Tentativa furt ITALIA

Răspunde


Această întrebare este o metodă de a preveni trimiterile automate de către boţii de spam.
Zâmbete
:cry: :kiss: :aplauze: :fluierat: :(%): :mrgreen: :neutral: :floare: :skul: :mask: :wink: :D :cool: :???: :-o :smile: :(|) :pig: :bye: :| :arrow: :idea: :x 8) :-? :shock: :sad: :-( :grin: :-D :-x :mad: :-P :?: :!: ;-) :roll: :twisted: :evil: :politia: :007: :oops: :razz: :lol: :carte: :wall: :cake: :burger: :cafea: :vin: :sampanie: :bere: :ziar: :regulament: :scuze: :scrie: :crizaderas: :dans:

BBCode este ACTIVAT
[img] este ACTIVAT
[flash] este DEZACTIVAT
[url] este ACTIVAT
Zâmbetele sunt ACTIVATE

Subiect revizuit
   

Vizualizare extinsă Subiect revizuit: Tentativa furt ITALIA

Re: Tentativa furt ITALIA

de Silviu » 20 Oct 2014, 21:20

Pai ... de exemplu, la noi, e asa: Se face o plangere la organul competente, pentru savarsirea unei infractiuni. Politia/Parchetul va cita persoana respectiva impreuna cu alte persoane indicate in plangere pentru a da o declaratie si pentru a ii da posibilitatea de a isi face aparari. Daca infractiunea este de o anumita natura si sunt intrunite anumite conditii, faptuitorul/suspectul poate fi retinut si eventual chiar arestat.
Daca s-a inaintat o plangere la carabinieri in Italia, banuiesc ca se va face o cercetare in acest caz.
Nu cred ca i se va intampla ceva la vama, dar este posibil sa fie chemata la politie in localitatea unde locuieste pentru a da lamuriri, daca se cere concursul organelor competente romane.

Pentru mai multe lamuriri, puteti incerca aici.

Re: Tentativa furt ITALIA

de Vizitator » 20 Oct 2014, 20:13

Multumesc pentru raspuns. Inca o intrebare, presupunand ca in codul penal italian nu se prevede la fel ca in cel roman, i se poate intampla ceva pe drum, la vama de exemplu? Iar daca ea ajunge in Ro, cum se va desfasura totul?

Re: Tentativa furt ITALIA

de Silviu » 20 Oct 2014, 19:59

De principiu, atata timpt cat le-a pus la loc, nu i se va intampla nimic.

Art. 34: Desistarea şi împiedicarea producerii rezultatului
(1)Nu se pedepseşte autorul care, înainte de descoperirea faptei, s-a desistat ori a încunoştinţat autorităţile de comiterea acesteia, astfel încât consumarea să poată fi împiedicată, sau a împiedicat el însuşi consumarea infracţiunii.
(2)Dacă actele îndeplinite până în momentul desistării sau împiedicării producerii rezultatului constituie o altă infracţiune, se aplică pedeapsa pentru această infracţiune.

Asta este conform codului nostru penal.
Daca in codul penal italian nu este prevazuta o astfel de masura, pot exista consecinte. Depinde pana la urma si ceea ce or sa declare cetatenii italieni la carabinieri ...

Tentativa furt ITALIA

de Simona993 » 20 Oct 2014, 19:42

Buna seara! Am nevoie de o informatie, va rog.
O persoana a lucrat in casa unor italieni 1 luna fara acte, iar aceasta persoana a vrut initial sa fure bijuterii nestiind ca in casa sunt camere de luat vederi, dar la cateva zile s-a razgandit si le-a pus la loc. Astazi s-a terminat luna de munca, iar acum este pe drum spre Ro. Proprietarii s-au uitat pe camera dupa ce a plecat ea si am inteles ca s-au dus la carabinieri. Ce i se poate intampla respectivei persoane? Multumesc anticipat! :)

Sus