SUBIECTE BAROU

Mai stie cineva ceva despre cineva cumva?
Post Reply
sonia_cruceru

SUBIECTE BAROU

Post by sonia_cruceru » 24 Sep 2004, 15:06

Salutare tuturor!!!
Dupa cum vedeti, sunt noua pe aici, deci sper sa fiti ingaduitori cu mine :wink:
Prin urmare, va trebui sa-mi incerc norocul si sa rog pe oricine este in masura sa-mi furnizeze si mie pe mail niste subiecte ce s-au dat anii trecuti la admiterea in profesie, chiar si de la oral, din amintiri, in orice cantitati si din orice ani....vreau sa-mi fac o idee si m-ar ajuta enorm, avand in vedere k in noiembrie am sa sustin si eu acest examen..
In speranta k exista cineva sa-mi inteleaga disperarea...multumesc anticipat si sunt in continua expectativa!!! :!:

dea

Post by dea » 24 Sep 2004, 15:28

Salut! Si eu sunt in aceeasi situatie ca si tine insa sper ca am sa te pot ajuta. Cred ca te intereseaza subiectele care ar putea sa vina la examene, le poti gasi pe www.unbr.ro, unde sunt afisate toate subiectele, indiferent de proba. La proba scrisa subiectele vor fi trase la sorti de catre un candidat. Asta ar trebui sa te ajute. Daca te intereseaza totusi subiectele de anii trecuti pot sa iti spun ca un prieten a nimerit procedura in cazul infr. flagrante, caracterele apelului, ceva din executarea silita cred si nu mai stiu exact acum.
Sper ca te ajuta, iti doresc multa bafta :)
Andreea.

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 24 Sep 2004, 15:33

subiectele pentru noiembrie 2004 le gasesti pe www.uar.ro la rubrica "admitere in profesie"
Sfat: dati examen singura acasa din ele si ai in vedere ca la admitere in barou (ca si la INM) se corecteaza "dupa barem". asa incat ce trebuie sa te preocupe este daca la fiecare subiect in parte ai scris tot ce poate fi apreciat ca intrand in barem.
exemplu:"actul juridic civil. notiune si clasificare." Nu trebuie sa scrii povesti ci scrii notiunea (cum e ea in cartea lui beleiu de ex.) si clasificarea (tot de acolo) chiar si cu liniuta, totul este sa nu-ti scape vreo categorie.
Fiind multi candidati nimeni nu are loc sa cerceteze daca ai priceput sau nu materia ci se corecteaza cum am spus "dupa barem" (asta inseamna mecanic, sunt x liniute la clasificare si le-ai scris pe toate, ai punctajul maxim pe subiect)
Citeste si cauta sa te organizezi, ai sa vezi ca subiectele seamana izbitor cu titlurile din manual.
grija ta este sa iei la toate materiile peste 6 si media per total sa-ti iasa peste 7 asa ca incearca sa scrii la toate subiectele, nu te pierde in detalii inutile la un subiect asa ca sa nu mai ai timp de celelalte.
Bafta

sonia_cruceru

Post by sonia_cruceru » 24 Sep 2004, 16:00

Va multumesc mult pt raspunsuri....
Poate am parut eu mai bezmetik decat sunt de fapt....
Siturile recomandate cred ca le visez si noaptea....nedumerirea mea era legata de "stilul" in sine de examinare....si de aceea am cerut niste subiecte, pentru ca sunt foarte relevante in privinta asta....
VA multumesc oricum.....
Si as mai avea o intrebare:imi poate spune cineva AVIZAT(cu adevarat avizat)...daca MERITA tot efortul acesta de a penetra sistemul?????Si as dori sa fie lasate deoparte referirile de genul"daca ajungi sa faci ce-ti place....bla.bla..urmeaza-ti visul pana la capat...etc", pentru ca in contextul actual social, economic, politic....chiar nu au sens notiunile astea...
Iar multam anticipat!!!

dellutza

Post by dellutza » 24 Sep 2004, 16:31

In 2003 unul dintre subiectele de civil a fost CONTRACTUL DE TRANZACTIE. Momentan nu-mi mai amintesc restul dar revin

smiru

Subiecte admitere avocatura de anul trecut

Post by smiru » 27 Sep 2004, 00:40

Anul trecut, examenul s-a desfasurat pe parcursul a patru zile:
- prima zi a fost dedicata probelor orale, dr. pr. civil & dr. pr. penal;
- a doua zi s-a desfasurat ex la disciplina drept civil;
- a treia zi, proba de dr. penal;
- a patra zi, organiz. si exercit. prof. de avocat.
La fiecare proba scrisa, examenul a durat timp de trei ore.
La probele orale, cum e si firesc, fiecare canditat si-a extras subiectele (doua/materie), fiind examinat de unul-doi membrii din comisie (pt. unii muma, pt. altii ciuma).
Ca si anul acesta, subiectele le-am cunoscut cu o luna inainte de data inceperii examenului. De fapt, anul acesta va pune la dispozitie un timp de doua luni... :)

Subiectele la probele scrise:
DR CIVIL:
1. Modalitatile actului juridic civil (termenul, conditia si sarcina);
2. Uzucapiunea;
3. Imbogatirea fara justa cauza;
4. Contractul de tranzactie;
5. Renuntarea la mostenire.
DR PENAL:
1. Tentativa - continut si reglementare;
2. Legitima aparare;
3. Participatia penala;
4. Insulta si calomnia. Proba veritatii;
5. Tulburarea de posesie.
ORG SI EXERCIT PROF DE AVOCAT:
1. Dobandirea calitatii de avocat. Conditiile de inscriere in avocatura;
2. Stagiul profesional. Drepturile si obligatiile avocatului stagiar;
3. Asistenta judiciara;
4. Organele de conducere ale baroului. Principalele atributii;
5. Abaterea disciplinara. Reguli de procedura privind anchetarea abaterilor disciplinare si exercitarea actiunii isciplinare. Sanctiuni.

Evident, unele subiecte se pot repeta, iar in cazul ultimei probe, se pot reformula. De ex., subiectul referitor la stagiul prof... s-a dat la aproape toate examenele de pana acum, iar cu abaterea discipli... s-au facut reformulari. Daca se extrag sub. in sala de ex., se poate sa fi altele.

ATENTIE!
Sfaturi:
- nu va bazati pe copiat! Va fi un examen clar aspru! Veti fi mai multi candidati decat oricand pana acum, deci supravegherea va fi stricta!
- sa nu va manifestati eventualele dezamagiri fata de examinator(i)! Nu-i un capat de tara daca luati o nota mai mica la o materie! Cu ei puteti fi colegi si se schimba total treaba! Ar fi un dezastru ca examinatorul pe care l-ati blamat in gura mare, pe "merit" sau nu, sa va inmaneze ulterior Decizia de primire in avocatura! Si sa il mai aveti si adversar prin salile de judecata! Cred ca v-ar face franjuri!
- faceti-va avocati, dar numai daca voi credeti ca sunteti facuti pt asa ceva! Veti avea mari dezamagiri cu castigul si cu relatiile interprofesionale, daca nu aveti cunostinte si prietenii! Din pacate, nici un justitiabil nu stie ce avocat bun esti, asa, direct, ci numai din spusele altora sau, cel mai important, din prestatia (pledoariile) pe care o aveti in instanta si nu numai! De-abia dupa minim un an, poti spune ca incepi sa castigi, dupa oficii nu poti trai! :(

Apropos de contextul socio-economic... Nu prea mai este o meserie de viitor. Regret ca o spun, dar daca visati ca veti castiga munti de bani, treziti-va! A fost un vis frumos... :(
Ca venituri din avocatura, numai cei cu mare experienta, cu o carte de vizita deosebita (cazuri grele rezolvate excelent) sau din cadrul unei societati avocatiale de prestigiu, castiga bani buni. Bine, daca e o chestie familiala, altfel se pune problema (familie=avocat, judecator, procuror, ofiter superior politie)...
Ca si cariera, avocatura e potrivita.
O gluma englezeasca: fiecare din trei avocati are, in medie, 5 clienti/saptamana; problema e ca 9 se duc la unul, 5 la altul, 1 la celalat... :D

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests