De ce Executorul nu doreste sa execute demolarea unei case?

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Victor Naspert

De ce Executorul nu doreste sa execute demolarea unei case?

Mesaj de Victor Naspert » 15 Apr 2016, 12:57

O persoana si-a construit casa pe terenul meu, iar dupa 2 ani, am castigat procesul, definitiv. Instanta a dat urmatorul Verdict:
"Obliga paratul sa lase reclamantei in deplina proprietate si posesie, 9 mp, respectiv, 063 la E si 0,61 la V, pe o lungime de 13,88 metri. Obliga paratul la desfinatarea pe chieltuiala sa a constructiei edificata fara autirizatie, doar pentru partea ce depaseste limita proprietatii paratului prin ocuparea fara drept a unei fasii din terenul proprietatea reclamantei, in caz contrar, autorizeaza reclamanta de a desfiinta aceea parte din constructie pe chieltuiala paratilor."
Am ajuns la un executor, in amaratul de Caracal, vizavi de judecatorie i-am platit 1200 lei avansul; acesta spune ca treaba este umpic cam complicata, dar se va executa, ii demolam partea de casa construita abuziv. Dupa 10 zile, il sun, sa vad daca a facut demersurile necesare, a spus ca da, dupa care a inceput sa se planga , si sa se schimbe la 90 de grade; imi spunea ca acele persoane sunt bolnave si sarace, si sa ma inteleg cu ei. Deci totul sa schimbat in favoarea celor ce trebuia sa le demoleze cladirea. ( Ma intreb cati bani a luat acel executor si cum ma poate prostii?)

Executorul spune:
" Nu am cum sa le dau casa jos, deoarece instanta nu a precizat clar, decat sa se demoleze 9 metri pe 60 din acea constructie ( adica jumatate dintr-un Hol ) , iar la mine este primul caz de acest gen si nu stiu cum sa procedez.... Cu escavatorul nu ai cum sa intri ca nu te las eu, pentru ca strici mai multe decat ne permite instanta, dar, in schimb, o poti face doar manual... Iar daca vei intra cu escavatorul, pe mine ma va trage la raspundere parchietul.... Iar dupa un timp de comvorbiri si certuri, vazand ca nu o poate scoate la capat cu mine, deoarece nu este logic ce vrea el, imi spune ca nu stie ce sa faca, nu a mai intalnit asemenea cazuri, el a facut doar evacuarii si alte lucruri marunte"
Intrebarea mea este in felul urmator:
1) cum de nu pot sa imi dau cei 9 metri jos, cu dreptatea in mana si de ce este atat de complicat sa intri cu excavatorul?
2) Ce demersuri trebuie sa fac ca sa-l oblig pe Executor sa accepte sa dau jos partea de 9 metri, neinteresandul ce stricaciuni produce excavatorul, deoarece cei ce au intrat cu casa nu doreste sa o demeolze. Toate firmele pe care le-am contactat imi spune in felul urmator: “Eu nu imi trimit oameni sa-I omor ca vrea executorul tau sa demoleze manual, e nebun? …e prea mare cladirea… Nu am mai intalint asa ceva…”
3) Se poate da autorizatie de constructie pentru acea casa, daca aceasta nu respecta distanta intre mine si el dupa ce acea parte de 9 metri este demolata?

Eu ma intreb??
In decizie nu scrie nimic in legatura cu reclamanta, despre cum sa o dea jos partea de casa, doar lor le spune ce sa dea jos; doar ca o autorizeaza sa desfinteze acea parte de constructie. Deci dupa mintea mea, logica si clara, instanta nu ma obliga cum sa dau partea de casa jos, altfel ar fi trebuit sa specifice ca nu am voie sa ma apropriu sau distrug intr-un fel sau altul restul de casa...etc

noname234

Re: De ce Executorul nu doreste sa execute demolarea unei ca

Mesaj de noname234 » 17 Ian 2017, 07:31

Instanta este de vina pentru că a dat un răspuns în doi peri.
Si ea trebuia să oblige pe proprietari să-si demoleze singuri casa și să le dea un termen.
Legile din România parcă sunt date de niste copii sau de oameni corupti.

Scrie răspuns

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori