Examen la INM in oct-noe?

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
Post Reply
zbor

Post by zbor » 16 Nov 2009, 19:50

gigi8 wrote:
kiki2009 wrote:
speta 59n art 247cpciv

in ciuda opunerii paratului,in caz de renuntare la drept,instanta da o hotarire(dar nu o incheiere ca si la renuntarea la judecata,si care nu are autoritate de lucru judecat) prin care instanta respinge cererea in fond.nu se mai verifica temeiul actiunii,din moment ce dreptul nu se mai afla in patrimoniu
Ceea ce uiti este ca :
-exceptiile se solutioneaza inainte de fond ;
-nu exista niciun articol care sa spuna ca analizarea de catre instanta a renuntarii la drept se face inainte de exceptii;
-şi in final, cel mai important, în cazul spetei de la examen nu se invoca orice exceptie, ci tocmai faptul că reclamantul nu are calitate procesuală activă, deci cu alte cuvinte nu avea nici drept şi nici interes, din moment ce anterior judecatii vanduse dreptul - in concluzie cum sa poti inchide dosarul pentru ca reclamantul a renuntat la drept, din moment ce acesta nu avea niciun drept
exact asa am gandit si eu dupa ce m-am gandit nu stiu cate minute la ea, ca mi se parea incorecta varianta aia...care de fapt se pare ca e corecta!!
:(

andreea_pa

Post by andreea_pa » 16 Nov 2009, 20:44

Buna seara si felicitari participantilor!
Ma puteti lamuri si pe mine de ce raspunderea penala a notarului era prescrisa?
Mie nu imi prea ies socotelile, din cate am calculat eu, daca pedeapsa este pana la 5 ani, termenul de prescriptie erste de 5 ani, iar daca au fost intreruperi, raspunderea este prescrisa prin trecerea a inca jumatate din termen, deci inca doi ani jumatate!
De unde rezulta ca s-a prescris totusi !
Multumesc!

triton

Post by triton » 16 Nov 2009, 21:09

termenul de prescripţie a răspunderii penale se intrerupe dacă respectivul are deja calitatea de invinuit sau inculpat (deci deja s-a inceput urmărirea penala respectiv a fost pusă in miscare acţiunea penala).
In cauză s-a dispus neinceperea urmăririi penale deci nu avea nici calitatea de invinuit nici de inculpat ca sa putem vorbi de intrerupere.

sendre

Post by sendre » 16 Nov 2009, 21:53

La ce grile ati mai facut contestatie?Eu am 6,60 dar nu am apucat sa fac contestatie?Intr-adevar speta de la precedura civila cu renuntarea la drept, asa cum spuneti si voi, nu putea fi corecta in varianta aleasa intrucat cel care nu are calitate nu poate sa renunte la un drept in privinta caruia paratul a dovedit ca fusese instrainat.Ar trebui admisa contestatia.
Eu as fi contestat si speta de la penal cu legitima aparare, la acre mi se pare corecta si varinta ca ar fi depasit limitele unei aparariproportionale cu atacul,in cazul individualizariputandu-se tine cont de circumstanta atenuanta in conditiile in care si partea vatamata a sarit gardul.
Au mai fost si altele discutabile in opinia mea: ce relevanta mai are nedeclararea sedintei ca secreta daca nu au fost respectate conditiile privind publicitatea ei, felulcum fost formulata cea privind amanarea executarii si nu in ultimulrand si speta de la procedura civila cu perimarea. Sunt curios sa citesc si parerilevoastre.

kiki2009

Post by kiki2009 » 16 Nov 2009, 22:58

gigi8 wrote:
kiki2009 wrote:
speta 59n art 247cpciv

in ciuda opunerii paratului,in caz de renuntare la drept,instanta da o hotarire(dar nu o incheiere ca si la renuntarea la judecata,si care nu are autoritate de lucru judecat) prin care instanta respinge cererea in fond.nu se mai verifica temeiul actiunii,din moment ce dreptul nu se mai afla in patrimoniu
Ceea ce uiti este ca :
-exceptiile se solutioneaza inainte de fond ;
-nu exista niciun articol care sa spuna ca analizarea de catre instanta a renuntarii la drept se face inainte de exceptii;
-şi in final, cel mai important, în cazul spetei de la examen nu se invoca orice exceptie, ci tocmai faptul că reclamantul nu are calitate procesuală activă, deci cu alte cuvinte nu avea nici drept şi nici interes, din moment ce anterior judecatii vanduse dreptul - in concluzie cum sa poti inchide dosarul pentru ca reclamantul a renuntat la drept, din moment ce acesta nu avea niciun drept
in speta se pare ca instanta a unit exceptia cu fondul(cum se face de obicei la aceasta exceptie,mai ales ca intr-un actiune admiterea acestei exceptii duce la rezolvarea fondului).bun,si ce rost mai avea instanta sa judece si sa constate inexistenta unui drept daca s-a renuntat la acel drept iar hotararea va avea autoritate de lucru judecat in privinta lui?
cunosc si eu faptul ca exceptiile se rezolva cu prioritate :grin: :cafea:

kiki2009

Post by kiki2009 » 16 Nov 2009, 23:06

da,grele intrebari.nu zice nimeni

intrebari care in alte conditii decit de examen le rezolvi

sau intrebari pe care le revolvi numai daca iti pica fisa,cu toate ca stii carte

sau intrebari care le rezolvi alegind raspunsul interesant

din capcana in capcana

un drac.asa au vrut ei sa faca testul.mai greu ca si primavara.cind toti ziceau ca au fost mai usoare

da mai sint si alte examene.cred ca pina la urma e vorba si de putin noroc

:fluierat:

cyclop

Post by cyclop » 16 Nov 2009, 23:38

Într-adevăr, un examen greu, cel mai greu din ultimii ani (dintre cele direct pe post).

Însă...chiar dacă voi deranja multă lume, revin şi arăt ... : :grin:

E absolut normal ca examenul să fie greu. Ar trebui să fie infernal. Gândiţi-vă că cei care iau examenul ajung să judece sau să conducă cercetare penală. Direct după examen (cursun ăla de 6 luni e frecţie...). E normal să aibă deja cunoştinţe solide, complexe, e normal să poată face nişte conexiuni, să poată interpreta corect o normă, să sintetizeze, etc...

Felicitări pentru performanţă (celor care simt c-au realizat o performanţă).

:cafea:

ignite

Post by ignite » 17 Nov 2009, 09:28

nu e vorba decat de 3 saptamani, iar nu de 6 luni.

alea 6 sunt insirate pe o intreaga perioada.

acu...cu cercetarea penala...nu e musai sa stii cu cartea ermetic inchisa, ca sa zic asa, ci e de ajuns sa stii sa cauti si sa ai si ceva fler. ca sa stii sa cauti ce trebuie facut si asta superrapid, trebuie sa fi citit, iar nu sa fi invatat ca papagalul.


adica ... nu te incalzeste cu nimic daca stii ca fraieru codul...pentru ex, pentru ca ai dat de n ori ex...iar cand ajungi la fata locului ... iti curge scuipatu din gura...cu tot cu codul de l ai in mana, PENTRU CA NU AI IDEE CA IN CUTARICA LOC DIN COD...E CEVA CE TREBUIE CITIT IN 5/6 CARTI SAU ALTE MATERIALE.

DECI INVATATUL ALA ...STIL PENTRU EX...DUPA PAREREA MEA NU TE AJUTA FOARTE TARE....TE AJUTA, IN SCHIMB, SA FI CITIT LA VIATA TA...VARIAT. BINEINTELES, DACA MAI SI STII NISTE CHESTII...NU STIU...STII SA RECITI ARTICOLE...CU ATAT MAI BINE...INSA IN PRIMUL RAND TREBUIE SA FII UNU CARUIA II PLACE SA SI BAGE NASU PRIN MATERIAL.


nu stiu daca se intelege...insa stiu eu ce stiu...

la fel si la judecatori...trebuie sa stii, dar ex nu e garantie.

poti sa l iei primu...si sa fii superdobitoc in sala.

TREBUIE SA AI BIBLIOTECA SI ITI TREBUIE UN FEL DE INDEX....MENTAL, IAR NU SA STII CA BERILA TOT.

ignite

Post by ignite » 17 Nov 2009, 09:38

EX. CE TE FACI...DACA STII CA BAIATU...CODU...DAR DOAR PENTRU EXAMEN CUM LI SE INTAMPLA UNORA ...ADICA STII DOAR ATAT ... CAT TREBUIE PENTRU NOTA AIA MARE...IAR IN SALA INTRI PE DREPT FUNCIAR...PE ACTIUNI IN PRESTATIE TABULARA, RADIERI?


FACI...CA ... CALU. SI CU CE TE AJUTA CA STII BINE...DAR BINE DE TOT ... MODALITATILE ACTULUI JURIDIC?

RAU...NU TI FACE SA STII CA PE APA NISTE FOI...INSA...ALTA E IDEEA.

CE TE FACI DACA DE EX...AI FOST POLITIST SUPERDIBACI....MAI ALES PE PROCEDURA PENALA SI PENAL...SI AJUNGI JUDECATOR...SI INTRI ... PE VALIDAREA POPRIRII...SI ARATI CA UN MARE FLET? AAA...STAI ASA ... CA NIMENI NU LE STIE PE ASTEA DE LA INCEPUT...STAI...CA TE DUCI SI INTREBI LA COLEGI CUM SE FACE...ASTA IN CONDITIILE IN CARE TU NU AI AUZIT DE NICI UN AUTOR PE ASA CEVA SI NU AI IDEE DE BIBLIOGRAFIA COMPLETA PE PROBLEMA ASTA...

TE AJUTA ... CA STII BINE DE TOT...PENTRU EXAMEN? UNEORI DA. UNEORI, DE MULTE ORI...NU E SUFICIENT. SAU E CHIAR IRELEVANT.


EU AM VAZUT BAIETI CARE NU AU AUZIT DE D. CHIRICA, IAR PE G.BOROI IL CONFUNDAU CU A. BOROI. PE BUNE. EU NU SPUN CA SUNT SLABI...INSA...E AIUREA RAU DE TOT. ITI DAI SEAMA CE E MAI INCOLO DE ASTA? MINTE ODIHNITA.

DA...POTI SA FII UNU DIN ALA CU MINTEA ODIHNITA. AI LABARIT O O VIATA INTREAGA. TE PUI CA MOSU...SI INVETI CIVIL SI PENAL SI PROCEDURI SI CE O MAI FI...IEI EXAMENUL SI ESTI SUPERMEGABAIAT. DAR...CU MINTEA ODIHNITA...ATAT TE A TINUT...CA DE AICI INCOLO...MAI NASPA.

vorbesc si eu...ca mi e somn.

ama

Post by ama » 17 Nov 2009, 09:59

:cafea: pentru Ignite.
Din pacate sunt destui care nu se descurca dupa ce intra. Si asta o spun presedinti de instante.
Ceea ce nu inteleg este cum pot sa ia note mari unii care tocesc si n-au practica. Exista grilele in carti si le memoreaza pe toate ?
Aveam impresia ca nu poti sa rezolvi grilele faca nu ai logica pentru a face conexiuni intre teorie si practica (si nu stii carte, bineinteles).

In opinia mea, este gresit si raspunsul cu intampinarea tardiva de la speta de pr.civ. In practica daca faci respingere de genul asta, se poate ajunge la cedo pe incalcarea art.6 din conventie. Si nimeni nu-si asuma riscul asta, mai ales ca intampinarea poate contine aparari de ordine publica, pe care nu le poti inlatura.

cyclop

Post by cyclop » 17 Nov 2009, 11:02

În cea mai mare parte de acord, Ignite.
Ideea mea e asta: cu cât e examenul mai complex (grile şi speţe la care tren să interpretezi, nu doar să reciţi din tratate sau din cod), cu atât e mai probabil să ai oameni pregătiţi. De acord, perfecţionarea se face şi "la locul de muncă", dan e mai bine să fie de la-nceput pregătiţi. Pt că, reiau, imediat după examen intră-n sală, şi n-au competenţă limitată. Judecă tot ce vine. Majoritatea sunt dezorientaţi total, în primele luni.
De acord şi că tren să ai capun cu tine mereu, şi să mai ai şi ceva în el. Da ăsta e cu totun alt aspect. Aşa cum e şi ăla cu vocaţia.
:cafea:

Kateri

Post by Kateri » 17 Nov 2009, 13:05

Apropo de ce se discuta acum pe forum, va povestesc o intamplare de la rezidentiatul de anul asta:

Un tip ia in jur de 700 de pct si zice:
Na, sefa de promotie de la noi, care a invatat sase ani de zile a luat 870 de puncte iar eu..care nu m-am stresat deloc, am invatat pentru examen si am luat 700 de puncte. Pai nu sunt eu mai destept ca nu m-am omorat cu scoala sase ani? Ca tot am intrat!!!

Offf......stiu ce ziceti si e foarte adevarat.

Vorba lui Dinica "Fii profesionist, ce dracu!"

triton

Post by triton » 17 Nov 2009, 13:10

Ce credeţi, are şanse contestaţia cu privire la speţa de drept procesual penal în care recursul inculpatului era inadmisibil? Eu am susţinut că recursul nu era în tematică... E adevărat că eram in materie de arest preventiv dar ca să ştiu că un recurs e inadmisibil trebuie să fi studiat recursul, nu?... :roll:

elle_cv

Post by elle_cv » 17 Nov 2009, 13:24

triton wrote:Ce credeţi, are şanse contestaţia cu privire la speţa de drept procesual penal în care recursul inculpatului era inadmisibil? Eu am susţinut că recursul nu era în tematică... E adevărat că eram in materie de arest preventiv dar ca să ştiu că un recurs e inadmisibil trebuie să fi studiat recursul, nu?... :roll:
nu ai sanse..chestiunea era tratata in cartea lui neagu la masuri preventive iar in cod scrie chestia asta tot la masuri preventive...sorry

andreea_pa

Post by andreea_pa » 17 Nov 2009, 18:02

triton wrote:termenul de prescripţie a răspunderii penale se intrerupe dacă respectivul are deja calitatea de invinuit sau inculpat (deci deja s-a inceput urmărirea penala respectiv a fost pusă in miscare acţiunea penala).
In cauză s-a dispus neinceperea urmăririi penale deci nu avea nici calitatea de invinuit nici de inculpat ca sa putem vorbi de intrerupere.
Multumesc!

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests