Inchidere firma care a avut activitatea suspendata

Contestatia, Reorganizarea, Raspunderea, Falimentul.
guest

Inchidere firma care a avut activitatea suspendata

Mesaj de guest » 05 Sep 2013, 12:04

Buna ziua,
Am infiintat o firma in 23.02.2005, la care sunt asociat unic. Nu am avut activitate pe firma, cred ca doar in primul an cateva facturi, cu plata contributiilor la stat.
Firma a fost suspendata din data de 14.04.2006. De atunci nu am mai facut nimic pentru firma, nu am depus nici o declaratie sau altceva. Am avut si un angajat, la vremea respectiva fiind angajat pe perioada nedeterminata, pentru care imi amintesc ca am semnat o decizie de incetare contract incepand cu data suspendari firma. La momentul inchideri am fost instiintat de la onrc ca daca nu reactivez firma, aceasta se inchide automat.
Ce am aflat zilele acestea de la administratia financiara este ca trebuie depuse declaratiile 100, 101 pe toata perioada de cand a fost suspendata firma pentru care voi primi amenda 500 ron, declaratia 010 (cu data suspendari de activitate) pentru scoatere salariat din evidenta, pentru care voi primi avertisment.

Nu stiu cum este cu bilant/balanta, daca a fost depus in primul an de activitate al firmei sau nu, dupa suspendare sigur nu s-a depus nimic.
Referitor la impozitul forfetar nu stiu daca trebuie platit sau nu, tinand cont ca firma apare din aprilie 2009 inactiva financiar. Firma are sediul social expirat din 2010, societatea fiind infiintata pe adresa la care locuiam la vremea respectiva.

Cei de la ONRC spuneau ca firma nu trebuie reactivata (implicit schimbat sediul social) pentru inchidere.
Scopul meu la administratia financiara este sa obtin certificatul de atestare fiscala pentru inchidere firma.

Din ce am intrebat, am inteles ca pentru impozitul forfetar pe langa plata se percep si penalizari. La fel pentru bilant, amenzile sunt mari inclusiv penalizarile. La momentul suspendarii firmei contabila din acea vreme nu mi-a spus ca mai trebuie sa depun ceva fie si pe 0.
Este vreo posibilitate sa scap de penalizari ale impozitului forfetar, sau chiar de plata acestuia?
Firma apare inactiva financiar din aprilie 2009.
Daca aveti nevoie si de alte informati va rog sa imi scrieti pe forum.
Vreau neaparat sa inchid aceasta firma sa scap de toate problemele.
Este cineva pe acest forum care poate inchide aceasta firma repede si fara plata prea multor penalitati.

Multumesc,

Savoiu Iulian

Re: Inchidere firma care a avut activitatea suspendata

Mesaj de Savoiu Iulian » 09 Mar 2015, 23:03

Daca aveti datorii pe firma mai mari de 40.000 lei, aceste datorii pot fi si catre asociatii firmei, atunci firma se poate inchide(radia) prin deschiderea procedurii falimentului. In acest sens va sfatuiesc sa apelati la serviciile unui lichidator.

Lichidator,
Savoiu Iulian
Tel. 0730.024.551
Email: iuliansavoiu@yahoo.com

cristian ovidiu

Re: Inchidere firma care a avut activitatea suspendata

Mesaj de cristian ovidiu » 10 Mai 2018, 13:07

din experienta mea stiu ca legea spune clar ca o firma ca advoastra trebuia sa fie de mult radiata de registrul comertului pe cheltuiala statului ...REGISTRUL COMERTULUI SE OCUPA DE PROCESE SI CERE IN INSTANTA RADIEREA ...Dvoastra nu mai datorati nimic ANAFULUI pt ca toate creantele dvoastra dispar odata cu radierea ...atentie nu ANAFUL FACE RADIEREA CI REGISTRUL COMERTULUI DIN OFICIU IN SPETA DVOASTRA .. si mai puteti face ceva ...suspendati o consecutiv si tineti soc fara sediu social ...repet REGISTRUL COMERTULUI PE BANII LUI E OBLIGAT SA RADIEZE SOC

Scrie răspuns

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori