Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Anticorupţie
07.11.2017 | Avocatura.com
Şaisprezece persoane, printre care şi un avocat, reţinute în dosarul decontărilor fictive de servicii medicale de la CASMB
Procurorii din cadrul DNA - Secția de combatere a corupției au dispus extinderea cercetărilor, punerea în mișcare a acțiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 6 noiembrie 2017, a 16 inculpați, reprezentanți ai unor firme de servicii medicale la domiciliu. Printre inculpați se numără și Caraculacu Adriana-Georgeta, la data faptelor avocat în Baroul București, sub aspectul săv
02.11.2017 | Avocatura.com
DNA: Avocat din cadrul Baroului București, trimis în judecată pentru trafic de influență
Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului Popescu George Alexandru, avocat în cadrul Baroului București, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. Acesta ar fi pretins de la ruda unei persoane cercetate în stare de arest preventiv suma de 4.000 euro.
31.10.2017 | Avocatura.com
DNA: Avocat, trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență
În cursul anului 2017, în contextul desfășurării unui proces civil de partaj, inculpatul Panduru Cosmin, în calitate de avocat în cadrul Baroului Timiș, a pretins de la una dintre părțile implicate în cauză suma de 2.000 euro. Acum, DNA a dispus trimiterea în judecată a avocatului pentru trafic de influență.
24.10.2017 | Avocatura.com
DNA: Un prim procuror, un medic și un primar comună printre condamnările din luna SEPTEMBRIE
În cursul lunii septembrie 2017, în dosare de corupție instrumentate de D.N.A., au rămas definitive 18 hotărâri judecătorești prin care au fost condamnați 24 inculpați.
02.10.2017 | Alexandra POPA
PROCUROR TRIMIS ÎN JUDECATĂ pentru șantaj, instigare la compromiterea intereselor justiției și alte infracțiuni
Nu știm ce-o fi apucat-o pe Raluca, fost prim-procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, de a constrâns psihic mai bine de un an o persoană pentru a-i ceda dreptul de proprietate asupra unei garsoniere și al unui apartament... Raluca, Raluca ai vrut să fii fată rea pentru câțiva metri pătrați, dar nu prea ți-a ieșit.
26.09.2017 | Avocatura.com
ȘEFA DNA, cercetată disciplinar de Inspecția Judiciară
Laura Codruța Kovesi împreună cu procurorul-șef adjunct Marius Iacob, și procurorul Gheorghe Popovici sunt cercetați disciplinar de către Inspecția Judiciară. Toată "nebunia" a început în urma sesizării înaintate de foștii anchetatori ai DNA Mihaiela Moraru Iorga și Doru Țuluș.
29.08.2017 | Avocatura.com
4 polițiști au fost reținuți pentru luare de mită
Patru polițiști "puși pe treabă" sunt cercetați penal pentru infracțiunea de luare de mită. Aceștia sunt de la Serviciul Rutier al Poliției Județene Bistrița-Năsăud și se pare că au primit bani de la un șofer suprins în trafic.
11.08.2017 | Avocatura.com
Condamnări DNA iunie 2017: un deputat, un secretar de stat în MJ, 3 judecători, un grefier, 2 avocaţi și lista continuă
În cursul lunii iunie 2017, în dosare de corupție instrumentate de D.N.A., au rămas definitive 37 hotărâri judecătorești prin care au fost condamnați 85 inculpați. Pedepsele dispuse de judecători faţă de cei 85 inculpaţi variază între 7 ani şi 8 luni închisoare şi 1 an si 8 luni cu amânare.
09.08.2017 | Avocatura.com
Doi avocaţi din cadrul Baroului Iași, condamnaţi cu executare
Doi membri ai Baroului Iaşi au primit ieri pedepse cu închisoarea, cu executare. Aceştia au fost acuzaţi de către DNA de unele matrapazlâcuri cu terenuri. Pe lângă pedepsele cu închisoarea, inculpaţii din acest dosar trebuie să achite şi despăgubiri impresionante, de peste un milion de euro, către Municipiul Iaşi, UAT Miroslava sau Romsilva RA.
31.07.2017 | Avocatura.com
CE MAI VINDE FISCUL: Apartamentele lui Robert Negoiţă cu 17.000 de euro sau magazinele lui Dorin Cocoș, evaluate la aproape 11 milioane de lei
ANAF încearcă să recupereze pagube peste pagube, îndeosebi de la "greii" corupției. De data aceasta sunt luați la bani (nu prea) mărunți Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3, care ar fi adus statului o pagubă de 17 milioane de euro, când a vândut peste 1.000 de apartamente fără plata TVA-ului, sau omul de afaceri Dorin Cocoş, ale cărui magazine sunt evaluate la aproape 11 milioane de lei.
26.07.2017 | Avocatura.com
"Diplome de licență fără studii", cea mai nouă cauză a PÎCCJ privind mai multe infracțiuni de corupție
Cea mai nouă "modă" în lumea educației este eliberarea de diplome pentru studenții străini care nici măcar nu cunosc limba română. Astfel, 106 percheziții domiciliare au loc la mai multe persoane, cadre didactice și studenți din două universități, pentru crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, în vederea începerii urmăririi penale și a punerii în mișcare a acțiunii penale.
07.12.2016 | Avocatura.com
"Academia anticorupție" - 20 de tineri timișoreni vor învăța cum să schimbe fața României
A.T.A.C. (Academia Timișeană Anti-Corupție) - platforma care luptă împotriva corupţiei a deschis apelul la candidaturi. Programul se adresează absolvenţilor de studii superioare, cu vârsta cuprinsă între 22-35 de ani, care prestează un serviciu de interes public, activează într-un domeniu de interes public sau lucrează în legătură cu un serviciu public din județul Timiș.
28.11.2016 | Avocatura.com
DNA: Executor judecătoresc arestat pentru că s-a folosit de banii încasați de la unii dintre datornici
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui executor bancar și judecătoresc. Costinel Romeo Drăgan este anchetat pentru săvârșirea a zece infracțiuni de abuz în serviciu. Romeo a folosit mecanismul de fraudare de tip "suveică", adică a utilizat o parte din banii încasați de la unii dintre
17.10.2016 | Avocatura.com
Procurorii DNA ar putea avea parte de specializare aprofundată pentru eficientizarea investigațiilor
Un proiect de management propune ca procurorii să fie specializați în anumite domenii de activitate pentru creșterea eficienței investigațiilor. Marius Bulancea, propus pentru funcția de prosuror șef al Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție din cadrul DNA, îndeamnă la o specializare aprofundată a procurorilor, arătând că fraudele privind achizițiile publice în
29.09.2016 | Avocatura.com
Șefa DNA: "Suntem într-o fază în care procurorii DNA sunt suficient de maturi, experimentați și curajoși încât să facă față atacurilor"
Direcția Națională Anticorupție are în lucru peste 7.600 de dosare penale care vizează corupția la nivel înalt. De asemenea, Laura Codruța Kovesi a susținut că procurorii DNA au indisponibilizat, anul acesta, bunuri și valori de aproximativ 250 de milioane euro. Pentru că s-a tot adus în discuție faptul că procurorii sunt amenințați și hărțuiți de către cei cercetați, șefa DNA a ținut să p
Pagina: 1 2 3 4 5

RECOMANDĂRI
Avocat
Carmen Nemes
Avocat
Andreea Miclea
Avocat
Ciprian-Andrei Motorga
Avocat
Valentin Epure

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2021