societate radiata prejudiciata

Contestatia, Reorganizarea, Raspunderea, Falimentul.
rocambole
Membru nou
Membru nou
Mesaje: 25
Membru din: 25 Ian 2015, 17:46

societate radiata prejudiciata

Mesaj de rocambole » 29 Apr 2015, 23:42

O societate comerciala X a livrat marfa unei societati Y, care nu a fost platita.
Societatea X da in judecata societatea Y.
Intre timp, societatea X a cerut tribunalului sa fie supusa procedurii simplificate de insolvanta, aratand ca nu isi poate onora obligatiile scadente si ca se afla in stare de insolvanta. Tribunalul a admis cererea si a numit un lichidator.
Instanta obliga societatea Y sa-i plateasca marfa societatii X, dar societatea Y face apel.
Lichidatorul, in temeiul art.131 din Legea privind procedura insolvenţei, propune închiderea procedurii insolvenţei debitorului X deoarece aceasta nu mai are fonduri nici pentru creditori si nici pentru a acoperi cheltuielile administrative, iar instanta admite cererea lichidatorului, societatea X fiind radiata din Registrul comertului.
Ce se intampla in continuare cu procesul pe care societatea X l-a castigat in prima instanta, tinand seama ca societatea X nu mai exista?

Bracon Ioan

Re: societate radiata prejudiciata

Mesaj de Bracon Ioan » 02 Mar 2018, 16:15

Legea nr. 428/2002 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 181/2001 privind modificarea şi completarea Legii nr. 314/2001 pentru reglementarea situaţiei unor societăţi comerciale
În vigoare de la 10.07.2002

Parlamentul României adoptă prezenta lege.
Articol unic. - Acțiuni respinse (1), Jurisprudență (2), Reviste (1)
Se aprobă Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 181 din 20 decembrie 2001 privind modificarea şi completarea Legii nr. 314/2001 pentru reglementarea situaţiei unor societăţi comerciale, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 844 din 28 decembrie 2001, cu următoarea completare:

- La articolul unic punctul 2, la articolul 5, după alineatul (3) se introduce alineatul (4) cu următorul cuprins:

"
(4) Radierea este nulă de drept în toate cazurile privitoare la societăţile comerciale cu datorii faţă de bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, la datoria publică internă, precum şi faţă de alţi creditori cu care au litigii, aflate pe rolul instanţelor judecătoreşti."
Jurisprudență (1)

Această lege a fost adoptată de Senat în şedinţa din 11 aprilie 2002, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constituţia României.
PREŞEDINTELE SENATULUI
NICOLAE VĂCĂROIU

Această lege a fost adoptată de Camera Deputaţilor în şedinţa din 11 iunie 2002, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constituţia României.


p. PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR,
OVIDIU CAMELIU PETRESCU

Bucureşti, 27 iunie 2002.

rrocambole

Re: societate radiata prejudiciata

Mesaj de rrocambole » 03 Mar 2018, 09:28

Situatia este asemanatoare si in cazul unui proces penal in care societatea este parte civila ? De ex. s-a inceput urmarirea penala impotriva administratorului unic al societatii pentru delapidarea societatii, societatea a fost radiata iar pe urma administratorul a fost trimis in judecata ? Cine reprezinta societatea dupa radiere in timpul procesului penal? Eventuala despagubire pe care va trebui sa o plateasca administratorul va reverni asociatilor( actionarilor ) ?

Scrie răspuns

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori