Ce se intampla cu ipotecile si somatiile dupa adjudecare?

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
danpreda

Ce se intampla cu ipotecile si somatiile dupa adjudecare?

Mesaj de danpreda » 19 Mai 2012, 16:58

Vreau sa cumpar un apartament dar ma sperie numarul mare de sarcini care greveaza imobilul. Ce se va intampla cu aceste somatii si ipoteci, dupa adjudecare? Le pastrez eu? Va trebuie sa platesc pentru radierea fiecareia dintre ele? Iata cum arata anuntul:

In publicatia de vanzare scrie ca "Bunurile imobile sunt grevate de urmatoarele sarcini :
- sechestru judiciar in fav. ******
- somatie imobiliara emisa de *******,
- somatie imobiliara in favoarea ******,
- somatie emisa de BEJ *****
- somatie emisa de *******,
- drept de ipoteca in favoarea ******,
- drept de ipoteca in favoarea Primariei ******,
- somatie de plata executor bancar *******
- drept de ipoteca in favoarea Banca *******
- drept de ipoteca in favoarea *****BANK
- drept de ipoteca in favoarea ******Bank.

Avatar utilizator
administrator
Site Admin
Site Admin
Mesaje: 45
Membru din: 27 Feb 2009, 00:59
Localitate: Romania
Contact:

Mesaj de administrator » 24 Mai 2012, 09:43

Extras din Codul de Procedura Civila
Efectele adjudecarii

Transmiterea proprietatii imobilului

Art. 856. - (1) Prin adjudecarea imobilului adjudecatarul devine proprietar. De la aceasta data, adjudecatarul are dreptul la fructe si venituri, datoreaza dobanzile pana la plata integrala a pretului si suporta toate sarcinile imobilului.
(2) Prin intabulare, adjudecatarul dobandeste dreptul de a dispune de imobilul cumparat, potrivit regulilor de carte funciara.
(3) De la data intabularii, imobilul ramane liber de orice ipoteci sau alte sarcini privind garantarea drepturilor de creanta, creditorii putandu-si realiza aceste drepturi numai din pretul obtinut. Daca pretul de adjudecare se plateste in rate, sarcinile se sting la plata ultimei rate.
(4) Ipotecile si celelalte sarcini reale, precum si drepturile reale intabulate dupa notarea urmaririi in cartea funciara se vor radia din oficiu, cu exceptia celor pentru care adjudecatarul ar conveni sa fie mentinute; de asemenea, vor fi radiate din oficiu drepturile reale intabulate ulterior inscrierii vreunei ipoteci, daca vanzarea s-a facut in conditiile prevazute la art. 845 alin. (7), toate notarile facute cu urmarirea silita, interdictia de instrainare sau de grevare, daca exista, cu exceptia celei prevazute la art. 855 alin. (3), precum si promisiunea de a incheia un contract viitor, daca pana la data adjudecarii beneficiarul promisiunii nu si-a inscris in cartea funciara dreptul dobandit in temeiul contractului care a facut obiectul acesteia.
(5) Daca imobilul a fost adjudecat cu plata pretului in rate, adjudecatarul nu il va putea instraina sau greva, fara incuviintarea creditorilor urmaritori, inainte de plata integrala a pretului.
Site Admin
Avocatura Com

Adjudecatar

Re: Ce se intampla cu ipotecile si somatiile dupa adjudecare

Mesaj de Adjudecatar » 14 Feb 2013, 18:14

Am cumparat eu la licitatie casa ipotecata la BCR. Cand am fost la Cadastru sa fac intabularea, au zis nu mai este nevoie sa mentionez in cerere ca doresc radierea ipotecii, pentru ca se intelege de la sine. Nu costa nimic in plus, pretul la intabulare calculandu-se in functie de pretul de vanzare sau de pretul minim pentru zona respectiva (din grila de preturi a notarilor). Dupa 7 zile am luat extrasul de carte funciara curat ca lacrima, in care scrie doar ca eu sunt proprietar.

In legatura cu datoriile la intretinere, electricitate, sau alte utilitati, nu mai este problema noului proprietar, asa cum scrie dealtfel si in legislatie si in actul de adjudecare.

aiurescu

Re: Ce se intampla cu ipotecile si somatiile dupa adjudecare

Mesaj de aiurescu » 12 Oct 2013, 16:12

dar daca pretul adjudecarii este mai mic decat valoarea ipotecii? cum isi realizeaza creditorul ipotecar drepturile? ce se intampla cu ipoteca?

executor_sibiu

Re: Ce se intampla cu ipotecile si somatiile dupa adjudecare

Mesaj de executor_sibiu » 04 Noi 2013, 23:11

aiurescu scrie:dar daca pretul adjudecarii este mai mic decat valoarea ipotecii? cum isi realizeaza creditorul ipotecar drepturile? ce se intampla cu ipoteca?
In mod normal adjudecatarul este obligat sa plateasca si sumele necesare acoperirii ipoteccii.

marius_bitoi

Re: Ce se intampla cu ipotecile si somatiile dupa adjudecare

Mesaj de marius_bitoi » 13 Iul 2016, 02:07

Subiect: Tribunalul Ilfov a pus sechestru dupa ce imobilul a fost adjudecat liber de sarcini

Subiect: Tribunalul Ilfov mi-a pus sechestru dupa ce am adjudecat un apartament

am adjudecat in 23.10.2014 un apartament al unei persoane publice ce are procese penale cu DNA si dupa ce am intabulat provizoriu(aveam act de adjudecare in 26.11.2014) curge un termen de 30 de zile de contestatie (mentionez ca nu au fost), dar pe 30.12.2014, la 5 zile dupa expirarea termenul de contestatie, Tribunalul Ilfov trimite la OCPI adresa si noteaza ,,menținerea minutei unei sentinte penale(sechestru), minuta care nu a fost notat niciodata conform extraselor de carte funciară, dar Ilfov cere menținerea... Pe 24.02 depun intabularea definitiva si peste 3 zile cand ridic incheierea,OCPI imi comunica aceasta incheiere ca a fost notat acest sechestru, toate celelalte sarcinii fiind radiate. Deci intre intabularea provizorie si cea definitiva exista o portita nefavorabila si dezavantajoasa pentru noul adjudecatar. Am sechestrul notat in cartea funciară, am deschis proces la Judecătoria Pitesti, instanța imi respinse cerere pe motiv ca nu ar fi întemeiată....Imi poate recomanda cineva un avocat care sa ma reprezinte si care a avut de-a face cu asa ceva? Am fost cumpărător de buna credința iar la vremea licitației nu apărea acest sechestru. Are cineva idee ce trebuie facut? 0740546599

tibiolan

Re: Ce se intampla cu ipotecile si somatiile dupa adjudecare?

Mesaj de tibiolan » 09 Aug 2019, 21:48

Salut Marius

ai rezolvat ceva pana azi ? Ce ai intreprins ?
Te intreb pt ca sunt si eu intr-o situatie similara

multumesc anticipat

tiberiu

Scrie răspuns

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori