Detasare

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
lauraC

Detasare

Post by lauraC » 03 Mar 2006, 12:39

Un salariat urmeaza sa fie detasat. Cum detasarea reprezinta cesionarea contractului individual de munca, cu toate drepturile si obligatiile, catre angajatorul care a solicitat acest lucru, intrebarea mea este: cum ramane cu angajatorul care a dispus detasarea? In ce masura drepturile si obligatiile salariatului detasat subzista fata de angajatorul "detasator" (nu mi-a venit in minte alt termen :lol: ), avand in vedere ca toate prerogativele, inclusiv de aplicare a sanctiunilor disciplinare (mai putin concedierea) sunt preluate de angajatorul la care este facuta detasarea. In cazul in care pe parcursul detasarii apar probleme a caror rezolvare era in competenta salariatului detasat, acesta mai este obligat sa desfasoare activitati in folosul angajatorului care a dispus detasarea?
Intrebarea s-a facut "intrebarile"

varsatorsator

Post by varsatorsator » 03 Mar 2006, 13:18

nu inteleg ce te intereseaza de fapt. cum adica daca pe parcursul detasarii apar probleme care erau de competenta celui detasat? codul muncii arata clar ca cel detasat se afla sub controlul direct a societatii la care a fost dispusa detasarea. in alta ordine de idei daca apr probleme de competenta celui detasat la unitatea celui care dispune detasarea este firesc sa inceteze detasarea sau unitatea sa gaseasca o alta solutie de rezolvare a acestor probleme.

defectu

Post by defectu » 03 Mar 2006, 14:05

Pe perioada detasarii, angajatorul interesat de prestarea muncii va asigura salariatuluim - printre altele - salariul - cel putin la nivelul care-l are la momentul detasarii, cazare, transport. De asemenea, pe toata durata detasarii, acest angajator vireaza pt salariat toate contributiile angajator/angajat la asigurari sociale, somaj, sanatate.. La sfarsitul perioadei detasarii va elibera o adeverinta din care rezulta:
-perioada detasarii;
nr zile lucrate in fiecare luna;
- salariul;
- sporuri;
- zile CO;
- zile CM;
- zile absente nemotivate;
- zile absente motivate.
Daca nu a benefiat de CO, trebuie sa-i plateasca coresponzator perioadei lucrate.

In cazul in care nu i se respecta drepturile sus-mentionate, salariatul este in masura sa solicite incetarea detasarii, sa revina la unitatea sa si sa ceara angajatorului sau, plata tuturor drepturilor pt perioada detasarii.

lauraC

Post by lauraC » 03 Mar 2006, 15:28

Multumesc pentru raspunsuri. Voiam, de fapt, sa stiu daca salariatul detasat are dreptul de a refuza executarea unor sarcini pe perioada detasarii, daca acestea sunt "trasate" de angajatorul care a dispus detasarea. Recunosc ca a fost cam alambicata cererea precedenta. :oops:

maxxim

Post by maxxim » 07 Mar 2006, 13:34

lauraC wrote:Multumesc pentru raspunsuri. Voiam, de fapt, sa stiu daca salariatul detasat are dreptul de a refuza executarea unor sarcini pe perioada detasarii, daca acestea sunt "trasate" de angajatorul care a dispus detasarea. Recunosc ca a fost cam alambicata cererea precedenta. :oops:
Eu vad destul de simplu problema. Pe durata detasarii salariatul se subordoneaza angajatorului cesionar. (poate mai multe detalii oferite vor fi de natura sa-mi schimbe actuala parere)


:floare: :floare: :floare: pentru domnite.

danutz2006

Post by danutz2006 » 02 Jul 2008, 08:07

Am si eu o intrebare in legatura cu detasarea.
In cazul in care un angajat detasat, care nu s-a mai prezentat la munca, nu se prezinta nici la comisia disciplinara si trebuie concediat, se face mai intai incetarea detasarii?

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests