distanta garaj fata de gard vecin

Răspunde


Această întrebare este o metodă de a preveni trimiterile automate de către boţii de spam.
Zâmbete
:cry: :kiss: :aplauze: :fluierat: :(%): :mrgreen: :neutral: :floare: :skul: :mask: :wink: :D :cool: :???: :-o :smile: :(|) :pig: :bye: :| :arrow: :idea: :x 8) :-? :shock: :sad: :-( :grin: :-D :-x :mad: :-P :?: :!: ;-) :roll: :twisted: :evil: :politia: :007: :oops: :razz: :lol: :carte: :wall: :cake: :burger: :cafea: :vin: :sampanie: :bere: :ziar: :regulament: :scuze: :scrie: :crizaderas: :dans:

BBCode este ACTIVAT
[img] este ACTIVAT
[flash] este DEZACTIVAT
[url] este ACTIVAT
Zâmbetele sunt ACTIVATE

Subiect revizuit
   

Vizualizare extinsă Subiect revizuit: distanta garaj fata de gard vecin

Re: distanta garaj fata de gard vecin

de Andrei » 01 Oct 2018, 09:40

Bina ziua. Am si eu o problema cu vecinul. Eu stau la colt de strada si vecinul are casa facuta in spatele terenului meu exact unde vreau sa imi fac garajul. Problema la mine ii ca imi cere de la primarie semnatura de la el pt garaj si el nu vrea sa imi dea pentru ca are geamuri de la living spre mine. Eu pastrez distanta de mini 60 cm de gard am chiar 85cm. Ce ii de facut. Am si gard facut de mine din placi de beron inalt 2,40 m asta facut cu autorizatie

Re: distanta garaj fata de gard vecin

de carlam » 11 Dec 2009, 10:41

Buna dimineata:)
va multumesc ptr ajutorul oferit....
o sa ma interesez mai usor acum avand info de la Vulpacris,,,
cat despre jgheaburi,,,,sunt pe propr mea....apa nu se scurge in nici un fel spre vecin,,,ferestre catre dansul nu am ,,,,pur si simplu pune bete in roate ptr ca nu am decat 30 cm lasati intre gard si garaj,,,atat....iar gardul dupa cum am mai spus este facut de mine...
va multumesc si o zi buna..
:)

Re: distanta garaj fata de gard vecin

de serafim » 06 Dec 2009, 00:18

asa cum ti-a spus si Vulpacris e OK.
dar, eu m-am referit la faptul ca daca, streasina ta este pe terenul lui NU CONTEAZA ca apa se scurge sau nu !!!
atunci trebuie sa faci astfel incat streasina si jgheabul/burlanul aferent sa treaca pe terenul tau si nu pe proprietatea vecinului !

Adica, daca vecinul tau vrea sa faca o constructie pe propriul lui teren aceasta sa nu fie obstructionata de streasina sau jgheabul tau !!

Re: distanta garaj fata de gard vecin

de vulpacris » 05 Dec 2009, 12:48

:wall:

Nu modificati nimic !

Distanta de 60 de cm despre care vorbiti dvs. se refera DOAR la cazul cand in zidul garajului, dinspre vecin, ar fi o deschidere care sa va ofere "vederi piezise" in proprietatea acestuia.

Aceasta distanta minima este prevazuta de legiuitor in Titlul IV "Despre Servituti", Capitolului II "Despre servitutile stabilite de lege", Sectiunea III "Despre vederea in proprietatea vecinului", in art. 611 si urm. Cod civil iar, insasi denumirea sectiunii este mai mult decat explicita cu privire la cazul in care se prevede in mod obligatoriu aceasta distanta minima.

:cafea:

Re: distanta garaj fata de gard vecin

de floryxsx » 05 Dec 2009, 01:10

Sincer, va sfatuiesc sa modificati, pentru ca si eu am avut probleme cu vecinul pentru un amarat de gard. Ca am intrat cu 2cm in terenul lui. Si mi-a facut reclamatie la primarie, am avut mareeeee tam-tam! Si am mutat gardul cu 2cm mai spre mine. Apoi s-a legat de jgheaburi... ca vezi doamne i-ar strica gradina si asa mai departe (desi era departe de realitate). Si nu va mai zic ca vecinul meu era nimeni altul decat... un preot! Am avut multe scandaluri si probleme cu el (din vina lui) si mentionez ca nimeni nu se leaga de preoti sau de biserica (nu stiu daca de frica sau de paranoia, dar...), asa ca... a trebuit sa cedam. Daca nu vreti probleme sau dureri de cap, va propun sa-l mutati.

:cafea:

Re: distanta garaj fata de gard vecin

de carlam » 04 Dec 2009, 10:03

Streasina are scurgere facuta in asa fel incat sa nu ajunga apa in curtea vecinului si nici in poarta lui,,,e totul aranjat foarte bine din acest pct de vedere...
as vrea sa stiu daca exista vreo lege care sa mi permita sa las garajul in starea in care e acum ,,,cu streasina ok si fara ferestre spre dansul....dar la o distanta de doar 30 cm fata de gard.
o zi buna :)

Re: distanta garaj fata de gard vecin

de serafim » 03 Dec 2009, 15:41

modificati ! macar streasina astfel nu va putea spune nimic, normal picatura streasinii trebuie sa fie tot pe terenul d-voastra, daca de la streasina pana la limita de teren sunt cei 30 cm lasati asa...

distanta garaj fata de gard vecin

de carlam » 03 Dec 2009, 15:22

Buna ziua.
Daca este cineva care imi poate da un raspuns va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema.....
De curand am terminat de construit garajul.....numai ca nu s-a tinut cont de cei 60 cm care treb lasati intre gard si garaj ci doar 30,,,si astfel vecinul a inaintat o plangere ptr a nu putea obt receptia....garajul are streasina si nu are ferestre spre terenul dansului care de altfel in acest moment este gol...nu are nimic ridicat pe el iar gardul dintre noi si terenul dansului este ridicat de noi daca are vreo importanta.
putem lasa garajul asa cum este sau treb modificat ptr a avea cei 60 cm distanta intre?
va multumesc,
Gaby

Sus