succesiune

Succesiuni, Terenuri, Constructii, Dezmembraminte, Societati Comerciale
Dana

succesiune

Mesaj de Dana » 11 Ian 2017, 11:10

Buna ziua,

Am dori sa facem o succesiune dupa bunicul care a decedat in 1993 dar avem o problema pe care am intampinat-o si nu stiu cum am putea proceda. Bunicul a avut un copil care a decedat mai demult inaintea lui, in urma lui a ramas sotia si fetita. Noi ca sa facem succesiunea am inteles ca prima data trebuie facuta succesiunea dupa baiat dar sotia acestuia nu vrea sa faca succesiunea. Exista o alta varianta de a face succesiunea dupa bunicul in conditiile date?

Multumesc.

Vizitator

Re: succesiune

Mesaj de Vizitator » 01 Mai 2017, 17:01

Bună ziua,

Una dintre condițiile pentru a moșteni este aceea că succesorul trebuie să fi supraviețuit defunctului.
În cazul acesta, copilul predecedat nu își moștenește tatăl, deci pentru a dezbate succesiunea bunicului nu este nevoie să dezbateți succesiunea fiului său predecedat.

Totuși, trebuie să țineți cont că, întrucât „fetița” este nepoată de fiu predecedat, adică un descendent în linie directă care a supraviețuit defunctului, aceasta vine la succesiunea bunicului său în calitate de moștenitor alături de ceilalți copii ai bunicului. Am pus „fetița” între ghilimele deoarece dacă era fetiță în 1993, înseamnă că a depășit de ceva vreme vârsta majoratului, ceea ce înseamnă că la momentul actual nu este nevoie de acordul mamei sale pentru ca aceasta să vină la moștenire.

Recapitulând:
- după bunicul dumneavoastră vin la moștenire toți urmașii săi din prima clasă, care i-au supraviețuit, adică toți copiii aflați în viață și toți nepoții de fiu predecedat (împreună cu soția bunicului, dacă i-a supraviețuit);
- dezbaterea succesiunii bunicului nu implică în acest caz dezbaterea succesiunii fiului predecedat, deci nu aveți nevoie de acordul soției fiului predecedat.

tiberiu

Re: succesiune

Mesaj de tiberiu » 09 Mai 2017, 13:20

Buna ziua, am cumparat un teren intravilan pt. constructie casa, am cert.Urbanism si PUD pt.teren,studiu topografic,studiu geotehnic,situatii de amplasament,incadrare. Pe acest pamant era proiectat a se construi 1 casa locuit. Intrebarea mea este daca eu doresc construirea a 2 case, mai am nevoie de alt PUD si alt certificat de urbanism?

decebal campean

Re: succesiune

Mesaj de decebal campean » 30 Ian 2018, 16:36

O succesiune de la tatal decedat,spre unicul fiu poate fi facuta,cu copie lagalizata?posed 5 hectare de padure si nu m-ai gasesc originalul.

Scrie răspuns

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori