grigia » 12 Feb 2009, 21:05

Pentru Kinga..... probabil că tu n-ai fost niciodată în situaţia de a avea adversar... :-D
Crezi ca e fain ca şi tu la rândul tău să ai cauze pentru care ai formulat cereri de strigare la 12-13 la alte instanţe, iar adversarul ţi-a lăsat cerere in dosar pentru ora 13,00.
Atunci să văd... ce frumos ai solicita să ţi se ia cauza... şi cum ai mai da-o cu procedura şi cu legea... si ai mai invoca obligaţia pentru coleg să-şi asigure substituirea

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests