Executare silita parti sociale

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
aiurel

Executare silita parti sociale

Post by aiurel » 02 Feb 2010, 15:08

Executare silita asupra partilor sociale pe care o societate straina, impotriva careia am un titlu executoriu, le detine la cateva societati din Romania.

Este posibil asa ceva?
Este admisibila o astfel de actiune?

razman

Re: Executare silita parti sociale

Post by razman » 02 Feb 2010, 17:49

Dupa mine nu.Adica nu poti obliga pe cineva sa-i fi asociat cu de-a sila, iar capitalul social, din cata conta mai stiu eu, se reflecta in bilantul persoanei juridice, pe la clasa I, persoana juridica ...care este.... deci alta decat societatea ce ti-e debitor.
Aplicabile fiind prev art.452 si urm. CPC, poti indisponibiliza eventual ps, si poti urmari prin ES numai dreptul ce deriva din detinerea de catre debitorul tau a acelor ps, adica dividendul.

aiurel

Re: Executare silita parti sociale

Post by aiurel » 02 Feb 2010, 18:13

Speram un alt raspuns.
:D :D

Ar mai fi art. 66 din L. 31:
1) Pe durata societatii, creditorii asociatului pot sa-si exercite drepturile lor numai asupra partii din beneficiile cuvenite asociatului dupa bilantul contabil, iar dupa dizolvarea societatii, asupra partii ce i s-ar cuveni prin lichidare.
2) Creditorii prevazuti la alin. 1 pot totusi popri, in timpul duratei societatii, partile ce s-ar cuveni asociatilor prin lichidare sau pot sechestra sau vinde actiunile debitorului lor.

Asta ar merge?

razman

Re: Executare silita parti sociale

Post by razman » 02 Feb 2010, 18:38

Pai, una e partea sociala, si alta e actiunea. Tu ziceai de parti sociale...deci valabil ce am zis eu. Doar in caz de lichidare se pune altfel problema. In urma lichidarii, la bilantul de partaj se atribuie asociatilor, functie de partile sociale detinute si reflectate in pasivul patrimonial in cont 1012,ce ramane in activul societatii....care nu mai este, si astfel, ca efect al ,,transmisiunii succesorale'' , prin inregistrarea 1012 asociat x= cota/activ patrimonial , tu ,ca si creditor al asociatului x caruia i-ai poprit ps , iei ce i se cuvine acestuia de drept, adica cota din activul mortului.
Cat timp societatea este ,, vie'' -i-mi mentin cele zise, adica poti executa dividendul.

:vin:

aiurel

Re: Executare silita parti sociale

Post by aiurel » 02 Feb 2010, 19:27

Pai dividentul este lipsa sau deloc.
:-( :-( :-(

razman

Re: Executare silita parti sociale

Post by razman » 02 Feb 2010, 19:57

Asa, si ?
presupunand prin absurd ca poti sa iei ps, ce faci...mergi prin oras si te lauzi ca esti asociat...si cam atat
a si poate o mai avea si datorii la vladescu, iar tu (bine, nu tu ci pe cine reprezinti..da io asa zic), ca ,,patron'' proaspat dobanditor de drepturi, si, corelativ, de obligatii, poate o pui de un 27 Cod pr fiscala, ca aia nu tin cont de multe..pe cine prind,pe aia f..., si dupa aia trebe tu sa demonstrezi ca de fapt......cum sta treaba.

Repet,ce vrei tu, dupa mine nu merge.

Sa vedem ce mai zic si colegii.

aiurel

Re: Executare silita parti sociale

Post by aiurel » 03 Feb 2010, 18:24

Colegiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii !!!!!!

Care mai aveti vreo idee???

GIGI1

Re: Executare silita parti sociale

Post by GIGI1 » 03 Feb 2010, 20:47

nu ai spus care este titlul si in ce consta si hotaraste-te parti sociale sau actiuni

aiurel

Re: Executare silita parti sociale

Post by aiurel » 03 Feb 2010, 22:23

Este un SRL - deci parti sociale.

La una dintre societatile romanesti, societatea straina este actionar unic iar la o alta societate este actionar majoritar.

Titlul este obtinut pentru o valoare de cateva mii de euroi - prestatii pentru societatea straina.

sebastiana

Re: Executare silita parti sociale

Post by sebastiana » 08 Feb 2010, 12:23

E asa cum zice razman, se poate executa doar dividentul, am dezbatut o speta la conferinta de stagiu si proful a avut un caz in care a cerut execuatrea partilor sociale, instanta a respins, a incuviintat doar executarea dividentului.

Melinda

Re: Executare silita parti sociale

Post by Melinda » 21 Feb 2010, 23:03

Eu am vazut in cadrul unei executari silite, ca un executor a trimis debitorului SRL un proces-verbal despre I-a licitatie, obiectul fiind - parti sociale, ale unui asociat unic.

Propunerea mea, e sa consulti un B.E.J. si sa ne spui rezultatul...
Poate avem nevoie si noi candva de executarea unui SRL. :smile:
(In baza legii 105/1992, societatilor straine din Romania, in general, se aplica legea romana)

razman

Re: Executare silita parti sociale

Post by razman » 22 Feb 2010, 10:02

Numa te miri de ce mai is in stare unii la vremuri de criza.....criza de creier bineanteles.
Deci, din cata contabilitate mai stiu io, daca ne uitam in orice bilant din LUMEA asta, capitalul social, fiind sursa de formare a elementelor de activ, este reflectat in pasivul entitatii.

Deasemenea, din cat drept mai stiu io, principala functie a patrimoniului este gajul general al creditorilor, situati in pasivul patrimonial ca datorii, asupra elementelor situate in activul patrimonial reprezentand drepturi, si astfel, potrivit art.7 din Codul Fiscal, constituie ,,12. dividend - o distribuire in bani sau in natura, efectuata de o persoana juridica unui participant la persoana juridica, drept consecinta a detinerii unor titluri de participare la acea persoana juridica'', iar potrivit Legii 31 Art. 67. ,,- (1) Cota-parte din profit ce se plateste fiecarui asociat constituie dividend.
(2) Dividendele se distribuie asociatilor proportional cu cota de participare la capitalul social varsat, daca prin actul constitutiv nu se prevede altfel
''.

Mai mult, CPC ul numeste clar ceea ce poate fi urmarit prin executare silita, respectiv bunuri mobile, fructe neculese si prinse de radacini si bunuri imobile, prin urmare, fara nici un dubiu, elemente ale ACTIVULUI PATRIMONIAL.

Deci cum mama masii sa urmaresti silit persoana juridica si vinzi la licitatie un element de PASIV al SRL ului, elementul urmaribil -dreptul- fiind situat in activul patrimonial al altei persoane :shock: :?: :?: :?: :?: :?:

vulpacris

Re: Executare silita parti sociale

Post by vulpacris » 22 Feb 2010, 14:24

aiurel wrote:Executare silita asupra partilor sociale pe care o societate straina, impotriva careia am un titlu executoriu, le detine la cateva societati din Romania.

Este posibil asa ceva?
Este admisibila o astfel de actiune?
aiurel wrote:Este un SRL - deci parti sociale.

La una dintre societatile romanesti, societatea straina este actionar unic iar la o alta societate este actionar majoritar.

Titlul este obtinut pentru o valoare de cateva mii de euroi - prestatii pentru societatea straina.
Raz :bere:

El nu vrea sa execute un SRL si sa ia actiunile acestuia.

El vrea sa ia actiunile pe care debitorul sau le are cu titlu de investitie la cateva societati din Romania, care de fapt sunt doar doua, :grin: deci ceva de genul ca fondul proprietatea care are actiuni la firmele care sunt trecute in anexa la Titlul VII din L.nr. 247/2005, probabil societatea straina fiind o societate de investii.

In acest caz, actiunile detinute de aceasta la alte firme reprezinta chiar activul societatii straine, si, in acest caz pot fi urmarite, ulterior putand, ca firma la care este asociat unic sa fie vanduta, sau, in cazul celei de-a doua firme, oferite spre cumparare celorlalti actionari.

:cafea:

P.S. aiurel :bere: chiar ca esti aiurel, nu sunt parti sociale sunt investitii in actiunile unor societati comerciale, tu urmaresti banii investiti de societatea straina in Romania, nu partile sociale ale unui SRL :grin: asa spui la jude :wink: ca altfel zice ca nu :-?

razman

Re: Executare silita parti sociale

Post by razman » 22 Feb 2010, 15:30

vulpe :bere: , oricum zice nu. Din punct de vedere a ,,categorisirii'' :smile: , SRL ul este o societate mixta, respectiv de capitaluri si de persoane. Astfel, asociatii fiind ,,alesi'' intuitu personae, acestia nu pot fi inlocuiti, exclusi, si, mai mult, nu se pot retrage decat in conditiile legii, iar, partile sociale detinute nu pot fi instrainate decat in conditiile statutului, practic supunandu-se unui pact legal de preferinta la instrainare. Spre deosebire de SRL, SA ul este o societate de capitaluri, actiunile putand fi nominative sau la purtator, putand fi schimabate de la o forma in alta potrivit art.92 din Lege ,,(4) Actiunile nominative pot fi convertite in actiuni la purtator si invers, prin hotararea adunarii generale extraordinare a actionarilor, luata in conditiile art. 115.''.
Si pentru acestea, Legea 31 prevede, distinct, posibilitatile de urmarire. Astfel potrivit art.66
,, (1) Pe durata societatii, creditorii asociatului pot sa-si exercite drepturile lor numai asupra partii din beneficiile cuvenite asociatului dupa bilantul contabil, iar dupa dizolvarea societatii, asupra partii ce i s-ar cuveni prin lichidare.

(2) Creditorii prevazuti la alin. (1) pot totusi popri, in timpul duratei societatii, partile ce s-ar cuveni asociatilor prin lichidare sau pot sechestra si vinde actiunile debitorului lor.
''

Referitor la executarea SRL ului, io ziceam de cazul concret indicat de melinduta :floare: , pe care, dupa orice regula contabila si de drept, o vad o imensa aberatie. Daca o tinem tot asa, o sa vedem somatii care cuprin si ,,daca nu platiti in termen de o zi de la primirea prezentei, din urmatoarea zi va vom taia un deget, incepand de la cel mic a mainii stangi si continuand ca atare pana la epuizarea acestui gen de membre, apoi vom trece la urechi, incepand cu aceea care, conform unei expertize tehnice de specialitate ale carei costuri potrivit art.....din CPC va vor fi imputate, se va dovedi mai putin sensibila la diapazon..........Va anuntam deasemenea ca, spre deosebire de Anatol si Aliosa care sunt platiti din fondurile creditorului, noi va emitem si procese verbale in conformitate cu prev.art.... CPC, costurile de amputare fiind consemnate ca atare si, constituind titluri executorii de drept, vor fi puse in executare fara investire si vor fi suportate tot de catre debitor, iar juzii vor spune ca , intrucat serviciile medicale de urgenta sunt gratuite, nulitatea de drept se acopera, prin urmare respinge contestatia la executare formulata de contestator impotriva actului de executare ,,somatie'' si stabileste in sarcina acestuia si plata cheltuielilor de judecata in suma de....
:bere: :bere:

PS. Mis nervos, ca ii vad pe cacatii aia de la stat cum o freaca si nu le face nimeni nimic, vad un batranel cu HJ irevocabila in mana contra lu domn' primar iar executorii il paseaza de la unul la altul, si vad in paralel, pe aceeasi procedura legala futu i cum altii sunt scosi din casa pentru 1000 de euro si se invoca CEDO, celeritate, etc. De parca CEDO o dat ce o dat pt punerea in executare cu intarzaiere a unei HJ contra unei persoane din randurile ,,pulimii'' (citat) nu toate sunt contra onor STATULUI caruia i se falfaie. :-x :-x :-x :-x :-x
Last edited by razman on 22 Feb 2010, 16:12, edited 1 time in total.

vulpacris

Re: Executare silita parti sociale

Post by vulpacris » 22 Feb 2010, 16:09

Raz :cafea:

aiurel :bere: are un titlu executoriu impotriva unei societati straine.

Ca sa execute aceasta societate straina se poate indrepta spre toate activele pe care aceasta le detine.

Infiintarea unui SRL in Romania, fata de societatea-mama, straina, se considera a fi o investitie, intregul capital al SRL-ului astfel infiintat, putand face obiectul executarii impotriva societatii-mama.

Daca acest capital este format din partile sociale ale SRL-ului, care apartin in intregime societatii-mama, cred ca pot fi urmarite, iar daca valoarea lor este mai mica decat cea din titlul executoriu, pot fi atribuite in totalitate creditorului, acesta avand dupa aceea optiunea de a continua activitatea SRL-ului sau de a-l lichida, sa-si recupereze creanta.

Cred ca la asta se refera aiurel. :grin:

In cazul celei de-a doua societati, la fel, el vrea sa-i fie atribuite actiunile-partile sociale, detinute de societatea straina, si ceilalti asociati sau actionari au dreptul de a rascumpara actiunile-partile sociale, sau creditorul le poate vinde oricui este dispus, pentru a-si recupera creanta.

Daca ar cere lichidarea unei societati din Romania, nu s-ar vinde in procedura, si actiunile detinute de aceasta la alte societati, unde si-a investit capitalul, pentru a fi recuperate creantele ?!

:bere: :bere: :bere:

:cafea:

P.S. calmeaza-te, ca nu rezolvi nimic, ca singur spui ca li se falfaie :-D

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests