Daca-i ordin, cu placere!

Mai stie cineva ceva despre cineva cumva?
Post Reply
siad

Daca-i ordin, cu placere!

Post by siad » 24 Sep 2006, 22:21

Agentii economici sunt obligati sa depuna situatii la ORC. Pentru aceasta se completeaza o "cerere de depunere...". Vom completa cereri pentru plata impozitelor? Mai cunoasteti alte cazuri de acest gen?

mikaela

Re: Daca-i ordin, cu placere!

Post by mikaela » 26 Sep 2006, 16:00

siad wrote:Agentii economici sunt obligati sa depuna situatii la ORC. Pentru aceasta se completeaza o "cerere de depunere...". Vom completa cereri pentru plata impozitelor? Mai cunoasteti alte cazuri de acest gen?
Daca tot citezi (sau nu?) din ceva, citeaza corect. Agentii economici sunt obligati sa depuna situatiile financiare anuale la ORC. Ce legatura are asta cu plata impozitelor. Ca nu la ORC platesti impozite. Si cererea este cerer de depunere situatii financiare anuale.

totem

Post by totem » 05 Oct 2006, 21:44

vai draga ce rea esti!!! :mrgreen: :mrgreen: da-i si-o palma!!! :mrgreen: :mrgreen:

mikaela

Post by mikaela » 06 Oct 2006, 08:33

totem wrote:vai draga ce rea esti!!! :mrgreen: :mrgreen: da-i si-o palma!!! :mrgreen: :mrgreen:
Chestia cu rautatea este relativa.
E bine ca te-ai sesizat ca sunt rea ca altfel informatia postata de siad, incorecta si incompleta, nu te-a deranjat prea tare.
Oricum tot e bine ca ai luat atitudine la rautatea mea, dezinformarea poate merge inainte.
Sa ai o zi buna!

siad

Post by siad » 07 Oct 2006, 20:45

Am discutat acest subiect si cu alte persoane (nu pe forum) si concluzia a fost ca cei de la ORC nu prea au fost inspirati atunci cand si-au botezat formularul "Cerere de depunere...".

Respecte.

mikaela

Post by mikaela » 09 Oct 2006, 07:23

In privinta asta nu te contrazic.
Sorry daca raspunsul meu a fost prea brutal sau a parut rautacios, nu am intentionat asta.

siad

Post by siad » 15 Oct 2006, 17:58

Am mai intalnit un caz. O companie de utilitati publice asigura preluarea gunoiului. Consiliul local stabileste cantitatea/persoana si pretul pe metrul cub si obliga cetatenii sa incheie contracte cu C.U.P. facand precizarea ca neincheierea acestora constituie infractiune. Un contact incheiat in aceste conditii mai poate fi numit "acord de vointa" ? Cetateanul nu poate interveni in nici un fel in (con)tract.

actor

Post by actor » 15 Oct 2006, 18:46

ceea ce spui tu e real sau vorbesti din auzite?

siad

Post by siad » 16 Oct 2006, 09:05

Citez de pe spatele facturii:"Neincheierea contractului si nerespectarea clauzelor contractuale constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda" . Este prima factura primita si nu exista contract. Pentru serviciile prestate locatarilor unui condominiu cred ca trebuie incheiat contract cu administratia asociatiei de locatari/proprietari si nu cu fiecare locatar.

oana_stroescu

Post by oana_stroescu » 16 Oct 2006, 09:57

@siad:

Sa-ti arat ceva, ca tot ai pomenit de salubritate!
In cadrul Primariei exista un compartiment de Control, care controleaza, printre altele, activitatea si modul de derulare a contractelor cu furnizorii de utilitati publice (apa, canalizare, salubritate,etc.).
Primaria Capitalei este asociata cu firma REBU, dar tot functionarii institutiei trebuie sa controleze societatea la care sunt actionari si sa o amendeze daca sunt gasite nereguli. Este putin credibil ca oamenii Primariei se vor autosanctiona.

actor

Post by actor » 16 Oct 2006, 17:55

siad wrote:Citez de pe spatele facturii:"Neincheierea contractului si nerespectarea clauzelor contractuale constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda" . Este prima factura primita si nu exista contract. Pentru serviciile prestate locatarilor unui condominiu cred ca trebuie incheiat contract cu administratia asociatiei de locatari/proprietari si nu cu fiecare locatar.
daca exista vreun act administrativ care contine ceea ce scrie pe factura, poti sa-l ataci in contencios sau sa ridici exceptia de nelegalitate.prefectu ce face, doarme?
oricum, una e infractiunea si alta-i contraventia

siad

Post by siad » 17 Oct 2006, 13:35

Multumesc pentru parerile de pana acum. Imi place si ciudatenia situatiei prezentate de Oana_stroescu si cred ca mai sunt multe anomalii de acest gen care nici macar nu sunt sesizate de cetateni. (Con)tractul ce trebuie semnat de beneficiarii serviciilor de salubritate are la baza, printre actele normative de referinta, si Legea serviciului de salubrizare a localitatilor nr. 101/2006, lege ce va intra in vigoare abia in mai 2007. Poate fi invocata aceasta lege de pe acum?

norocel

Post by norocel » 17 Oct 2006, 18:24

Vezi Legea nr. 193/2000 privind clauzele abuzive in contractele incheiate intre comercianti si consumatori modificata prin Legea nr. 65/2002.

siad

Post by siad » 18 Oct 2006, 14:39

Multumesc Norocel. Voi compara clauzele contractuale din formularul postat pe site-ul primariei cu cele socotite abuzive in legile pe care mi le-ai indicat.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests