va rog din suflet,vreau un raspuns ref. la divort

Familiei
Post Reply
IRA82

va rog din suflet,vreau un raspuns ref. la divort

Post by IRA82 » 06 Mar 2006, 16:41

Buna ziua,va rog din suflet sa ma ajutati si pe mine cu cateva rasp.M-am casatorit acum 8 luni cu un barbat care credeam ca este minunat.Imediat dupa casatorie insa,a devenit un monstru,devenind violent fizic si psihic.Vreau sa divortez,nu mai suport.Copii nu avem,casa in care stam este a parintilor lui,nu avem in comun decat o masina pe care am luat-o in timpul casatoriei.Ideea este ca am lucrat si eu in toata perioada cat am fost cu el,dar pe un sal.mult mai mic decat al lui.Asta ar fi o piedica ca masina sa fie impartita pe jumatate?lui i se cuvine mai mult?Si mai am o intrebare,va rog:o firma la care este actionar unul dintre soti,prin divort celalalt sot are dreptul la ceva:mijloace fixe,etc?Va multumesc din suflet si astept cateva lamuriri

luc4s

Post by luc4s » 06 Mar 2006, 19:47

Ira, un bun cumparat in timpul casatoriei se imparte intre soti in functie de cat a contribuit fiecare la cumpararea acelui bun.
La societate nu poti emite pretentii, daca a fost infiintata inaintea casatoriei.

IRA82

Post by IRA82 » 06 Mar 2006, 20:30

Multumesc ptr raspuns Luc4s.Firma a fost infiintata in timpul casatoriei,se schimba cu ceva lucrurile?

luc4s

Post by luc4s » 06 Mar 2006, 21:50

Da.In cazul asta e bun comun.Ca sa dobandesti o cota considerabila trebuie sa arati ca ai contribuit si tu la infiintarea societatii, aport etc.
Gaseste-ti un avocat bataios si ai toate sansele.

bozo

Post by bozo » 07 Mar 2006, 00:11

1.Pentru divort iti trebuie martori. Daca si el este de acord, atunci se poate cere divortul din culpa comuna, adica din vina ambilor soti, iar martorii nu mai trebuie sa dezvaluie amanunte picante, ci e suficient sa povesteasca ca nu va mai intelegeti. Daca el nu e de acord cu divortul sau vrea sa obtina divortul din vina ta exclusiva, atunci ma tem ca martorii vor trebui sa dezvaluie si chestiuni mai putin placute, asta ca instanta sa-si dea seama ca nu mai exista sanse de redresare a casniciei.

2. Bunurile dobandite in timpul casatoriei se impart in cote egale. Chiar daca el a castigat mai mult, gandeste-te ca si tu ai muncit in gospodarie, ai intretinut casa si ai administrat veniturile sotului, astfel incat ati putut realiza ceva intr-o perioada scurta. Ce-ar fi fost de ex. daca ii cheltuiai toti banii pe toale, farduri si tratamente corporale? De ce oare femeile nu constientizeaza niciodata importanta rolului pe care il au ca stalp de sustinere a familiei, chiar daca veniturile banesti efective pe care le realizeaza sunt minime sau inexistente? Ele sunt primele care se subevalueaza. In principiu daca sotul vrea o cota mai mare trebuie sa dovedeasca, ceea ce este dificil, dar nu si imposibil. Depinde de avocat.

3. Cu privire la firma, aportul sotului tau fiind bun comun, inseamna ca si actiunile sau partile sociale detinute de sotul sau sunt bun comun si se impart in cotele stabilite de instanta. Hotararea de divort trebuie inregistrata la Registru Comertului.

orange

Post by orange » 07 Mar 2006, 01:16

Mai bozo...sunt casatoriti de 8 luni...iar bunurile nu se impart in cote egale, ci in functie de contributia fiecaruia, cum bine se spune mai sus. E adevarat ce zici tu cu munca in gospodarie, dar daca si el a muncit??
Intr-adevar iti trebuie un avocat bataios 8-)

bozo

Post by bozo » 07 Mar 2006, 09:29

orange wrote:Mai bozo...sunt casatoriti de 8 luni...iar bunurile nu se impart in cote egale, ci in functie de contributia fiecaruia, cum bine se spune mai sus. E adevarat ce zici tu cu munca in gospodarie, dar daca si el a muncit??
Intr-adevar iti trebuie un avocat bataios 8-)
Vreau sa amintesc un caz concret intalnit in practica, nu in manualele de dreptul familiei. El era mecanic auto si realiza venituri bunicele, ea era casnica si aveau de impartit o casa. Cu toate acestea, in ruptul capului instanta nu i-a dat lui cota majoritara de 70% pe care a cerut-o. Si asta, dupa parerea mea, se intampla adeseori. Depinde de imprejurarile fiecarui caz. Daca doar unul din soti este in campul muncii si celalat nu castiga sau aduce bani mai putini in casa, asta nu e un motiv ca automat cel ce castiga mai mult sa aiba dreptul la mai mult.

defectu

Post by defectu » 07 Mar 2006, 09:42

In cazul de fata, ambii soti realizaeaza venituri Ea nu este casnica.
Subscriu la cele spuse de Orange.
:cafea:

bozo

Post by bozo » 07 Mar 2006, 09:58

Cu atat mai mult zic eu cotele sunt 50-50%. Barbatul aduce niste bani. Femeia, pe langa faptul ca aduce bani, se prezuma ca mai are grija si de gospodarie. De ex. gateste si astfel economiseste bani cu care se poate plati rata la masina. Va dati cu seama daca n-ar gati ce s-ar intampla? Ar manca in fiecare seara in oras si adio rata la masina. Cred ca problema cam asa s-ar putea pune. Bineinteles se poate dovedi si contrariul, ca n-a fost o femeie de casa si ca el este cel care s-a ocupat de toate, caz in care are dreptul la mai mult de 50%.

IRA82

Post by IRA82 » 07 Mar 2006, 18:12

Multumesc tuturor ptr timpul acordat.Chiar aseara am avut o discutie cu "sotul" meu ref.la divort si el mi-a spus ca este de de acord cu divortul,sa fac ce vreau.In acest caz,daca ambele parti sunt de acord,dar nu a trecut 1 an de la casatorie,mai ar fi nevoie de martori?

bozo

Post by bozo » 07 Mar 2006, 18:25

Da, un singur martor pentru amandoi

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 21 guests